marți, 1 martie 2022

HISTORY Channel difuzează documentare speciale despre războiului din Ucraina: „Ucraina: Război în Donbas” și „Războaie Secrete Descoperite: Crimeea”

HISTORY Channel anunță printr-un comunicat de presă remis către HD Satelit Romania că difuzează joi, 3 martie, începând cu ora 22:00, două documentare despre cauzele războiului din Ucraina.

„Ucraina: Război în Donbas” (joi, 22:00) oferă o perspectivă unică asupra războiului din Ucraina, care a început în 2014. Filmat pe parcursul unui an în Donbas, în perioada 2019-2020, documentarul îl urmărește pe jurnalistul britanic Reece Lynch pe linia frontului, îmbrățișând pericolul pe măsură ce urmărește personajele și evenimentele care modelează cursul războiului aparent fără sfârșit.

Filmul începe în mijlocul războiului: bombardamente, lansatoare de grenade, lunetiști, o stare constantă de alertă în timp ce luptele continuă iar armistițiul se destramă. Documentarul prezintă un spectacol de groază povestit de soldații care îl trăiesc, oferindu-ne o imagine de ansamblu asupra daunelor de lungă durată ale războiului și a ceea ce îi motivează pe soldați să lupte. De la evenimente militare la scară mare la amenințări, pierderi, mândrie și înfrângere, „Ucraina: Război în Donbas” spune povestea remarcabilă a Donbasului, cu o prezență de durată pe teren, surprinzând călătoria dificilă a unei țări tinere către pace și independență.

Pe măsură ce anii treceau și încetarea focului se succeda, am fost tot mai dezamăgit de lipsa informațiilor din regiune, în special cele destinate publicului occidental. Cu o creștere notabilă a dezinformării și lipsa de interes real din partea presei consacrate, am constatat că după luni de cercetare încă nu aveam o înțelegere realistă a situației actuale din Donbas, atât pentru soldați, cât și pentru civili”, motivează jurnalistul Reece Lynch.

HISTORY Channel va difuza, de asemenea, documentarul „Războaie Secrete Dezvăluite: Crimeea” joi, de la ora 22:40. Acesta pune accentul pe anexarea Crimeii în februarie 2014, cea mai mare și mai uluitoare anexare din Europa de după al Doilea Război Mondial, zguduind bazele păcii în regiune. Cum a instituit Rusia anexarea? Documentarul face săpături în arhive și discută cu experți și jurnaliști, prezentând publicului cele mai controversate, mai ascunse și mai șocante evenimente militare din perioada recentă.


Despre HISTORY Channel

HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea. HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare. HISTORY Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® reprezintă principala televiziune din portofoliul A+E Networks. HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, tv prin protocol IP și DTH din țară, inclusiv: Digi, Telekom, Orange TV, Vodafone.


Niciun comentariu despre subiectul „HISTORY Channel difuzează documentare speciale despre războiului din Ucraina: „Ucraina: Război în Donbas” și „Războaie Secrete Descoperite: Crimeea””:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile