duminică, 30 octombrie 2022

Netflix crește limita rezoluției abonamentului Basic de la 480p (SD) la 720p (HD) la nivel internațional

Netflix va renunța, la nivel internațional, la limitarea la 480p (SD) a rezoluției pentru abonamentele sale Basic, atunci când va lansa cel mai ieftin abonament Basic susținut și de publicitate, ce are rezoluția HD 720p. Netflix va avea patru tipuri de abonament.

Netflix România - Fotografie decorativă realizată de HD Satelit


Upgrade de rezoluție la abonamentele Netflix Basic

Suntem încântați să anunțăm că ajustăm rezoluția video de la 480p la 720p HD atât pentru Basic with Ads, cât și pentru abonamentul nostru Basic existent. Deci, în esență, întreaga ofertă Netflix va fi în domeniul rezoluțiilor HD și Ultra HD”, a anunțat Greg Peters, Chief Operating Officer și Chief Product Officer la Netflix.

Desigur, veți avea nevoie în continuare de Netflix Standard pentru streaming HD la 1080p și de Netflix Premium pentru streaming 4K HDR și Dolby Atmos. Există, de asemenea, diferențe în ceea ce privește numărul de fluxuri simultane: 1, 2 și respectiv 4. 

Chiar dacă Netflix va abandona limitarea la 480p (SD) a rezoluției pentru abonamentele sale Basic, veți putea alege să redați în continuare fluxurile sale în rezoluție SD, atunci când vizionați pe un ecran SD sau dacă conexiunea la internet este foarte lentă. Toate titlurile Netflix sunt stocate pe servere în mai multe rezoluții, rate de biți diferite și utilizând diverse codecuri.

Netflix va lansa și abonamentul Basic susținut de publicitate

"Suntem încântați să lansăm Basic with Ads - abonamentul Netflix la preț mai mic, susținut de anunțuri - în noiembrie. Basic with Ads va costa doar 6,99 USD pe lună în SUA și va fi lansat pe 3 noiembrie. Basic with Ads va fi disponibil în 12 teritorii: Australia, Brazilia, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Coreea, Mexic, Spania, Regatul Unit și SUA. Abonamentele actuale și membrii actuali nu vor fi afectați. Basic with Ads completează abonamentele Netflix de bază, standard și premium, care nu includ publicitate", explică platforma de streaming.

Compania subliniază că abonamentul Basic with Ads va oferi funcțiile pe care oamenii le așteaptă de la abonamentul de bază Netflix, cu câteva diferențe importante:

"- Ce rămâne la fel ca în abonamentul Basic: o mare varietate de seriale și filme; experiență de vizionare personalizată; disponibil pe o gamă largă de televizoare și dispozitive mobile; schimbați sau anulați abonamentul în orice moment.

- Ce va fi diferit comparativ cu abonamentul Basic: calitate video până la 720p/HD (atât pentru Basic with Ads, cât și pentru Basic clasic); medie de 4 până la 5 minute de publicitate pe oră; un număr mic de filme și emisiuni TV nu vor fi disponibile din cauza restricțiilor de licențiere, la care Netflix încă lucrează; nu există posibilitatea de a descărca titluri".

Oportunități pentru agențiile de publicitate

Basic with Ads reprezintă, de asemenea, o oportunitate pentru agențiile de publicitate, care au șansa de a ajunge la un public divers (inclusiv telespectatori mai tineri care nu prea mai vizionează televiziune liniară), cu o experiență publicitară de înaltă rezoluție. 

La lansare, clipurile publicitare vor avea o durată de 15 sau 30 de secunde, care vor fi redate înainte și în timpul serialelor și filmelor. Pentru a ajuta agenții de publicitate să ajungă la publicul potrivit și pentru a se asigura că anunțurile sunt mai relevante pentru consumatori, Netflix va oferi posibilități extinse de direcționare în funcție de țară și gen (de exemplu, acțiune, dramă, romantism, SF). Agenții de publicitate vor putea, de asemenea, să blocheze afișarea anunțurilor lor în conținutul care ar putea fi incompatibil cu brandurile lor. 

"Compania are parteneriate cu DoubleVerify și Integral Ad Science pentru a verifica vizibilitatea și validitatea traficului anunțurilor, începând cu anul 2023. Pentru a le permite agenților de publicitate să înțeleagă modul în care Netflix poate ajunge la publicul țintă, Nielsen va folosi evaluările sale digitale pentru anunțuri (DAR) în SUA. Acestea vor deveni disponibile cândva în 2023 și, în cele din urmă, vor fi raportate prin Nielsen ONE Ads", mai precizează Netflix.

Modificări privind partajarea contului în afara locuinței, începând din anul 2023

Netflix va face primii pași concreți pentru a pune capăt partajării contului. La scurt timp după ce a raportat rezultatele din al treilea trimestru, care au arătat că a câștigat 2,41 milioane de noi abonați plătitori, Netflix a anunțat că de la începutul anului viitor va începe să taxeze abonații pentru partajarea parolelor.

Doar membrii aceleiași locuințe vor pot folosi același cont Netflix, o regulă care este menționată în termenii și condițiile companiei. Dacă Netflix detectează că un cont este folosit de persoane care nu locuiesc în aceeași gospodărie (prin adresa IP, identificatorii dispozitivului și activitatea contului), acelor utilizatori li se va refuza accesul. Pentru a viziona Netflix, vor trebui să-și creeze propriile conturi. 

Dacă o persoană din aceeași gospodărie, care are permisiunea de a accesa contul, se conectează dintr-o altă rețea sau de pe un dispozitiv din afara casei, i se va solicita să își verifice detaliile pentru a se asigura că este un utilizator autorizat.

Netflix nu va începe să taxeze clienții (pentru că au oferit parola contului lor) mai devreme de anul 2023, dar măsurile pentru a facilita schimbarea sunt deja prezente. Netflix a lansat o funcție de transfer de profil pentru a facilita crearea propriului cont dintr-un profil existent în contul altui client. Această caracteristică permite unui utilizator să migreze profilul către un cont nou, păstrând în același timp informațiile sale, cum ar fi recomandările, istoricul de vizionare, Lista mea, jocurile salvate și alte setări. Cu toate acestea, informațiile de plată nu vor fi transferate, ceea ce înseamnă că utilizatorul trebuie să adauge propriile detalii de plată în noul cont. Toate profilurile, cu excepția profilurilor pentru copii și a profilurilor protejate cu PIN, pot fi transferate.

Oprirea partajării ilicite a parolelor este o prioritate pentru Netflix, care susține că practica dăunează afacerilor sale. Nu se știe încă cum vor fi taxate conturile pentru utilizatori non-casnici. Serviciul de streaming a testat o taxă suplimentară pentru partajarea contului în mai multe țări din America Latină, inclusiv Chile, Costa Rica și Peru.

UPDATE 7 noiembrie 2022: Nu există deocamdată un comunicat oficial privind data calendaristică la care vor avea loc și în România modificările anunțate pentru teritoriile menționate anterior.

Dar este de menționat că în România deja se furnizează 720p pentru abonamentul minim, deși în primăvara era disponibilă doar rezoluția SD pentru acest abonament de bază. 

Nu știm data exactă (între aprilie 2022 si 7 noiembrie 2022) când a avut loc în România acest upgrade de rezoluție, care nu a fost anunțat pe un canal de comunicare oficial pentru țara noastră (nu este exclus ca activarea unei rezoluții superioare pentru abonamentul minim al Netfllix din România să fie în teste).

Important este că e deja disponibil acest upgrade de rezoluție la 720p în țara noastră.

UPDATE 23 mai 2023: Partajarea contului: Netflix va trimite emailuri abonaților din România privind utilizarea conturilor în mod comun în afara locuinței personale. Mai multe detalii găsiți AICI.


24 de comentarii despre subiectul „Netflix crește limita rezoluției abonamentului Basic de la 480p (SD) la 720p (HD) la nivel internațional”:
Anonim

E foarte buna decizia cu mărirea rezoluției - sper sa se aplice rapid și in Romania.
Nu imi convine partea cu partajarea conturilor :)))) - sper sa nu se aplice rapid in Romania
In privința versiunii de abonament cu reclame, nu ma afectează, nici nu mă ajuta

Anonim

Îmi place chestia cu rezoluția. Nu îmi place posibila restricție, de care beneficiez, aceea că am 2 locuințe în care sunt abonat la cablu și nu aș putea să îmi folosesc același cont de Netflix. Aici cei de la Netflix trebuie să fie foarte atenți cum pun problema, că își pot pierde din abonați.

Anonim

Cred că vei putea să vizionezi in doua locuințe, vei face confirmare la logare prin declarație online că ești tot tu.

Anonim

Personal știu 3 persoane care nici măcar nu sunt neamuri și se loghează de pe același cont cu încă unu din Italia. Ala plătește și ei văd gratuit în țară

Anonim

Nu cunosc, dar intuiesc că sunt și astfel de persoane.Tocmai de aceea trebuie reglementat într-un fel cât mai obiectiv, care nici să nu descurajeze achiziționarea serviciilor Netflix, dar nici să nu încurajeze abuzarea lor.

Anonim

Există în prezent o restricție, în sensul că un cont nu poate fi vazut de 2 utilizatori în același timp (normal, nu poți fi în două locuri concomitent). Deci orice ilegalitate, chiar dacă nu este încă eliminată, este totuși limitată destul de mult.

Sorin

Anonim, versiunea premium poate fi vizionată simultan de 4 profile, din locații diferite. Platesc eu pentru mine, mama, nașa și sora mea.

Anonim

Iar 4 profile înseamnă că nu pot fi 5 sau mai multe logări în același timp.

Anonim

Și nici nu pot folosi același profil 2 utilizatori odată. Dar cum spunea cineva mai devreme, trebuie împiedicat împrumutul acestor conturi către persoane mult mai străine decât proprietarul contului și profilele dedicate.

Anonim

Ceva ce scrie Sorin, decât ca la el sunt neamuri. De regula conturi premium se fac din Spania și Italia.

Anonim

720p este o rezolutie optimizata pentru displayurile 16:9 care se fabrica in prezent. O decizie inteleapta a celor de la Netflix.

Anonim

Acest upgrade de rezoluție când va va fi resimtit de vechii abonati ?

Anonim

Probabil când va fi lansată și versiunea suplimentara cu reclame.

Anonim

Prefer atunci un sd fara reclame.

Anonim

Nu ai înțeles, anonim.

VOR FI DOUĂ abonamente de bază, unul de bază cu reclame (cel nou, dar mai ieftin) si unul de baza fara reclame (cel care este si acum, la pretul de acum). Ambele vor beneficia de upgrade de la SD la 720p (si cel actual , si cel care va fi lansat suplimentar).

Deci acest upgrade la 720p va fi pentru ambele abonamente de baza cand se va lansa si versiunea (așa cum am specificat si anterior ) SUPLIMENTARA cu reclame.

Anonim

Abonamentul Netflix „De bază cu reclame” a fi lansat ieri în 8 tari, respectiv Marea Britanie, Australia, Brazilia, Franța, Germania, Italia, Japonia, Coreea și SUA. În Marea Britanie, prețul Netflix „De bază cu reclame” începe de la 4,99 GBP pe lună. Pentru Romania se pare că mai trebuie sa așteptăm.

Anonim

Intrebarea era pentru cei care detin deja abonamentul de baza.

Anonim

Pai asta am spus, că va fi 720p și pentru noi, cei cu abonament de bază

Costi

Anonim, oricine va putea reda in 720p, indiferent de tipul de abonament Netflix.

Costi

Întrebarea e alta: când vor fi aceste modificări și în România? Că poate vor fi peste o lună, sau poate peste 1 an, că mereu noi suntem mai la coadă. Inițial ce e nou se lansează în țările vestice cu economii puternic dezvoltate, unde baza de clienți plătitori este mai mare. Și vorbesc la modul general nu doar în privința Netflix.

Anonim

Au schimbat rezoluția maxima in Romania pentru abonamentul de baza:

Caracteristicile abonamentului Netflix Minim:
Tarif lunar 7,99 EUR
Calitate video Bună
Rezoluție 720p

Anonim

Rezoluția 720p se aplică și vechilor abonați, sau doar noilor veniți ?

Anonim

Pai nu o ai deja? Ca s-a activat si in Romania.

Anonim

Ok, verific.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile