joi, 3 martie 2022

Google donează 5 milioane de dolari pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

Prin organizația sa caritabilă Google.org, Google donează 5 milioane de dolari (aproximativ 4,46 milioane de euro) pentru ajutorarea persoanelor care părăsesc Ucraina din cauza războiului, precum și pentru a furniza proviziile necesare la fața locului, anunță reprezentanții companiei printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Sprijinul financiar va fi împărțit între organizații umanitare din Ucraina, Slovacia, Polonia, Ungaria, România și Moldova. Acest ajutor se înscrie în eforturile mai ample ale companiei ce vizează produse, siguranță și securitate. În total, incluzând și acest grant, Google.org și angajații Google au contribuit cu 15 milioane de dolari, sub formă de donații în bani și ajutor în natură, pentru eforturile de ajutorare a Ucrainei și locuitorilor ei.

În România, Google.org oferă un grant de 500.000 de dolari către Crucea Roșie Română. În prezent, organizația ajută persoanele care vin la granița României cu Ucraina. În același timp, 
Crucea Roșie Română va utiliza fondurile pentru a asigura necesitățile de bază, precum alimente, produse medicale și de igienă, dar și cazare pentru refugiați. Google.org va continua să monitorizeze situația din zonă. 

”În această perioadă de tensiune și neliniște, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populația civilă care va ajunge pe teritoriul României. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniți și protejați. Crucea Roșie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie. Este momentul să ne implicăm și să fim solidari cu poporul ucrainean”, a declarat Ioan – Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

„Cred că în acest moment este esențial să fim solidari și să ajutăm oriunde putem”, a declarat Elisabeta Moraru, country manager Google România. 

Despre Alphabet Inc.
Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google. Puteți citi mai multe despre misiunea Alphabet aici.


Niciun comentariu despre subiectul „ Google donează 5 milioane de dolari pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile