luni, 3 ianuarie 2022

Digi Communications anunță finalizarea tranzacției cu privire la vânzarea operațiunilor din Ungaria către 4iG

Digi Communications N.V. („DIGI”) anunță printr-un comunicat de presa remis către HD Satelit România că astăzi, 3 ianuarie 2022, a finalizat cu succes tranzacția privind operațiunile Digi Communications din Ungaria către 4iG, după ce, în data de 29 noiembrie 2021, părțile au semnat documentele pentru transferul filialelor și operațiunilor DIGI din Ungaria. Finalizarea tranzacției a fost supusă unor condiții, inclusiv aprobării autorității de concurență din Ungaria.

Odată cu finalizarea condițiilor stabilite de părți prin contractul de vânzare-cumpărare semnat de către părți la data de 29 noiembrie 2021, astăzi, aproximativ 625 milioane de euro, reprezentând valoarea tranzacției, au fost transferați de 4iG către operatorul român de comunicații fixe și mobile.

DIGI și-a început activitatea în Ungaria în anul 1998 și a construit de la zero un operator de servicii de telecomunicații cu o poziție de top pe piața locală, oferind un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu și satelit (DTH), date fixe și mobile, precum și telefonie fixă și mobilă. Compania a dezvoltat rețeaua de telecomunicații prin infrastructură performantă cu fibră optică, dar și prin echipamente de ultimă generație, sisteme data center și echipe cu capacități tehnice foarte avansate, formate din angajați pregătiți și experimentați, care au condus la o expansiune rapidă a serviciilor oferite clienților.

În cei 23 de ani de activitate, compania a fost un operator inovator de telecomunicații pe piața din Ungaria, a pus în practică o strategie îndrăzneață care i-a asigurat poziția secundă, potrivit Autorității Naționale Ungare de Media și Telecomunicații (NMHH), pe fiecare dintre cele trei segmente relevante: televiziune (28.3%), internet (23%), telefonie fixă (22%), după numărul unităților generatoare de venituri – RGU.

De asemenea, s-a remarcat rapid datorită investițiilor majore în rețeaua de fibră optică, tehnologie necesară echipamentelor moderne care acoperă în prezent mai bine de 46,3% din gospodăriile din Ungaria, echivalentul a 2,1 milioane de cămine. 

Pe segmentul de telefonie mobilă, din mai 2019, când a introdus serviciile prin rețea proprie, și până în 31 decembrie 2020, Digi Ungaria a înregistrat 173.000 RGU.

Totodată, DIGI este primul operator de servicii de telecomunicații care a lansat serviciul Fiberlink 10G, pachetul cu cea mai mare lățime de bandă, marcând astfel un nou capitol de dezvoltare tehnologică pe această piață.

La nivelul anului 2020, abonații DIGI din Ungaria erau în număr de 1,1 milioane la nivel național iar unitățile generatoare de venituri (RGU) au depășit 2,5 milioane. În 2020, operațiunile subsidiarei au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (200 milioane EUR) și EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (54 milioane EUR). 

După 23 de ani de dezvoltare continuă, DIGI predă operatorului 4iG o afacere competitivă, cu rezultate excepționale, al cărei impact pe piața de telecomunicații se va resimți mulți ani de acum înainte. Le mulțumim clienților pentru încrederea acordată în această lungă perioadă – fără ei nimic nu s-ar fi putut construi. Le mulțumim, de asemenea, tuturor colegilor din Ungaria pentru profesionalism, perseverență, loialitate și pentru contribuția lor la evoluția companiei. Datorită acestor calități, am clădit împreună o afacere de care suntem mândri, care și-a îndeplinit cu succes obiectivele de creștere și care le-a oferit clienților săi servicii de calitate, accesibile, bazate pe tehnologie de ultimă generație. Le urăm lor și colegilor de la 4iG succes în continuare și sperăm să auzim multe vești în viitor care să ne facă mândri de continuarea poveștii începute de noi”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications N.V.

Cu un model de business unic pe piața locală, activitățile DIGI în Ungaria au inclus operarea mai multor stații de televiziune, canale de sport și a altor patru canale tematice. Dimensiunea extinsă a activităților din Ungaria a fost în bună măsură sprijinită și de numărul mare de angajați, aproximativ 3.000. 

4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, contribuind semnificativ la creșterea economiei bazate pe cunoaștere și digitalizare, în țara vecină. 4iG are o experiență de peste 25 de ani pe piața tehnologiilor și a inovațiilor tehnologice.


Despre Digi Communications NV

Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de comunicații electronice RCS & RDS, liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente din România, cu operațiuni în Spania și Italia. Înființată în urmă cu peste 28 de ani, compania deține aproape în totalitate cea mai modernă (de ultimă generație) și extinsă rețea de fibră optică din regiune. DIGI aduce pe piață cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul comunicațiilor fixe, cât și în cel al comunicațiilor mobile. De-a lungul timpului, acest avantaj competitiv a devenit un beneficiu pentru milioane de clienți, care au obținut astfel acces mai rapid și mai puțin costisitor la servicii de calitate superioară. În România, Grupul DIGI este în prezent cel mai mare angajator din mediul antreprenorial local, cu aproximativ 14.700 de angajați. 

Conținutul cross-media al Grupului DIGI cuprinde posturile TV DIGI4K, prima televiziune cu emisie ULTRA HD lansată în România, Digi 24, DigiSport 1, 2, 3, 4, Film Now (pay-TV), DIGI World, DIGI Animal World, DIGI Life, UTV, Music Channel și Hit Music Channel, posturile de radio Digi FM, PROFM si Dance FM platformele de comunicare online reunite sub umbrela Digi Online. 


5 comentarii despre subiectul „Digi Communications anunță finalizarea tranzacției cu privire la vânzarea operațiunilor din Ungaria către 4iG”:
BDorin

Eu sper ca daca vor mai ramane bani dupa investitiile in Europa de Vest si achitarea unor datorii, sa depuna actele si sa le faca o oferta la Telekom.

Anonim

Va fi puțin probabil să ia aviz favorabil de la Oficiul Concurenței. Telekon vor fi cumpărați mai curând de niște noi veniți pe această piață decât de Digi.

Anonim

Eu sper sa mai investească în satelit, să mai introducă niște posturi în HD la DTH DIGI.

Anonim

Se vor orienta către noi piețe din alte țări.

Anonim

Eu sper sa optimizeze ceea ce au deja. Sa elimine frecventele analogice, sa elimine dublurile SD acolo unde exista versiuni HD ale unor canale difuzate. Iar singurele dubluri acceptate sa fie pentru HD si 4K. Im prezent avem canale emise de 3 sau chiar de 4 ori (odata in analogic, de 2-3 ori in digital SD/HD/4K ). De acord ca nu toata lumea are 4K, dar televizoare SD nu se mai vand la noi de foarte multi ani, in timp ce un televizor banal HD are deja un pret de pornire foarte mic. Trebuie facut acest pas inainte pentru eliberarea latimilor de banda consumate ineficient.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile