vineri, 8 octombrie 2021

Transcodare și streaming 8K în timp real utilizând procesorul AMD EPYC 7763

Synamedia a anunțat că a reușit sa realizeze transcodare și streaming 8K în timp real prin platforma sa de compresie VIVID. Furnizorul independent de software video folosește procesoare AMD EPYC 7763, cunoscute ca procesorul de server x86 cu cea mai mare performanță din prezent.

De obicei, semnalul 8K este împărțit în patru cadrane 4K sau memorii dedicate GPU (sau alte accelerații hardware încorporate). Dar testele Synamedia au impus „zero compromisuri”, fără trucuri precum de divizarea ecranului și alte metode tehnologice care compromit calitatea videoclipului.

Flexibilitatea utilizării unui singur procesor, fără compromisuri tehnologice, ne permite să oferim clienților noștri conținutul video de înaltă calitate pe care îl așteaptă de la noi. Combinând expertiza echipei noastre cu performanța procesorelor AMD EPYC, putem furniza mai mult conținut 8K pe piață la un preț mai accesibil”, a precizat Synamedia.

Synamedia și-a extins de asemenea soluția de analiză a calității video bazată pe cloud, Video-Quality-as-a-Service (VQaaS), adăugând și rezoluția 8K. VQaaS de la Synamedia oferă atât o măsurare obiectivă, cât și analiză subiectivă a vizualizării, rezultând un mod simplificat de măsurare a îmbunătățirilor calității videoclipurilor 8K.

Tranzitia Synamedia la procesoarele EPYC din a treia generație a fost o rezolvare firească a nevoii de înaltă performanță pentru tehnologia de codare în timp real a materialelor 8K. Suntem mândri că ajutăm companiile din industria media și de divertisment să ofere clienților finali o experiență de vizionare dinamică de înaltă calitate cu ajutorul unui singur procesor de înaltă performanță”, a precizat directorul Departamentul de media și divertisment global / VFX, AMD.

Portofoliul de rețele video Synamedia asigură difuzare la o calitate premium și streaming în bandă largă pentru peste 1000 de operatori din întreaga lume și 100 de milioane de telespectatori finali.


3 comentarii despre subiectul „Transcodare și streaming 8K în timp real utilizând procesorul AMD EPYC 7763”:
Anonim

Practic, cu ajutorul unui astfel de procesor, se pot face in direct transmisii de emisiuni live in 8K!

Anonim

Un procesor AMD EPYC 7763 costa cam 15000 dolari... Clar ca deocamdată e doar pentru televiziuni si studiori de producti / platforme de streaming. Utilizatorul de rand nu isi permite in prezent asa ceva procesor SF.

Anonim

Dar conform tradiției, prețurile vor coborî, astfel că în 3-4 ani putem să întâlnim procesoare cu performanțe similare la 100 de euro sau mai puțin. 15 000 de euro, un astfel de preț îmi amintește de perioada de început a dvd-writer-elor :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile