joi, 20 octombrie 2022

SES a lansat o platformă DVB-S2X, dedicată pentru transmisii sportive prin satelit

Baza de clienți a SES pentru transmisiuni din lumea sportului, dar și a altor evenimente, este una în dezvoltare rapidă. Din aceste considerente, compania a decis să furnizeze aceste evenimente live interesante către ecranele din Europa și din regiunea MENA prin intermediul unei noi platforme de satelit a SES.

Mingi de fotbal - Fotografie pur decorativă realizată de HD Satelit România

Noua platformă de distribuție dedicată sporturilor și evenimentelor oferă o acoperire cu semnal puternic în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord și utilizează cea mai recentă modulare DVB-S2X, permițând deținătorilor de drepturi media și utilizatorilor autorizați de feed-uri să beneficieze de un randament ridicat, eficiență sporită a rețelei, flexibilitate și securitate. 

Platforma va sprijini diverși clienți, inclusiv radiodifuzori, ligi sportive profesionale, asociații sportive naționale și internaționale, precum și deținători de drepturi sportive care transmit evenimente sportive majore ce au loc la nivel global, inclusiv sporturi de iarnă și cu motor.

Unul dintre primii clienți care a folosit noua platformă pentru sporturile cu motor din EMEA este WRC Promoter. Florian Ruth, Senior Director Content and Communication la WRC Promoter, a precizat: „Pe măsură ce crește numărul evenimentelor noastre, așteptăm cu nerăbdare să extindem parteneriatul cu SES ca distribuitor de conținut prin satelit și să utilizăm această nouă platformă pentru distribuția europeană și în MENA. Am avut o relație foarte bună în ultimii cinci ani, SES asigurându-ne că tot conținutul nostru ajunge la fanii sporturilor cu motor din regiune.

Odată cu revenirea evenimentelor sportive, am observat o nevoie din ce în ce mai mare de a ne asigura că partenerii noștri sunt capabili să ofere fanilor conținutul sportiv live cheie, în mod fiabil și la cea mai înaltă calitate a imaginii. Este pentru prima dată când SES lansează o platformă dedicată conținutului de sport și evenimentelor în Europa și regiunea MENA, ceea ce ne afirmă angajamentul față de clienții și partenerii noștri ce transmit sport și evenimente. Această nouă platformă, împreună cu întreaga noastră flotă geostaționară, fibra și infrastructura IP, ne va permite să ajungem in continuare la cel mai larg public posibil”, a spus Michele Gosetti, șef de vânzări, sport și evenimente la SES.

Lider în transmisii din sport și alte evenimente, SES difuzează peste 700 de ore de sport premium în fiecare zi și colaborează cu peste 500 de clienți pentru transmisii sportive și alte evenimente. SES transmite o gamă largă de sporturi, de la fotbal profesionist masculin și feminin, fotbal american, tenis, golf și cricket, până la ciclism. Acestea includ meciuri pentru ligi de înalt profil, cum ar fi NFL, Premier League și Serie A feminină, dar și sporturi cu interes specializat, cum ar fi sporturile cu motor.

SES deține si operează, printre altele, sateliți foarte importanți pentru Europa, cum ar fi de exemplu sateliții Astra de la poziția orbitală 19,2 Grade Est.


UPDATE 24 octombrie 2022: SES a remis către HD Satelit România un comunicat oficial în privința acestor informații, pe care îl puteți citi mai jos.

SES lansează prima platformă de distribuție prin satelit dedicată conținutului sportiv și evenimentelor


SES, liderul în soluții globale de conectivitate pentru conținut, anunță lansarea unei platforme premium prin satelit pentru distribuția de conținut sportiv și evenimente. Baza de clienți a companiei pentru sporturi și evenimente live este în continuă creștere, iar noua platformă le va permite agregarea și distribuția acestui tip de conținut în Europa și regiunea MENA (Africa de Nord & Orientul Mijlociu).

Noua platformă de distribuție oferă o acoperire solidă în fascicul extins și utilizează cea mai recentă modulare DVBS2x, oferind deținătorilor de drepturi media și utilizatorilor autorizați ai fluxului video un randament înalt, eficiență sporită a rețelei, flexibilitate și securitate. Platforma va sprijini diverși clienți, inclusiv radiodifuzori, ligi sportive profesioniste, asociații sportive naționale și internaționale și deținătorii de drepturi sportive care transmit evenimente sportive majore care au loc la nivel global, inclusiv sporturi de iarnă și sporturi cu motor care se derulează până la finalul anului acesta.

Unul dintre primii clienți SES care va utiliza capabilitățile noii platforme pentru transmiterea de sporturi cu motor în regiunea EMEA este WRC Promoter, compania responsabilă de drepturile competițiilor FIA World Rally Championship și FIA European Rally Championship. Florian Ruth, Senior Director Content and Communication, WRC Promoter: „Pe măsură ce numărul evenimentelor noastre crește, ne bucurăm să extindem parteneriatul cu SES pentru distribuția de conținut prin satelit și să folosim noua platformă SES pentru distribuția europeană și MENA. Am avut o relație fructuoasă în ultimii cinci ani, SES oferind un SLA de încredere și la nivel înalt, iar conținutul nostru video a ajuns la fanii sporturilor cu motor din regiune.”

„Odată cu revirimentul sportului și evenimentelor după cei doi ani de pandemie, trebuie să ne asigurăm că partenerii noștri sunt capabili să distribuie conținut sportiv către fani într-un mod fiabil și la cea mai înaltă calitate a imaginii”, a adăugat Michele Gosetti, Head of Sales, Sports & Events la SES.

„Este pentru prima dată când SES lansează o platformă dedicată conținutului sportiv și evenimentelor în Europa și regiunea MENA, fapt ce reconfirmă angajamentul nostru față de clienții și partenerii pe care îi avem în aceste zone. Aceasta platformă, alături de întreaga noastră flotă geostaționară, infrastructură de fibră și IP, ne vor permite să ajungem la cea mai vastă audiență.”

Lider în sport și evenimente, SES difuzează peste 700 de ore de conținut sportiv premium în fiecare zi și lucrează cu peste 500 de clienți din domeniile sport și evenimente. SES difuzează o gamă largă de conținut sportiv, de la fotbal profesionist masculin și feminin, fotbal american, tenis, golf și cricket, până la ciclism. Acestea includ transmisii din campionate foarte populare precum NFL, Premier League sau liga Seria A feminină și până la zonele cu un public mai nișat, cum ar fi sporturile cu motor.


Despre SES

SES are o viziune curajoasă în a oferi experiențe extraordinare oriunde pe glob, prin distribuția conținutului video de cea mai înaltă calitate și oferind conectivitate neîntreruptă. Ca lider în soluțiile globale de conectivitate pentru conținut, SES operează singura constelație multi-orbită de sateliți, oferind acoperire globală și performanță înaltă, inclusiv sistemul de latență joasă O3b, pe orbită medie. Prin utilizarea unui rețele extinse și inteligente, pregătită pentru soluții cloud, SES este capabilă să ofere soluții de conectivitate de înaltă calitate oriunde la sol, pe apă și în aer, și este partener de încredere al celor mai importante companii de telecomunicații din lume, operatori de telefonie mobilă, guverne, furnizori de conectivitate și servicii cloud, platforme video și deținători de conținut. Rețeaua video a SES transmite ~8.000 posturi și acoperă peste 366 milioane de gospodării, oferind servicii media administrate pentru conținut liniar și non-liniar. Compania este listată la bursele de la Paris și Luxembourg (Semn: SESG). Mai multe informații sunt disponibile la: www.ses.com.


Niciun comentariu despre subiectul „SES a lansat o platformă DVB-S2X, dedicată pentru transmisii sportive prin satelit”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile