sâmbătă, 17 decembrie 2022

Autoritățile italiene vor sa blocheze instant IP-urile de la care se transmite online conținut tv piratat

Autoritatea de Comunicații din Italia (AgCom) intenționează să-și intensifice represiunea împotriva pirateriei tv online, prin introducerea blocării instantanee a IP-ului.

Semnal tv blocat - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Autoritatea de reglementare își propune să modifice legislația (Rezoluția 680 datează din anul 2013) care reglementează blocarea conținutului tv transmis ilegal. 

În prezent, AgCom trebuie să adopte un ordin în termen de trei zile de la primirea reclamației de la proprietarii legali de conținut tv, urmând ca furnizorii să implementeze un filtru DNS în termen de 2 zile.

Cu toate acestea, posturile de televiziune cu plată și cluburile italiene de fotbal caută o modalitate de blocare mult mai rapidă a conținutului piratat, în principal pentru meciurile de fotbal.

Propunerea prevede o procedură de blocare dinamică per IP, efectuată în maxim 30 de minute de la solicitare. Practic, autoritatea de reglementare le solicită furnizorilor de internet să integreze un sistem semi-automatizat de blocare a oricărui IP.

Un grup operativ înființat de Liga Italiană de Fotbal va monitoriza toate serverele web și de tv prin protocol IP care difuzează programe tv ce includ meciuri. De îndată ce conținutul este difuzat în mod ilegal, serverul și Liga vor trimite tuturor furnizorilor de internet notificarea pentru a bloca acel IP. 

Toate conexiunile direcționate către acel IP specific vor fi redirecționate către un server cu informații de la AgCom care va afișa mesajul că transmiterea ilegală a fost blocată și că este posibil ca toți telespectatorii care l-au vizionat să fie raportați autorităților judiciare.


8 comentarii despre subiectul „Autoritățile italiene vor sa blocheze instant IP-urile de la care se transmite online conținut tv piratat”:
Anonim

E criza la nivel planetar de ip tip ipv4 și ei le blochează

Anonim

Foarte bine, dacă sunt folosire in mod nelegal. Criza nu e o scuză.

Anonim

Va fi necesar acordul din partea DIAR pentru activarea unei astfel de solutii, neconformarea duce la sanctionare si pentru Italia.

Anonim

oricum internetul in Italia e unul de 2 lei si esti monitorizat pe absolut orice intri , asta va spun eu din proprie experienta !! vai steaua lor !! libertate ca la noi nu gasesti ,nu stiu cat o sa mai tina !!

Anonim

O sa țină până o sa înceapă așa zisa "digitalizare".

Anonim


Dar de ce nu au făcut asta până acum, dacă tot recunosc aceste IP-uri ?

Florin

Din cauza că nu era baza legală, nu se pot lua niste masuri și impune niste reguli pentru provideri de internet, daca nu e lege de blocare instanta a IP-urilor respective. Legea actuală permite blocarea in cateva zile, ceea ce e total ineficient, IPurile respective fiind folosite probabil doar câteva ore, pe durata unei transmisii a unui meci. E inutil să le blocheze peste câteva zile, așa cum prevede legea actuală, că probabil deja sunt folosite altele..

Anonim

Asta presupune o reacție foarte rapidă la adresa acelor IP-uri. Va fi un joc de-a șoarecele și pisica. Ca și până acum.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile