luni, 20 septembrie 2021

OneWeb a mai lansat cu succes 34 sateliți

OneWeb, o companie de comunicații prin satelit Low Earth Orbit (LEO), a confirmat lansarea cu succes a 34 sateliți de către Arianespace. După această ultimă lansare de succes, constelația OneWeb a ajuns la 322 de sateliți pe orbită, aproape jumătate din întreaga flotă necesară de 648 satelițicare va oferi conectivitate globală de mare viteză și cu latență scăzută.

Lansarea cu succes din Cosmodromul Baikonur din Kazahstan se bazează pe parteneriatele cu gamă largă de furnizori și companii, inclusiv cu AT&T, Hughes Network Systems și Peraton. Aceste acorduri, împreună cu altele încheiate anterior cu parteneri precum Alaska Communications, BT și Northwestel, vizează lansarea unor servicii de comunicații digitale îmbunătățite în unele dintre cele mai greu accesibile zone ale lumii.

Decolarea a avut loc pe 14 septembrie 2021. Sateliții OneWeb s-au separat de rachetă și au fost distribuiți în nouă loturi după 3 ore 45 de minute de zbor, confirmându-se obținerea semnalului de la toți cei 34 de sateliți. Cu această lansare, Arianespace sărbătorește, de asemenea, peste 1.000 de sateliți lansați cu succes în spațiu.

OneWeb rămâne pe drumul pentru a lansa serviciul în acest an, dar numai de la paralela 50 și mai sus, constelația sa urmând sa furnizeze servicii și la nivel global din anul 2022. Compania a precizat ca observă o cerere tot mai mare din partea furnizorilor de telecomunicații, a furnizorilor de servicii Internet și a guvernelor din întreaga lume pentru servicii de conectivitate latență scăzută în cele mai greu accesibile zone geografice.

Neil Masterson, CEO OneWeb, a explicat: „Echipa noastră continuă să se concentreze asupra execuției și livrării rețelei. Sunt extrem de recunoscător echipei și tuturor partenerilor noștri care fac posibile aceste obiective. Continuăm să vedem o cerere imensă și în creștere de la clienții globali pentru serviciile noastre și suntem incredibil de entuziasmați, atât privind lansarea serviciilor comerciale, cât și de extinderea rețelei noastre la nivel mondial”.


Un comentariu despre subiectul „OneWeb a mai lansat cu succes 34 sateliți”:
Anonim

Televiziune si Internet direct din cer ,cele mai sigure servicii!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile