miercuri, 23 martie 2022

Tivusat va lansa CAM-uri USB?

Este o noutate pe care profesioniștii o așteaptă de mult și care este pe cale să devină realitate: modulul de acces condiționat al Tivusat, clasicul CAM, este pe cale să se transforme un simplu stick USB, o soluție cu siguranță mai compactă și simplă decât modulul clasic.

Modulul de acces condiționat al platformei de satelit gratuite Tivùsat va fi oferit și în versiune USB, precizează presa italiană prin intermediul redacției DDay. Soluția, pe lângă faptul că este mai compactă, ar trebui să coste puțin mai puțin decât actualele CAM-uri. O astfel de tehnologie, atunci când va fi complet operațională, ar trebui să însemne și o reducere a prețului televizoarelor, pentru care nu va mai fi necesară încorporarea unui slot CI+.

Redacția de la DDay Italia a avut șansa să observe la lucru unul dintre primele modele funcționale: decodarea are loc imediat, cu condiția desigur ca sistemul de operare al televizorului să fie într-o versiune pregătită să accepte această soluție tehnică. De exemplu, redacția menționată a testat un televizor Philips cu un semnal de satelit de la platforma tivùsat, decodat cu ajutorul acestui nou CAM USB.

Rezultatul pentru utilizator nu se schimbă: canalele Tivusat pot fi vizionate și cu noua soluție USB, si cu clasicul CAM. Se schimbă însă câteva aspecte pentru producători, care nu vor mai fi obligați să includă modulul PCMCIA PC Card, care nu prea se mai folosește în afara Europei și care deci complică producția plăcilor de bază și afectează costul de producție al televizoarelor.

La capătul stick-ului USB există un slot pentru o cartelă SIM pentru acces condiționat tivùsat. Deci în interiorul USB CAM-ului trebuie sa puneți un smartcard, chiar dacă acesta va fi mic, in format SIM (de fapt un decupaj din smartcardul mare folosit în prezent). Restul funcționării sistemului este foarte asemănător cu cel actual. 

Tranziția pe piață de la vechea la noua modalitate de decodare cu siguranță nu va fi instantanee, iar clasicul CAM și USB CAM sunt sortite să coexiste mulți ani, tocmai pentru a garanta decodarea platformei de către televizoare care nu sunt compatibile cu soluția USB. Rămâne de văzut dacă USB CAM-ul complet operațional va costa mai puțin decât versiunea pe interfața PCMCIA.

Evident, pentru ca soluția să funcționeze, trebuie să fie susținută de televizor: modelul Philips testat, precum și LG par să-și fi ajustat deja modelele din 2022 (cele vor fi lansate in aceasta primăvară și vară), astfel încât să fie compatibile cu USB CAM, așa cum va proceda probabil și Panasonic foarte curând, deoarece a realizat deja câteva prototipuri funcționale. Celelalte branduri principale ar trebui să urmeze în scurt timp (dar nu se știe dacă deja din gama 2022, poate cu un update de firmware).

Lansarea oficială a USB CAM este probabil programată pentru această toamnă, aproape de următoarea Cupă Mondială din Qatar, mai precizează redacția DDay Italia. RAI 4K, furnizat prin Tivusat, va difuza în rezoluție Ultra HD toate cele 64 de meciuri ale Cupei Mondiale din Qatar.

Sursa informațiilor o puteți accesa dând click AICI, unde veți găsi și imagini.


Un comentariu despre subiectul „Tivusat va lansa CAM-uri USB?”:
Anonim

E tare acest USB CAM, poate va fi mai ieftin, ca actualul CAM e scump. Oricum, Rai a confirmat că toate meciurile de la viitoarea Cupă Mondială din Qatar vor fi transmise exclusiv în format 4K pe programul dedicat Rai 4K, ce se prinde prin intermediul TivúSat (Eutelsat Hot Bird, 13 grade E ) și, de asemenea, prin HbbTV.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile