duminică, 7 noiembrie 2021

Satelitul Eutelsat 80A (W4) de la 36 grade Est a fost dezafectat după peste 20 de ani de transmisii tv

Satelitul Eutelsat 80A a ajuns la sfârșitul duratei de viață, depășind cu mult durata de 12 ani de funcționare stabilită inițial. Eutelsat 80A a fost lansat din Florida, în luna mai a anului 2000 și, prin urmare, a oferit peste 20 de ani de serviciu comercial. Satelitul a avut inițial denumirea de Eutelsat W4.

Diverse date tehnice sugerează că satelitul a fost "ridicat" cu aproximativ 35-36 km pe zi deasupra locației sale orbitale geostaționare, într-o așa-numită „orbită cimitir”, pentru a evita orice potențială coliziune sau interferență cu vecinii săi geostaționari. Este posibil ca satelitul să fi fost dezafectat chiar de la începutul lunii octombrie.

Satelitul a fost fabricat de Lockheed Martin și lansat de International Launch Services cu ajutorul unei rachete Atlas IIIA. Eutelsat 80A a funcționat pentru cea mai mare parte a duratei sale de utilizare la poziția orbitală 36 grade Est, furnizând servicii pieței ruse, în special capacitate de retransmisie pentru platformele de televiziune cu plată (DTH) NTV Plus și Trikolor Tv. 


Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul Eutelsat 80A (W4) de la 36 grade Est a fost dezafectat după peste 20 de ani de transmisii tv”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile