vineri, 12 august 2022

Digi România: 5,3 milioane abonamente la televiziune, 4 milioane la internet fix și 4,5 milioane la telefonie mobilă

Digi Communications N.V. raportează o creștere robustă a bazei de utilizatori și a veniturilor în al doilea trimestru al anului 2022. Majorarea cu 19,1% a veniturilor în T2 se datorează creșterii continue înregistrate la nivel de Grup. Unitățile generatoare de venituri (RGU) și-au menținut cursul ascendent și au crescut cu 15,3% de la an la an, până la 19.4 milioane. Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă din România a atins 4.5 milioane și a înregistrat un progress de 15,8%. Veniturile operațiunilor din Spania au crescut cu 39,2% față de anul anterior, până la 118.3 milioane de Euro. Grupul și-a extins operațiunile în Europa de Vest prin intrarea pe piața belgiană, anunța Digi printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Digi Communications N.V. raportează o accelerare a performanțelor financiare și operaționale în al doilea trimestru, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile consolidate ale Grupului au crescut cu 19,1% în T2 2022, ajungând la 370.4 milioane de Euro. EBITDA ajustată (inclusiv IFRS 16) a marcat o creștere de 6,8% de la an la an, până la 120.5 milioane de Euro. EBITDA ajustată (excluzând IFRS 16) a progresat cu 10,4%, până la 100.9 milioane de Euro (informațiile comparative referitoare la rezultatele Grupului sunt prezentate doar pentru operațiunile continue și le exclud pe cele din Ungaria înregistrate în T2 2021).

În al doilea trimestru al acestui an, Grupul DIGI a menținut traiectoria de creștere a bazei de utilizatori, și a atins pragul de 19,4 milioane de RGU (+2.6 milioane de unități), prin oferirea de servicii performante și versatile clienților săi rezidențiali și corporate.

Operațiunile din România au înregistrat rezultate solide, atingând 14.7 milioane RGU, în creștere cu 9,6% de la an la an, cu o contribuție remarcabilă pe segmental serviciilor mobile și a celor fixe. Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 15,8% în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior, ajungând la 4,5 milioane. Totodată, ne-am menținut poziția de lider în ceea ce privește portabilitatea numerelor de telefonie mobilă. Pe segmentul serviciilor de internet fix, numărul utilizatorilor a crescut cu 11,9% și a atins un total de 4 milioane, iar al clienților Pay-TV a ajuns la 5,3 milioane.

Operațiunile din Spania se mențin, de asemenea, pe un trend ascendent. Veniturile s-au majorat cu 39,2% de la an la an, ajungând la 118.2 milioane de Euro, evoluție determinată de creșterea cu 29% a clienților de telefonie mobilă și cu 102% a celor de servicii fixe. De asemenea, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a atins 3,4 milioane, iar al celor de internet fix 658.000. Operațiunile din Italia au înregistrat vânzări de 6,9 milioane de Euro, o creștere de 15% comparative cu T2 2021, în timp ce numărul de utilizatori de telefonie mobilă se ridică la 354.000.

În luna iunie, filiala românească RCS & RDS S.A., prin intermediul unui joint-venture cu Citymesh NV, parte a grupului Cegeka IT, a câștigat drepturile de utilizare a spectrului de frecvențe mobile, pentru un preț total de 114.330 milioane de Euro, în urma participării la o licitație organizată de Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și Telecomunicații („BIPT").

Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications, a declarat: „Grupul DIGI a înregistrat rezultate solide în al doilea trimestru al anului 2022, cu performanțe pozitive obținute pe toate piețele în care activăm. Am continuat să ne extindem portofoliul de clienți și veniturile pe segmentele de servicii mobile și fixe, deși ne-am confruntat cu o situație economie delicată într-un context internațional incert.

Totodată, suntem încântați să începem un nou capitol în dezvoltarea noastră - deschiderea operațiunilor din Belgia în cadrul unui joint-venture cu Citymesh NV și ne propunem să aducem pe piața belgiană serviciile noastre atractive și competitive."

Raportul financiar poate fi consultat aici.

Despre Digi Communications N.V.

Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de telecomunicații RCS & RDS, liderul pieței de televiziune cu plată și servicii convergente de bandă largă din România, cu operațiuni în Spania, Italia și prezență în Portugalia și Belgia. Înființată în urmă cu mai bine de 28 de ani, compania operează în România o rețea extinsă și avansată de fibră optică. DIGI aduce pe piață cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul comunicațiilor fixe, cât și în cel al comunicațiilor mobile. De-a lungul timpului, acest avantaj competitiv a devenit un beneficiu pentru milioane de clienți, care au obținut acces mai rapid și mai accesibil la servicii de înaltă calitate.


6 comentarii despre subiectul „Digi România: 5,3 milioane abonamente la televiziune, 4 milioane la internet fix și 4,5 milioane la telefonie mobilă”:
Anonim

DIGI ONLINE este acum si in APPS-ul televizoarelor Samsung cu procesoare TIZEN - deci "TV direct fara echipament"

Anonim

Digi online nu e pe toate tv urile SAMSUNG.Eu am un tv Samsung 4k , model 2019 si nu exista aceasta aplicatie in App Store.

Cosmin

Normal ca nu este pe toate, ci doar pe unele, deoarece aplicația Digi Online pe Tv cu Tizen si pe Android Tv este deocamdată in versiune beta in teste, iar unii au crezut ca deja a fost lansata oficial. Nici pe Android Tv nu merge pe toate televizoarele sau media playerele. Vor anunta cei de la Digi cand va fi lansata oficial.

Anonim

DIGI ONLINE FUNCTIONEAZA PE TV SAMSUNG cu TIZEN in cazul meu 65Q95T.
Descarcat din APPS-ul TV Samsung (cautati - nu apare automat)
Logare cu cont Digi Online pe care il am si parola (folosite pe Tab si Tel)
Exemplu: Epic Drama HD se vede super WB numai SD.

Cosmin

Am căutat manual, nu apare pe Samsungul meu. La fel, nu apare nici pe mediaboxul meu cu Android 9, îmi apare tot versiunea obișnuită. Dacă accesez direct linkul aplicației pentru Android Tv, îmi afișează că dispozitivul meu nu este compatibil. Am descarcat manual aplicația apk pentru Android tv, am instalat-o manual și îmi blochează mediaboxul când o pornesc. Deci e in lucru aceasta aplicație pentru Android Tv, de acea nu a fost anunțată oficial.

Anonim

Depinde de modelul televizorului. Deocamdată este în curs de implementare.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile