joi, 27 octombrie 2022

Noutăți în aplicația Youtube: zoom al imaginii videoclipurilor (inclusiv a celor Ultra HD), modul ambiental, un nou design și altele

Aplicația YouTube primește un design nou și o serie de funcții noi pentru a îmbunătăți experiența de utilizare. Cea mai nouă versiune a aplicației YouTube de pe Android și iOS a fost actualizată cu un nou aspect, cu o funcție de zoom prin care se poate mări imaginea videoclipurilor (inclusiv a celor Ultra HD) extinzând-o cu ajutorul degetelor (la fel cum se procedați de exemplu ca să măriți imaginile din galerie), căutare precisă, modul ambiental, un mod dark mult mai întunecat, precum și butoane noi.

Zoom imagine - fotografie decorativă realizată de HD Satelit România

Funcția YouTube de pinch-to-zoom le permite utilizatorilor să mărească imaginea videoclipului, pentru a vedea mai multe detalii. Aparent, această caracteristică a fost disponibilă ca test pentru utilizatorii Premium începând din luna august, dar acum se lansează treptat pentru toți utilizatorii de pe Android și iOS. 

În continuare, folosind căutarea precisă, puteți găsi cu ușurință o parte specifică dintr-un videoclip. Această funcție este disponibilă atât pe smartphone-uri, cât și pe desktop-uri. Cu această funcție, puteți glisa bara de căutare (sau glisați în sus) pentru a vizualiza miniaturile și pentru a sări la o anumită parte a videoclipului.

Noua actualizare YouTube include de asemenea un mod ambiental care adaptează culoarea de fundal de sub videoclip în mod dinamic la culorile din videoclipul pe care îl redați. Si titlurile videoclipurilor afișate în playlisturi își adaptează culoarea la redare. Nu este foarte evidentă adaptarea și aplică în mod subtil, de dragul esteticii, doar in modul dark.

De asemenea, tema dark devine și mai întunecată și va fi disponibilă pe telefoane mobile, web și pe televizoare smart. Este grozav pentru persoanele care și-au dorit aspectul de negru real, oferit de AMOLED pe telefoanele și tabletele lor.

Pentru a face paginile de vizionare mai liniștitoare pentru ochi și pentru a readuce atenția asupra playerului video, noua actualizare schimbă în butoane linkurile YouTube din descrierile videoclipurilor. Butoanele de like, de partajare și de descărcare sunt modificate și vor deveni mai mici. Butonul Abonare își pierde identitatea de „buton roșu” și primește un o formă rotunjită alb-negru.

Noua actualizare YouTube se lansează treptat pentru utilizatorii de Android și iOS și va fi disponibilă pentru toată lumea în săptămânile următoare. Unele dintre modificările menționate în acest articol vor sosi și pe YouTube pentru web, precum și pe televizoarele Samsung Tizen OS.

"Când primul videoclip YouTube a fost încărcat în anul 2005, YouTube avea o bară de căutare și o listă de etichete video pe pagina sa de pornire. De atunci, ați putea spune că am trecut prin unele schimbări. În această ultimă ediție a seriei noastre de inovații vă prezentăm o actualizare de design care va face YouTube-ul mai modern și va aduce noi funcții. 

YouTube tocmai și-a sărbătorit cea de-a 17-a aniversare la începutul acestui an și ne-am întrebat dacă este timpul să-i oferim o mică schimbare de aspect. Așa că am adunat informații de la mii de utilizatori din întreaga lume și am aflat că există dorința pentru un design mai curat, mai plin de viață, care să reprezinte mai bine ceea ce suntem. Începând de astăzi, lansăm un nou aspect și câteva funcții care oferă o experiență de vizionare mai modernă și mai captivantă, îmbunătățind, de asemenea, modul în care utilizatorii vizionează videoclipuri. Dar nu vă faceți griji, același YouTube pe care îl cunoașteți și pe care îl iubiți este rămâne în centrul atenției nostru. 

Culoarea a fost o temă cheie pentru noi în faza de dezvoltare, fără a afecta obiceiurile de utilizare prin care vă bucurați de videoclipurile recomandate sau navigați pentru conținut nou. După ce ne-am gândit la mai multe idei, modul ambient a prins viață. Iar când primul concept de design a fost întâmpinat cu reacții covârșitor de pozitive din partea utilizatorilor, în timpul testării, am știut că suntem pe drumul cel bun. Folosind eșantionarea dinamică a culorilor, modul ambiental introduce un efect subtil, astfel încât culoarea de fundal a aplicației să se adapteze pentru a se potrivi cu videoclipul. Am fost inspirați de lumina pe care ecranele o emit într-o cameră întunecată și am încercat să recreăm efectul, astfel încât spectatorii să fie atrași direct de conținut. Această caracteristică va fi disponibilă pe web și pe mobil cu tema dark. 

Nu v-am uitat nici pe cei care vă mândruți cu organizarea playlistului perfect. Listele de redare video vor adopta același tratament de culoare și vor afișa acum mai multe detalii. 

Am auzit feedbackul dvs. și suntem încântați să vă anunțăm că tema dark a fost actualizată pentru a fi și mai întunecată, astfel încât culorile să apară si mai pronunțate pe ecranul dvs. Acesta modificare va fi lansată pe web, pe televizoare mobile și pe televizoare.

De asemenea, știm că principalul motiv pentru care accesezi YouTube este ca să vizionezi conținutul tău preferat. Așa că facem îmbunătățiri pentru a readuce accentul pe playerul video. Linkurile YouTube din descrierile videoclipurilor se vor schimba în butoane, iar acțiunile frecvente, cum ar fi like, share și descărcare, sunt acum formatate pentru a minimiza distragerea atenției. Butonul de abonare primește o o retușare: noua formă și contrastul ridicat îl fac să iasă cu adevărat în evidență și, chiar nu mai este roșu, este mai ușor de găsit și mult mai accesibil pentru toată lumea, atât pe paginile de vizionare, cât și pe paginile canalului.

Și avem mai multe modificări, nu doar la design. După ce am testat mai multe funcții noi pe youtube.com/new la începutul acestui an, am auzit pe mulți dintre voi întrebându-se când le vom face disponibile pe scară largă. Așteptarea se termină aici: lansăm pitch to zoom și căutare precisă pentru toți utilizatorii începând de astăzi. 

Cu pinch to zoom puteți mări și micșora cu ușurință imaginea unui videoclip în timp ce utilizați telefonul cu iOS sau Android. Și când ridicați degetele, videoclipul rămâne mărit, astfel încât să vă puteți bucura de restul videoclipului într-un mod mai detaliat. 

Ați vizionat vreodată un tutorial pe telefon, dar a trebuit să derulați înapoi pentru a putea înțelege mai bine o mică etapă? Căutarea precisă ajută la rezolvarea acestei probleme. Indiferent dacă utilizați un computer desktop sau dispozitivul dvs. mobil, pur și simplu trageți sau glisați în sus în timp ce căutați ca să afișați în playerul video un rând de miniaturi și veți putea face ajustări fine pentru a ajunge la partea exactă pe care o doriți din videoclip. Căutarea precisă se bazează pe îmbunătățirile recente ale navigației video, care vă ajută să găsiți rapid părțile care vă interesează cel mai mult. Am lansat posibilitatea de a apăsa lung oriunde pe player pentru a căuta și de a atinge de două ori cu două degete pentru a sări peste capitole. De asemenea, am adăugat un grafic care arată momentele reluate frecvent într-un videoclip.

Feedbackul de la creatorii și utilizatorii noștri a jucat întotdeauna un rol esențial în dezvoltarea YouTube, ajutând echipele noastre să caute noi modalități de îmbunătățire pentru utilizatorii noștri; actualizările de astăzi nu au făcut excepție de la acest principiu. În următoarele câteva săptămâni, aceste modificări vor fi implementate treptat pentru toți utilizatorii", a explicat Youtube


14 comentarii despre subiectul „Noutăți în aplicația Youtube: zoom al imaginii videoclipurilor (inclusiv a celor Ultra HD), modul ambiental, un nou design și altele”:
Cosmin1986

Ms de info!! Am comutat pe rezoluție mare pe mobil si într-adevăr se poate face zoom cu degetele sa vezi detalii inclusiv la calitate 2160p. Chiar poti vedea mult mai multe detalii. In plus, la tutoriale, unde de exemplu e capturata imaginea de pe un ecran de PC si pe telefon de abia puteai citi, acum poti face zoom si vezi perfect! Cea mai tare actualizare la Youtube pentru mine, in ultimii ani!

Cosmin1986

Drăguț si modul ambiental, care se activează doar daca ai tema întunecata activata. Apare un degradeu de culoare sub videoclip, in funcție de culorile din videoclip. De asemenea, culoarea fonturilor titlurilor videoclipurilor din playlist se schimba in functie de culoarea respectivului videoclip, când este redat.

Anonim

util zoomul

Anonim

Ca orice noutate, sună bine. Pe termen lung însă, această opțiune este bine să poată fi activată/dezactivată manual, altfel ar putea deranja.

Anonim

Funcția de zoom nu are cum sa dezavantajeze sub nicio forma. Nu faci zoom dacă nu iti trebuie, e simplu. Funcția cu culorile se poate dezactiva.

Anonim

Funcția zoom aplicată pe o imagine 4K și chiar HD suprasolicită procesorul dispozitivului folosit (telefon/tabletă/televizor...). Deci poate deranja pe cei cu dispozitive mai puțin performante. Activarea și dezactivarea este necesară, mai ales în cazul dispozitivelor cu touch-screen. În rest ideea este foarte bună și poate fi folosită când este cazul.

Cosmin1986

1. Nu suprasolicita nimic, ba din contra, redând doar o o zona din imagine, poate fi chiar mai mică solicitarea.

2. Nu te obligă nimeni sa folosești funcția de zoom, dacă ai temeri absolut subiective de genul acesta. Sau ai verificat cu un utilitar care înregistrează încărcarea CPU și GPU când redai mărită o porțiune din imaginea clipului și ai comparat cu rezultatele testării din redarea normala? Fii sigur că Google și miile de testeri beta au verificat intensiv acesta înainte.

Nu se activează singur zoomul, sper că ai înțeles aceasta. Deci nu ai ce sa dezactivezi, dacă nu îl folosești. Doar daca tragi intenționat cu doua degete se activează. Iar când tragi invers, adică zoom out, se dezactivează când imaginea revine la 100 %.

Pentru mine e ceva super util.

Anonim

au făcut o treabă bună aveam nevoie de așa ceva. merge super!!!

Anonim

La mine pe LG se blocheaza.

Clau

Ce LG? Ce model? La mine Youtube merge PERFECT pe LG 4K - model din 2020 - , inclusiv Ultra HD si HDR. Poate ai vreun model vechi?
Oricum, aici scrie ca modificarea e deocamdată mai mult pentru telefoane si tablete pe Android si iOS, nu pentru televizoare.

Anonim

Nu apare la mine!
Dap

Anonim

Da, am un model mai vechi din 2015-2016. Deci e chestie de procesor. Nu ma asteptam dar am fost curios sa incerc.

Clau

Youtube, Netflix, HBO Max si altele renunță la a mai actualiza aplicațiile sau a le accepta rularea pe televizoare mai vechi, mai ales daca televizoarele nu mai au beneficiat de actualizare software si de securitate in ultimii 2-3 ani sau daca procesorul nu mai e capabil hardware pentru noile compresii video ale fluxurilor din streaming-ul aplicațiilor. Am un televizor smart din 2012, de la firma de top, care a fost vârf de gama cand l-am cumparat, peste 1200 euro a costat, si acum nu mai merge nicio aplicație gen HBO Max, Netflix, Youtube etc pe el. Sigura soluție a fost sa ii cumpăr un media player foarte bun si rapid cu Android, la 100 euro, si acum am tot ce imi trebuie din nou pe tv si chiar mai mult mai mult decat au cele mai noi televizoare smart non-Android.

Cosmin1986

Anonim, funcția este 100% aceeași, similară in totalitate, cu funcția de zoom pe care o poți folosi, daca dorești, cu doua degete, pe orice telefon atunci când reda un videoclip sau filmare din memoria telefonului. Doar ca a fost activată si la videoclipuri online din aplicația Youtube.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile