marți, 12 aprilie 2022

FIFA lansează platformă digitală gratuită FIFA+

După o lungă perioadă de teste, FIFA, organizația internațională care reglementează regulamentul și competițiile jocului de fotbal, lansează oficial FIFA+, o platformă digitală gratuită pentru fanii fotbalului de pe întreaga planetă.

FIFA+ va oferi acces la meciuri de fotbal în direct din fiecare colț al lumii, jocuri interactive, știri, informații despre competiții, împreună cu ceea ce FIFA descrie ca fiind conținut video inovator ce va oferi o poveste cu adevărat globală despre jocul masculin și feminin de fotbal și despre multe altele. FIFA afirmă că este prima federație sportivă ce oferă o experiență atât de extinsă de streaming online și de conținut pentru fani.

"FIFA+ reprezintă următoarea etapă a viziunii noastre de a face fotbalul cu adevărat global, fiind la baza misiunii FIFA de a extinde și dezvolta acest sport la nivel mondial. Acest proiect reprezintă o schimbare culturală care se adaptează modului în care fanii fotbalului doresc să se conecteze și să exploreze fotbalul la nivel global și va accelera democratizarea acestui sport", a precizat președintele FIFA, Gianni Infantino. 

Toată acțiunea de pe teren și din afara terenului

Meciuri în direct

Cu debutul transmisiilor începând cel mai târziu până la sfârșitul acestui an, FIFA+ va transmite echivalentul a 40.000 de meciuri live anula, de la 100 de asociații membre din toate cele șase confederații, inclusiv 11.000 de meciuri feminine. FIFA+ oferă acoperire live de la ligile de top din Europa până la competiții netransmise anterior din întreaga lume, din fotbalul masculin, feminin și pentru tineret. De la lansare, 1.400 de meciuri vor fi transmise în direct lunar pe FIFA+ (și ulterior chiar și mai multe).

Arhiva FIFA+

Înainte de Cupa Mondială FIFA Qatar 2022, FIFA+ va găzdui fiecare meci de Cupă Mondială FIFA și Cupa Mondială Feminin FIFA înregistrat vreodată, însumând peste 2.000 de ore de conținut de arhivă. Pentru prima dată, întreaga arhivă va fi disponibilă fanilor care vor avea posibilitatea de a viziona meciurile complete, dar și selecții ale unor momente importante, goluri și momente magice, toate într-un singur loc. Arhiva FIFA+ se va lansa cu peste 2.500 de videoclipuri care datează începând din anii 1950, urmând să ofere multe altele pe parcursul anului.

"Match Centre"

"Match Centre" va permite fanilor fotbalului să obțină informații complexe despre fotbal din 400 de competiții masculine și 65 de competiții feminine. Un flux zilnic de știri din întreaga lume a fotbalului masculin și feminin va completa informațiile și va oferi actualizări suplimentare. Pe tot parcursul anului, fanii se vor bucura de jocuri interactive, inclusiv prin voturi, chestionare, jocuri fanteziste și de predicție.

FIFA+ Originals

FIFA+ va oferi povestiri despre jocul masculin și feminin de fotbal de pe întreaga planetă. Secțiunea va include documentare (inclusiv documentare serial), talk-show-uri și scurt-metraje, localizate în 11 limbi, spunând povești ale unor echipe de fotbal (de la nivel local până la echipe naționale) și ale unor vedete ale fotbalului, din trecut și din prezent, din peste 40 de țări.

Conținutul de pe platforma FIFA+ va continua să evolueze chiar din acest an, oferind producții noi, relevante la nivel global, precum și localizate, pe tot parcursul anului.

De la lansare, FIFA+ va oferi titluri exclusive, inclusiv:

Ronaldinho: Cel mai fericit om din lume - Un documentar care oferă acces extins la arhiva nemaivăzută până acum a unuia dintre cei mai emblematici jucători de fotbal. Filmul documentar de 90 de minute (regizat de Stuart și Andrew Douglas, produs de Bernie Goldmann și de Simon Horsman și Jeffrey Soros de la Los Angeles Media Fund) spune povestea vieții acestui jucător, trasând ascensiunea lui de pe străzile din Brazilia până în momentul când a devenit unul dintre cei mai iubiți jucători de fotbal de pe planetă. Lionel Messi, Frank Rijkaard și CarlesPuyol dezvăluie ce înseamnă pentru ei această legendă FIFA.

Căpitani: Sezonul 1 - O serie de opt părți care urmărește poveștile a șase căpitani în timp ce își conduc echipele naționale către calificarea de la Cupa Mondială FIFA Qatar 2022. Seria, care va explora trăsăturile de lider ale fiecărui căpitan, îi prezintă pe Luka Modrić (Croația), Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon), Brian Kaltak (Vanuatu), Andre Blake (Jamaica), Hassan Maatouk (Liban) și Thiago Silva (Brazilia).

Croația: Definirea unei națiuni – Acest lungmetraj documentar original spune povestea modului în care fotbalul unește această națiune, dar și un grup de prieteni care au atins recunoașterea globală pe fundalul celei mai extreme adversități. Fiecare au devenit legende.

HD Cutz – O serie documentară originală în opt părți cu Sheldon Edwards ("frizerul vedetelor"), vorbind despre mâncare, modă, muzică și uneori fotbal cu invitați precum Paul Pogba și Antonio Rüdiger.

Dani Crazy Dream – O serie de documentare cu acces nelimitat de 6 x 30 de minute cu Dani Alves, cel mai scump fundaș dreapta din istorie. Seria este produsă chiar de compania a lui Alves, Maracanã Media.

Ghete de Aur – O serie originală de 4 x 48 de minute în care sunt intervievați cei mai mari marcatori ai Cupei Mondiale FIFA, produsă de GoalhangerFilms (Wayne Rooney: The Man Behind the Goals). Episodul 1 îl prezintă pe Gary Lineker împreună cu brazilianul Ronaldo Nazário în timp de revăd Cupa Mondială FIFA 2002.

Pictograme – O serie de 5 x 26 de minute care prezintă cinci dintre cele mai mari schimbări din lumea fotbalului feminin: Wendie Renard, Lucy Bronze, AsisatOshoala, Carli Lloyd și Sam Kerr spunându-și poveștile în propriile cuvinte. Produs de Noah Media Group (14 Peaks: Nothing Is Impossible, Finding Jack Charlton).

Academii – Povestea unora dintre cele mai mari "fabrici de talente" din fotbalul mondial. Sezonul 1 spune povestea RSC Anderlecht în 3 episoade de 30 de minute.

De la lansare, platforma FIFA+ va fi disponibilă pe toate dispozitivele web și mobile și pe o serie de dispozitive conectate, în cinci limbi (engleză, franceză, germană, portugheză și spaniolă). Alte șase limbi vor urma din iunie 2022.

Prin browser web puteți accesa platforma FIFA+ dând click AICI. Aplicația pentru Android se poate instala de AICI, iar aplicația pentru iOS de AICI.


5 comentarii despre subiectul „FIFA lansează platformă digitală gratuită FIFA+”:
Anonim

FIFA+ va fi un Netflix al fotbalului.

Anonim

FIFA+ este la lansare gratuită și deci susținută de publicitate din care nu se vor face prea mulți bani la inceput. Așa că utilizatorii nu ar trebui să se aștepte să vadă meciuri live din oricare dintre ligile majore de fotbal.

La urma urmei, fotbalul european este o afacere uriașă și nu cred FIFA nu are capacitatea sau banii să înceapă să difuzeze meciuri din Anglia, Spania, Germania, Franța și Italia. În schimb, se va concentra pe competiții mai puțin reprezentate în care drepturile de streaming nu sunt cumpărate, de exemplu meciuri interne din Mexic, Danemarca, Polonia sau Angola.

Oricum, felicitări pentru inițiativa, va oferi cu siguranță diversitatea de care mulți microbiști au nevoie, iar numărul de meciuri promis este colosal.

Anonim

Dacă FIFA+ va demonstra că există o audiență pentru fluxurile de fotbal în direct și că poate obține profit din conținutul său de arhivă, este probabil să vedem si meciuri de top din ligile importante.

Anonim

Am găsit cateva documentare interesante. Fiindcă înțeleg engleza destul de bine, mai ales ca pot activa si subtitrarea in engleza, mi se par foarte bune si chiar de urmărit, mai ales pentru cei pasionați de fotbal ca mine.

GIONY

Excelentă inițiativă
FELICITĂRI!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile