sâmbătă, 22 octombrie 2022

Pro Media și Canal Regional au câștigat 7 canale pentru televiziune digitală terestră în Republica Moldova

Ținând cont de obligațiile Republicii Moldova prin implementarea Acordului Regional pentru Planificarea Serviciului de Radiodifuziune Digitală Terestră (semnat la Conferința Regională de Radiocomunicații de la Geneva 2006 și ratificat de Republica Moldova prin Legea nr. 69/2008), Agenția națională de reglementare în comunicațiile electronice și tehnologia informației (ANRCETI) a desemnat câștigătorii pentru furnizarea de rețele publice cu acoperire regională și servicii de comunicații electronice accesibile publicului din Republica Moldova în sistem digital terestru.


Antene pe clădire dezafectată - imagine creată digital de HD Satelit România

Câștigătorii sunt:

1) "Pro Media" SRL - câștigătoarea concursului pentru canalul 43 pentru realizarea unui multiplex regional Mux R17, alocarea Cimișlia;

2) SC "Canal Regional" SRL - câștigătoarea concursului pentru următoarele canale radio și multiplexuri regionale:

7 /Mux R1 alocarea Bălți (zona Mândrești);

47 /Mux R3 alocarea Cahul - Comrat;

37 /Mux R5 alocarea Căușeni;

23 /Mux R7 alocarea Chișinău;

23 /Mux R10 alocarea Edineț;

41 /Mux R11 alocarea Florești.

Câștigătorii concursului urmează să depună la ANRCETI cererile pentru eliberarea licențelor pentru crearea și furnizarea multiplexurilor respective. Oferta de licitație ANRCETI pentru 18 canale radio decimetrice din banda de frecvență radio 470-694 MHz a fost anunțată în data de 12.08.2022. Canalele vor fi folosite pentru a crea 18 multiplexuri cu acoperire regională. Canalele vor fi accesibile publicului într-un sistem digital terestru. 

Pe parcursul concursului au fost solicitate 7 posturi de radio, iar alte 11 posturi de radio nesolicitate vor fost expuse la concursuri repetate, pe baza solicitărilor primite de la furnizorii de comunicații electronice.


Niciun comentariu despre subiectul „Pro Media și Canal Regional au câștigat 7 canale pentru televiziune digitală terestră în Republica Moldova”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile