joi, 16 iunie 2022

Satelitul Türksat 5B a fost pus în funcțiune la 42 grade Est

Satelitul de telecomunicații Türksat 5B a fost pus în funcțiune pe 14 iunie, a confirmat ministrul Transporturilor și Infrastructurii din Turcia, Adil Karaismailoğlu.

După o călătorie de cinci luni (lansarea SpaceX a avut loc pe 19 decembrie 2021), Türksat 5B a ajuns pe orbită pe 17 mai 2022. Testele de performanță pe orbită au fost efectuate cu succes. Acum este timpul să punem satelitul în funcțiune”, a adăugat Karaismailoğlu.

Noul satelit se află la poziția orbitală de la 42 de grade longitudine estică și va acoperi cu semnal o zonă geografică largă, incluzând întregul Orient Mijlociu, Golful Persic, Marea Roșie, Marea Mediterană, precum și nordul, estul și sudul Africii și vecinii Turciei. Noul satelit va oferi și servicii de rezervă pentru Türksat 3A și Türksat 4A, care sunt poziționate de asemenea la 42° Est.

Satelitul a fost construit de Airbus Defence and Space și comandat încă din anul 2017. Datorită propulsiei sale electrice, va avea o durată de utilizare estimată la 15 ani, precum durata de manevre de peste 35 de ani. Alimentat de două panouri solare și baterii de 15 kW, satelitul de 50 Gbps include transpondere în bandă Ku, în bandă Ka și în bandă X. Cele 3 transpondere militare în bandă X au fost dezvoltate de Aselsan pentru a fi utilizate de către industria de apărare turcă (SSB / SSM).

Un nou alt satelit va intra în curând în flota lui Türksat. Türksat 6A va fi lansat în 2023 și este construit în Turcia, la unitățile de producție TUSAȘ din Ankara.


Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul Türksat 5B a fost pus în funcțiune la 42 grade Est”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile