vineri, 29 aprilie 2022

Turneele ATP Madrid și Roma, în exclusivitate la Eurosport

Turneele de la Madrid și Roma sunt două dintre cele mai populare din calendarul ATP Tour, iar acum reprezintă ultimele mari oportunități pentru jucători în pregătirea pentru Grand Slam-ul de la Roland-Garros, care începe la finalul lunii mai, anunță televiziunea Eurosport printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Revenirea lui Rafael Nadal pe teren după accidentare este vestea cea mare, dar și alți jucători mai tineri speră să își continue pregătirea pe terenurile de zgură. Turneele de la Madrid și Roma vor fi unele dintre cele mai interesante din sezon, iar Eurosport 2 și Eurosport Player vor difuza acțiunea în direct începând cu duminică, 1 mai.

După accidentarea suferită la Indian Wells – un turneu pe care totuși l-a câștigat – Nadal a absentat de la primele turnee pe zgură din aprilie, la Monte-Carlo și Barcelona. Acum revine. Deși a declarat că nu este recuperat în totalitate, Nadal a promis în urmă cu câteva zile că va fi pe teren la Madrid Open, turneul său „de casă”.

„Chiar dacă este dificil, vreau neapărat să joc acasă, iar oportunitățile pe care le mai am sunt puține. Voi încerca să joc cât mai bine. Ne vedem la Madrid,” a scris acesta pe Twitter. Nadal a câștigat turneul din capitala Spaniei de cinci ori, cel mai recent în 2017. Mai mult, fostul număr 1 mondial a fost învingător la Roma de 10 ori.

Între el și trofeele din acest an se găsesc mai mulți jucători mai tineri decât el, în frunte cu Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, care a câștigat recent turneul de la Barcelona. Jucătorul de 18 ani este unul dintre cei mai urmăriți în acest sezon și va căuta să-i calce pe urme lui Nadal în ce privește succesul.

Numărul 1 mondial, Djokovic, este alt jucător de luat în seamă în această lună. Sârbul a câștigat Madrid Open de trei ori în carieră, fiind victorios de cinci ori și la Openul Italian. Djokovic a ajuns până în finala de la Belgrad săptămâna trecută, dar a fost învins în primul tur la Monte-Carlo în săptămâna precedentă, așa că va ținti rezultate mai bune în pregătirea pentru Roland-Garros, pe care l-a câștigat anul trecut.

În 2021, Alexander Zverev a cucerit trofeul la Madrid, însă forma sa din acest moment îl califică drept unul dintre outsideri în acest an. Germanul va fi și el unul dintre jucătorii de top care vor fi prezenți la cele două turnee din mai transmise de Eurosport 2 și Eurosport Player. Nume precum Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud sau Felix Auger-Aliassime vor fi și ele în prim-plan.

Oricare ar fi rezultatele, Roland-Garros se apropie rapid, iar jucătorii știu asta. Cele două turnee mari de la Madrid și Roma le oferă ultimele oportunități de a intra în formă înaintea unui Grand Slam care se anunță fascinant.

Program turnee de tenis pe Eurosport

1-8 mai: Mutua Madrid Open (ATP 1000)

8-15 mai: Internazionali BNL d'Italia (ATP 1000)

22 mai - 5 iunie: Roland-Garros (Grand Slam)


Niciun comentariu despre subiectul „Turneele ATP Madrid și Roma, în exclusivitate la Eurosport”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile