joi, 30 septembrie 2021

DIGI lansează internetul de 10 Gps Fiberlink 10 G, cel mai rapid internet din România

Astăzi se lansează în premieră Fiberlink 10 G, cel mai rapid serviciu de internet prin fibră optică, ce le aduce clienților viteze de până la 10 Gigabiți pe secundă, anunță compania printr-un comunicat remis către HD Satelit Blog România. Aceasta viteză este o premiera pentru Digi în România și in general pentru serviciile de internet din țara noastră. Compania mai oferea internet de 10 Gbps în Spania, în zonele cu Fibra Smart din Comunitatea Madrid.


- DIGI lansează, în premieră, Fiberlink 10 Gbps, serviciul de internet cu cea mai mare viteză din România, dedicat clienților noi și existenți;
- Prețul serviciului este de 50 lei/lună (TVA inclus) pentru pachetul Fiberlink 10 G și de 45 lei/lună (TVA inclus) pentru pachetul Fiberlink 2.5 G;
- În decembrie 2021 serviciul va fi disponibil in București, iar in 2022 în toate reședințele de județ.

DIGI lansează astăzi, 30 septembrie, în premieră în România, Fiberlink 10 G, cel mai rapid serviciu de internet prin fibră optică, ce le aduce clienților viteze de până la 10 Gigabiți pe secundă. Prin introducerea acestui serviciu inovator pe piața, compania devine primul operator din România care oferă un produs care atinge 10 Gbps și marchează, în acest fel, evoluția către o nouă etapă de dezvoltare.

Serviciul de internet de mare viteză Fiberlink 10 Gbps va fi pus la dispoziția clienților companiei în trei etape. Astfel, în prima etapă, vor beneficia de avantajele acestui produs, clienții care locuiesc în zone din sectorul 1 din București (disponibile pe site), urmând ca în luna decembrie, serviciul să fie oferit la nivelul întregii capitale. Din 2022, abonamentul Fiberlink 10 G va putea fi contractat în toate reședințele de județ, începând cu: Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Timișoara.

Prețul lunar al unui abonament Fiberlink 10 G este 50 lei (TVA inclus), iar pentru serviciul Fiberlink 2.5 G este 45 lei (TVA inclus). Începând de astăzi, clienții existenți, care sunt incluși în prima etapă, pot lansa pre-comenzi / pot solicita upgrade la pachetul existent direct din contul de client sau pot solicita abonamentul în punctele de prezență DIGI sau telefonic la numărul 031.400.4600.

România este inclusă, începând de astăzi, în categoria statelor în care funcționează noua generație a serviciilor digitale, datorită tehnologiei internetului prin fibră optică Fiberlink 10 G. Este o inițiativă curajoasă a companiei noastre, prin care dorim să îmbunătățim semnificativ experiența clienților și, sperăm noi, să facilităm accesul la internetul viitorului. Performanța acestui serviciu este de 10 ori mai bună decât tehnologia 1 Gbps, pachet lansat de DIGI în urmă cu opt ani. Pentru acest progres le mulțumesc tuturor colegilor noștri care au demonstrat o implicare constantă, astfel încât DIGI să fie primul operator din România care pune la dispoziția clienților săi cele mai bune servicii de comunicații, la cele mai ofertante și accesibile prețuri de pe piață”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședintele DIGI | RCS & RDS.

Cu Fiberlink 10 G, clienții pot experimenta în timp real avantajele internetului viitorului - viteză amplificată pentru mai multe dispozitive conectate simultan la rețeaua wireless, îmbunătățirea experienței lucrului de la distanță și a cursurilor online, conexiune superioară pentru pasionații de gaming și acces instant la un conținut video de foarte mare calitate.

DIGI este operatorul de servicii de telecomunicații cu cea mai extinsă și mai modernă rețea de fibră optică din țară, acoperind, la finalul anului 2020, 7,7 milioane de locuințe, 84% din totalul de gospodarii. Compania este liderul pieței pe segmentul serviciilor de internet fix, cu 59% cotă de piață, la 31 decembrie 2020, conform Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).


22 de comentarii despre subiectul „DIGI lansează internetul de 10 Gps Fiberlink 10 G, cel mai rapid internet din România”:
Teo

50 lei in plus fata de cea am instalat acum (adica internet 1000...40 lei)
sau
internet 1000 la 40 lei se transforma in 10G..50 lei
Ce trebuie sa mai upgradezi ca sa ai pe PC aceasta viteza ?........
Ce caractreistici trebie sa aiba Laptopul/PC pt a beneficia de aceasta viteza?
Multumesc.

Anonim

Nu 50 lei in plus, ci doar 10 lei in plus.
Pentru laptop nu prea are rost sa faci upgrade.
Nu prea cred ca laptopul tau are placa de retea de 10 GB.

Anonim

ce mai ... zic felicitarii BRAVOO DIGI
SUNT ULUIT PUR SI SIMPLU

Anonim

Tot Digi rds rămâne lider pe piață

Bogdan

Trebuie sa ai sisteme foarte scumpe ca să beneficiezi real de aceste viteze.

Anonim

Și uite așa conexiunea mea de 500 mbps a ajuns cea mai "amărâtă" :)

BDorin

Cu 10 lei in plus uai :)
Si in ORADEA, orasul DIGI ii in teste

Gogu

daca nu ai peering cu cei de afara e inutila viteza de 10 gb/s ! e ca si cum ai avea retea locala!

Anonim

Da, Gogule, o rețea "locală" cu milioane de utilizatori (sau cati o avea RCS RDS in România, cu minim 300 Mbps:)))))) rețeaua de 10 GB are alt avantaj, nu peeringul. De exemplu, pot beneficia de viteza de 1gbps simultan fiecare din vreo 8 utilizatori din aceeași clădire, firma sau familie.

gogu

peeringul e cel mai important anonimule ,tot ce e bun e afara .... daca nu ai peering cu aia e fix.... si rds-ul nu prea are "noduri" decat pana la amsterdam , iar cu aia din Asia e fix tramvaiul 40 ... ! te omoara aia cu ce viteze au ! pt trafic de date era bun si abonamentul ala de 300 sau 100 ... da matale nu ai de unde sa stii , romanii in proportie de 90% sunt banati pe acolo! nu mai zic ca se intra cu invitatii care se fac rost ff greu... am 1,5 gb cat duce placa de retea si tot ma kilaresc aia la viteze !

Anonim

Eu ți-am dat un exemplu de utilitate a internetului de 10 Gbps, cu siguranță exista și alte utilizări. Nu prea vad de ce îți trebuie transfer cu China de 10Gbps, e suficient și 100 Mbps pentru ceva rarități ce nu găsești în România.

gogu

La mine e vorba de prima mana in orice domeniu A/V, iar in romania prima mana inseamna ianuarie 2022 .... nu septembrie 2021

Anonim

Pentru ce vorbești tu, nu e necesar 10 GBps, e suficient și 100mbps. Doar nu descarci zeci de TB pe zi, că nici nu ai unde sa ii stochezi atât conținut descărcat zilnic. Cumperi cumva sute de HDD-uri lunar?

Costas

Nu e nicio diferență între 1gb pe secundă și 10 GB pe secunda pentru un utilizator obișnuit individual de internet, indiferent de cât, de unde și ce descarcă de pe internet. 1Gbps e suficient. 1O Gbps e util pentru servere de fișiere sau FTP, pentru companii cu mulți utilizatori în același timp in birouri, pentru proprietarii de platforme de streaming gen Voyo, Antena Play, pentru centre de date publice sau private, inclusiv de interes strategic sau național etc. Nu mai vorbesc de echipamente pentru 10 Gbps, care costa enorm comparativ cu cele pentru 1gps. Îți convine sa investești sute de euro în plus pentru echipamente de rețea că sa descarci niste fisiere de divertisment propriu un pic mai repede?

gogu

matale nu ai inteles nici acum ca e vorba de peering ? poti sa ai 100-1000 gb per second daca nu se pupa cu aia ai parte de mb sau kb .... cauta frate cu gooagle sa intelegi fenomenul! ce a facut rds-ul e de fapt un LAN !

Anonim

In primul rand, te rog frumos sa vorbești respectuos, nu mă lua la mișto cu matale. In al doilea rând, are Telekom sau Orange sau Vodafone peering mai bun cu China? Nu mă interesează să iau fișiere din China, Antarctica, Vietnam și nici alte zone exotice. Tot ce am nevoie găsesc în România, la milioane de utilizatori de internet din rețeaua RCS RDS sau alti provideri de internet din tara noastră și eventual de prin Europa.

Daniel S.

Excelent. Lucrez într-o rețea de televiziune regională și transferăm zilnic zeci de GB raw de filmări brute, materiale noi și de arhivă, montaje video HD și emisiuni, cu colegii de celelalte televiziuni din alte orașe, precum și cu Bucureștiul. Acum toți avem internet de 1gb, dacă vom trece la 10 GB cu siguranță vom economisi timp, care e esențial în încadrarea în timpul zilnic de producție. Acesta e exemplul pe care vi-l dau eu pentru utilizare net de 10gb.

Anonim

A se lua in calcul latenta scazuta pentru tehnologia implementata in noile abonamente de internet.

Unknown

Intotdeauna am fost uimit de peering-ul si viteza pe care o are Digi, am vazut ca s-a discutat mai sus, uitati un exemplu aici

RDS - Beijing

root@office:~# ./speedtest --server-id=5505

Speedtest by Ookla

Server: Beijing Broadband Network - Beijing (id = 5505)
ISP: Digi Romania
Latency: 195.30 ms (1.41 ms jitter)
Download: 519.97 Mbps (data used: 774.9 MB)
Upload: 423.99 Mbps (data used: 570.9 MB)
Packet Loss: 0.0%

RDS - Auckland New Zealand

root@office:~# ./speedtest --server-id=5539

Speedtest by Ookla

Server: 2degrees - Auckland (id = 5539)
ISP: Digi Romania
Latency: 299.55 ms (0.64 ms jitter)
Download: 759.96 Mbps (data used: 1.0 GB)
Upload: 283.21 Mbps (data used: 435.7 MB)
Packet Loss: 0.0%

Digi - Washington DC

root@office:~# ./speedtest --server-id=20229

Speedtest by Ookla

Server: Xiber LLC - Washington, DC (id = 20229)
ISP: Digi Romania
Latency: 111.51 ms (1.05 ms jitter)
Download: 749.51 Mbps (data used: 1.3 GB)
Upload: 482.24 Mbps (data used: 855.7 MB)
Packet Loss: 0.0%


Eu zic ca stam extraordinar de bine. Imi aduc aminte pe vremea retelelor de cartier cam care erau vitezele. Suntem departe.

Speedtest servers worldwide: https://williamyaps.github.io/wlmjavascript/servercli.html

Anonim

Latenta conteaza foarte mult,eu nu intelec de ce Digi nu furnizeaza viteze simetrice 300/300 sau 1gb/1gb download/upload (macar in retea)altfel lucreaza pc-urile laptopurile etc.Am testat 50 cu 50 intr-o retea privata iar rata de raspuns si de refresh e alta in browsere.

Bogdan

Ba da, oferă simetrică de câteva luni, chiar daca nu specifica aceasta în contract sau pe siteul lor. Eu am fiberlink 1000, care teoretic are upload de maxim 500, dar de câteva luni și uploadul a crescu peste 500, e tot cat downloadul ca viteza, adică minim 850.

Bogdan

Anonim, eu testez lunar viteza pe serverul intern Digi https://www.digi.ro/asistenta/servicii-aplicatii/speedtest și întotdeauna, de mulți ani, am întotdeauna ping 0 (Zero). Se poate și mai bun de atât? :) Sigur ești abonat la Fiberlink Digi sau scrii doar așa teoretic? Dacă ești abonat, testează de pe un PC la adresa pe care ți-am dat-o și vezi singur că pingul e zero.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile