marți, 24 august 2021

Prognoze privind piața televizoarelor smart în perioada 2021-2028

Un televizor smart este un televizor conectat la internet, oferind o gamă de funcții online, cum ar fi conținut video și/sau audio la cerere din diferite aplicații, acces la servicii de streaming precum Amazon Prime, Netflix, HBO GO, dar și capacitatea de a vă conecta la televizor prin diverse dispozitive wireless, cum ar fi smartphone-uri și tablete. Mai mult, companiile care operează pe piața globală a televizoarelor smart implementează diverse strategii, colaborări și parteneriate cu alți producători, pentru a-și extinde prezența fabricilor la nivel global. Se estimează că toți acești factori vor contribui în viitorul apropiat la creșterea pieței televizoarelor smart.

Conform unui nou studiu al companiei Coherent, preconizează ca piața mondială a televizoarelor smart va asista la o creștere semnificativă în perioada de prognoză (2021-2028). Cererea în creștere pentru televiziuni de înaltă definiție (HD) și servicii video la cerere (VOD) este de așteptat să stimuleze creșterea, în perioada de prognoză, a pieței globale a televizoarelor smart. Contribuie de asemenea la această creștere și caracteristicile tehnice ale acestor televizoare, care furnizează o calitatea îmbunătățită a imaginii, rezoluție înaltă, HDR și alte tehnologii.

Deoarece există o cerere crescută de conținut HD la nivel global, furnizorii de televizoare smart își îmbunătățesc produsele HD. În plus, fabricanții se concentrează pe investiții în tehnologia Ultra-High Definition (UHD). Mai mult, producătorii de filme și seriale se reorientează către Ultra-High Definition (UHD). Cererea pentru televizoare smart 4K UHD a crescut în diferite aplicații comerciale, cum ar fi domeniul hotelier și instituțiile de învățământ, care vor juca un rol important în viitorul apropiat în stimularea cererii pentru televizoare smart.

Piața globală a televizoarelor smart - Impactul pandemiei de Coronavirus (Covid-19)

COVID-19 a perturbat semnificativ aproape toate industriile, inclusiv infrastructura, transportul, producția și altele. Pentru a combate răspândirea pandemiei de COVID-19, majoritatea țărilor au implementat diverse restricții, care sunt acum eliminate treptat. Cu toate acestea, distanțarea socială încă se menține in diverse domenii și industrii, pentru a prevenii răspândirea COVID-19. 

Cât timp oamenii au stat sau stau acasă, rămân în continuare curioși să afle mai multe informații despre Coronavirus și despre alte domenii, crescând astfel audiența televiziunilor de știri. 

Furnizorii de servicii de streaming precum Netflix sunt utilizați de telespectatori pentru divertisment și alimentează astfel cererea pentru televizoare smart. COVID-19 a crescut astfel cererea pentru servicii video la cerere, care la rândul său, a crescut cererea pentru televizoare smart. De exemplu, conform analizei Coherent, piața globală de streaming video a atins 50,1 miliarde dolari în 2020 și este de așteptat să ajungă la 224,2 miliarde dolari în 2028, iar numărul abonaților Netflix au ajuns la 203,3 milioane în 2020, de la 167,1 milioane în 2019, la nivel mondial. 

În același timp cu creșterea cererii de conectivitate la internet, a crescut cererea pentru televizoare smart. 


Se așteaptă ca în perioada de prognoză America de Nord să dețină o poziție dominantă pe piața globală a televizoarelor smart.

America de Nord a deținut o poziție dominantă pe piața globală a televizoarelor smart în anul 2020, reprezentând o cotă de 43,2% din punct de vedere financiar, urmată de Asia Pacific și Europa. Progresele tehnologice rapide din regiune, dar și numărul mare de furnizori de servicii și produse smart pentru acasă vor stimula creșterea pieței din America de Nord în perioada de prognoză. 

Regiunea Asia-Pacific va prezinta de asemenea o creștere semnificativă în perioada de prognoză. Adoptarea în creștere a IoT, utilizarea tot mai largă a smartphone-urilor, urbanizarea rapidă și creșterea cererii de dispozitive cu tehnologie fără fir care consumă mai puțină energie sunt de așteptat să stimuleze creșterea pieței tv smart din Asia-Pacific în perioada de prognoză. De exemplu, conform analizei Coherent, în 2019, aproximativ 75,2% din populație folosește smartphone-uri în Japonia.

Segmentul de televizoare cu diagonale între 46 - 50 inci va stimula creșterea pieței smart tv în perioada prognozată.

În ceea ce privește dimensiunile ecranelor, este de așteptat ca segmentul de televizoare cu dimensiuni de 46 până la 50 de inci să dețină în perioada de prognoză o poziție dominantă pe piața globală a televizoarelor smart. Majoritatea clienților preferă tehnologia de 4K UHD pentru televizoarele mai mari. Puterea de cumpărare, în creștere, a consumatorilor a sporit și mai mult cererea pentru televizoare smart. Mai mult, creșterea veniturilor consumatorilor și tendințele de scădere a prețurilor pentru televizoarele UHD ar trebui, de asemenea, să stimuleze în perioada prognozată creșterea vânzărilor în segmentul ecranelor de 46-55 inch.

Smart TV | Statistici de piață

Piața globală a televizoarelor smart a fost evaluată la 143,6 miliarde dolari în anul 2020 și este de așteptat să ajungă la 436,2 miliarde dolari până în 2028.

Printre principalii jucători care operează pe piața mondială a televizoarelor smart se numără Samsung, Panasonic Corporation, LG Electronics, Inc., Apple, Inc., Sony Corporation, Koninklijke Philips NV, Videocon Industries Limited, Haier Electronics Group Co, Ltd., TCL Corporation, Hisense Group , Sansui Electric Co., Ltd., Micromax Informatics, Sharp Corporation, VIZIO, Inc., Toshiba Corporation, Hitachi Ltd., Insignia Systems Inc. și Westinghouse Electric Corporation.


5 comentarii despre subiectul „Prognoze privind piața televizoarelor smart în perioada 2021-2028”:
Nea marin

Diagonale din ce în ce mai mari cu un consum de energie în creștere!
Asta da luptă pentru limitarea încălzirii globale a planetei!

Sorin

Anonim, In afara de hate inutil și eronat, altceva știi să faci?

Un televizor Led HD sau Ultra HD cu diagonala de 150 centimetri consumă de 3 ori mai puțin curent decât un televizor cu tub catodic de 100 cm!! Tehnologiile tv au evoluat, protejând mai bine mediul decât vechile tehnologii, indiferent de mărimea diagonalelor.

Așa că informează-te înainte de a posta comentarii eronate in care te crezi ecologist.

Anonim

Reducerea de consum energetic se face atât din reducerea diagonalei (un 51 cm ar fi ideal, nu credeti ?) cat și din evoluția tehnologiei. Eu personal nu aleg reducerea diagonalei.

Anonim

Nu e nicio diferenta sesizabila la consum intre un LED de 120cm si unul de 51 cm, vreo 50 Watti. Insa intre un LED de 120cm si un tv cu tub catodic de 51 cm, e diferenta uriasa, cel cu tv catodic consuma cu 300 Watt mai mult, chiar daca are diagonala de doar 51 cm.

Costi

Ati dat-o in ecologisme, eu nu vad nimic in prognoza legat de ecologie, sunteti pe langa subiect. In plus, un autoturism non-euro, Euro 1 sau Euro 2 polueaza cat 10.000 de televizoare LED. Deci discutam despre televizoare inutil in privinta poluarii, deoarece aportul lor la poluare e infim, comparativ cu alti factori poluanti. In plus, televizorul meu poate funcționa doar cu energie eoliana sau solara nepoluanta, deoarece in factura de energie electrica scrie cat platesc pentru energie de acest tip, regenerabila, si in factura sunt mai multi Kilowati de energie regenerabila decat consumul lunar al televizorului meu de 164 cm. Deci nu polueaza nimic. Robinetul meu electric pentru apa calda consuma enorm comparativ cu televizorul, de 10 ori mai mult. Si credeti-ma ca folosesc acel robinet mai mult decat televizorul. La televizor ma uit cumulat maxim 10 ore lunar. Dar prefer, atat de putin cat ma uit la tv, sa ma uit la diagonala mare. Chiar am de gand sa cumpar un videoproiector, sa ma uit la cele 5-6 filme lunar pe o diagonala de 3 metri, cu consum de 400 wati pe ora.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile