miercuri, 18 mai 2022

Echipamentele de monitorizare ale ANCOM, la expo-conferința internațională BSDA

În perioada 18 - 20 mai 2022, ANCOM participă, în calitate de expozant, la expo-conferinţa internațională dedicată industriei aeronautice, apărării, securității naționale și securității private - Black Sea Defense and Aerospace (BSDA), care este organizată în cadrul Complexului ROMAERO Băneasa.

 
Este pentru prima dată când expunem echipamentele noastre de monitorizare în cadrul unui eveniment de asemenea anvergură. ANCOM monitorizează și controlează utilizarea resurselor de spectru prin intermediul unui sistem de monitorizare alcătuit din stații fixe și mobile de monitorizare, sisteme de goniometrie și geolocalizare, precum și din autospeciale dotate cu echipamente specifice pentru verificarea calităţii şi acoperirii cu servicii de comunicații. Totodată, dorim să prezentăm vizitatorilor și instrumentele dezvoltate de ANCOM pentru utilizatorii de servicii de comunicații electronice. Sperăm ca vizitatorii expo-conferinței BSDA să afle cât mai multe informații relevante cu privire la echipamentele și activitatea Autorității”, a declarat președintele ANCOM, Vlad STOICA, într-un comunicat remis către HD Satelit Romania.

Echipamentele de monitorizare ale ANCOM


ANCOM participă pentru prima oară la Black Sea Defense & Aerospace – BSDA în calitate de expozant. Autoritatea expune echipamente din Sistemul Național de Monitorizare a Spectrului (SNMS) din dotarea instituției, respectiv stații mobile de monitorizare a spectrului și autospeciale care sunt utilizate atât pentru măsurarea gradului de acoperire cu semnal de voce mobilă, cât și pentru activitatea de monitorizare a spectrului de frecvențe radio din România.

Instrumentele ANCOM


În același timp, reprezentanții Autorității vor oferi vizitatorilor informații complete despre instrumentele de informare dedicate utilizatorilor de comunicații electronice din România: www.monitor-emf.ro și www.aisemnal.ro.

ANCOM monitorizează permanent intensitatea câmpului electromagnetic generat de emițătoarele utilizate pentru furnizarea serviciilor radio-TV şi de telefonie mobilă (inclusiv 2G, 3G, 4G, 5G) sau de către alte stații de radiocomunicații prin intermediul celor 150 de senzori ficși care funcționează permanent și care sunt amplasați în București și alte 103 localități din țară. În același timp, Autoritatea realizează măsurători ale intensității câmpului electromagnetic cu echipamentele mobile aflate în dotarea instituției.

Rezultatele tuturor măsurătorilor sunt publice pe www.monitor-emf.ro și orice persoană interesată sau îngrijorată poate avea acces la informații cu privire la nivelurile de câmp electromagnetic înregistrate în România prin intermediul unei surse unice și permanent actualizate, putând analiza inclusiv variațiile în timp ale acestora.

Harta națională de acoperire cu servicii de voce mobilă – www.aisemnal.ro este platforma informatică cu ajutorul căreia utilizatorii pot afla exact care este gradul de acoperire, dar și nivelul de semnal 2G, 3G și 4G pentru fiecare dintre operatorii mobili activi pe piața din România.

www.aisemnal.ro cuprinde informațiile obținute în urma derulării de către ANCOM a unor campanii de măsurare a gradului de acoperire cu semnal de voce mobilă derulate în fiecare an începând cu 2019. Astfel, utilizatorii pot vedea evoluția gradului de acoperire cu semnal de voce mobilă în anii 2019, 2020 și 2021, având totodată posibilitatea de a consulta acoperirea cumulată cu servicii de comunicații mobile la nivel național.

Harta cuprinde și localitățile în care este posibil ca utilizatorii să intre în roaming involuntar, fiind identificate și reprezentate 298.674 de puncte cu risc potențial de intrare în roaming involuntar din localitățile aflate la o distanța de cel mult 15 km de granițele țării.

Recent, ANCOM a demarat campania de măsurare a gradului de acoperire cu semnal mobil în România pentru anul 2022.

BSDA 2022


Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) are loc o dată la doi ani începând cu anul 2007 și este unul dintre cele mai mari evenimente din domeniul industriei de apărare de la nivel mondial.

Cea de-a 8-a ediție a evenimentului, care are loc în perioada 18 – 20 mai 2022 la Complexul ROMAERO Băneasa, este organizată de TNT Production România cu sprijinul MApN, MAI și al Ambasadei S.U.A la București.

La eveniment participă expozanți din întreaga lume care prezintă celor interesați echipamente și autovehicule utilizate în scopul apărării terestre, aeriene și maritime. Totodată, sunt prezentate și echipamente și servicii conexe industriei de apărare.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care promovează interesele utilizatorilor de servicii prin promovarea concurenței și inovației pe piețele comunicațiilor electronice și serviciilor poștale, administrarea pro-competitivă a resurselor limitate (spectru radio, resurse de numerotație și resurse tehnice asociate), încurajarea investițiilor eficiente în rețele și infrastructuri și promovarea conectivității ultrarapide. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitați www.ancom.ro, www.portabilitate.ro si www.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro. Pentru a consulta acoperirea cu servicii de voce mobilă a localităților, drumurilor naționale și județene din România, accesați www.aisemnal.ro.


Niciun comentariu despre subiectul „Echipamentele de monitorizare ale ANCOM, la expo-conferința internațională BSDA”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile