duminică, 28 august 2022

Concurs pentru 18 sisteme multiplex de televiziune digitală terestră în Republica Moldova

ANRCETI (Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației) din Republica Moldova a reamintit printr-un anunț că este în derulare procedura de înscriere la concursul de eliberare a licențelor pentru utilizarea frecvențelor/canalelor radio din banda de frecvențe 470-694 MHz în scopul furnizării sistemelor multiplex cu acoperire regională și serviciilor de comunicații electronice accesibile publicului în sistem digital terestru de televiziune. Termenul maxim de depunere a cererilor este până la data de 23 septembrie 2022.

Procedura este în conformitate cu prevederile Acordului regional privind planificarea serviciului de radiodifuziune digitală terestră în Regiunea 1 (părți ale Regiunii, amplasate la vest de meridianul 170° longitudine estică şi la nord de paralela 40° latitudine sudică, cu excepția teritoriului Mongoliei) şi în Republica Islamică Iran, în benzile de frecvente 174-230 MHz şi 470-862 MHz, semnat în cadrul Conferinței Regionale de Radiocomunicații Geneva 2006 (RRC-06) şi ratificat de către Republica Moldova prin Legea nr.69/2008 și luând în considerare prevederile Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 78/2020 privind implementarea unor acțiuni pentru finalizarea procesului de tranziție la televiziunea digitală terestră

Obiectul concursului este reprezentat de 18 canale radio decimetrice a câte 8 MHz fiecare din banda de frecvențe radio ultra înaltă (Ultra High Frequency (UHF)) de 470-694 MHz, care urmează a fi utilizate în vederea furnizării, în Republica Moldova, a 18 rețele/ sisteme multiplex cu acoperire regională și a serviciilor de comunicații electronice accesibile publicului, în sistem digital terestru de televiziune, conform alocărilor prevăzute în Tabelul 1 din Caietul de sarcini al concursului aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRCETI nr.40 din 09.08.2022.

Concursul pentru eliberarea licențelor pentru utilizarea frecvențelor / canalelor radio este de tip deschis cu aplicarea procedurii de selectare comparativă.

La concurs pot participa furnizori de rețele publice de comunicații electronice și/sau servicii de comunicații electronice accesibile publicului din Republica Moldova în scopul depunerii de cereri și oferte. Cererea de participare la concurs și oferta vor fi redactate în limba română. Limba de comunicare în cadrul concursului va fi limba română.


5 comentarii despre subiectul „Concurs pentru 18 sisteme multiplex de televiziune digitală terestră în Republica Moldova”:
Anonim

Dacă se menține obiceiul din RM, majoritatea vor fi ocupate cu posturi de limba rusă.

Anonim

cât mai multe Televiziuni din România

Anonim

Nu înțeleg ceva dacă noi avem în Republica Moldova canal transmisibil post tvr Moldova dc nu se respecta reciproca și cu Moldova 1 pt noi sa aibă transmitere?

Sorin

Echivalentul lui Moldova 1 ar fi TVR 1, nu TVR Moldova. In Moldova e transmis TVR Moldova, nu TVR 1, deci o televiziune dedicată, cu programe selectate, care nu încalcă drepturile de televizare, de exemplu pentru filme, transmisiuni sportive etc, pentru care TVR nu a achiziționat difuzarea internațională, dacă e difuzat în Republica Moldova. La fel, Republica Moldova trebuie sa lanseze o televiziune dedicată României, curățată de programe pentru care nu are drept de difuzare internațională.

Anonim

Prin 18 multiplexe se pot transmite lejer 100-150 televiziuni, destul pentru toată lumea, radiodifuzori doritori să fie...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile