joi, 22 decembrie 2022

eSIM, disponibil la Digi Mobil România

Digi România a lansat o pagină dedicată pe website-ul propriu pentru a marca disponibilitatea tehnologiei eSIM în rețeaua sa Digi Mobil. Astfel, utilizatorii ce dețin dispozitive compatibile cu tehnologia eSIM se pot conecta la rețeaua mobilă fără să mai fie necesar sa folosească un SIM fizic clasic.

Digi - Imagine remisă într-un comunicat anterior pentru publicare pe HD Satelit România

Deci eSIM este o modalitate de a activa un abonament de telefonie mobilă pe un dispozitiv fără a fi nevoie de un card SIM fizic. În loc să utilizeze un card SIM într-un slot dedicat, dispozitivul poate fi activat prin intermediul unei conexiuni la internet și prin descărcarea unui profil de abonament de la operatorul de telefonie mobilă. Așadar, eSIM (Embedded SIM) este o variantă a SIM-ului (Subscriber Identity Module) care este integrată direct în dispozitivul de telefonie mobilă sau în alte dispozitive conectate la internet, cum ar fi o tabletă sau o smartwatch. Aceasta oferă o serie de avantaje, cum ar fi posibilitatea de a utiliza mai multe numere de telefon pe același dispozitiv, fără să fie nevoie să înlocuiți cardul SIM fizic. Este important să rețineți că eSIM nu este disponibil pe toate dispozitivele și poate fi nevoie de suportul operatorilor de telefonie mobilă pentru a putea utiliza această funcție.

Pagina dedicată de Digi Mobil pentru eSIM poate fi accesată aici: https://www.digi.ro/esim. De menționat ca înainte de a încerca schimbarea cartelei într-una eSIM, utilizatorii trebuie sa verifice temeinic dacă dispozitivul lor mobil este compatibil cu aceasta tehnologie, deoarece momentan există puține telefoane mobile care se pot conecta la rețeaua mobila pe baza unui eSIM. Operatorul certifică doar 3 modele Samsung Galaxy Z Flip 4, Samsung Galaxy Z Fold 4 si Apple iPhone 14 (telefoane destul de scumpe, de peste 1000 euro), dar cu siguranță există mai multe modele compatibile. Dintre posibilele dispozitive necertificate de Digi, dar teoretic compatibile cu eSIM, unele modele permit doar 1 eSIM (cele non-Apple), altele (cele de la Apple) până la 20 eSIM-uri (două eSIM-uri active simultan începand cu iPhone 13).

Din punct de vedere teoretic, lista neoficială exemplificativă de telefoane compatibile teoretic cu eSIM ar fi mult mai mare. Practic însă, rămâne de verificat de către fiecare utilizator împreună cu operatorul. 

Vă recomandăm să nu vă bazați pe lista următoare decât la nivel orientativ, iar verificarea compatibilității să o faceți in mod riguros cu ajutorul serviciului de relații clienți al Digi Mobil (sau dacă aveți confirmarea de la alt prieten care a reușit sa activeze eSIM de la Digi Mobil pe un model similar cu al dvs), altfel veți dezactiva cartela fizică și, din cauză că nu puteți activa eSIM-ul, va trebui să mergeți la un punct de prezență Digi ca să înlocuiți SIM-ul fizic! De asemenea, chiar dacă funcționează, dar vă răzgândiți și doriți sa utilizați din nou cardul SIM fizic, tot la un punct de acces Digi trebuie sa mergeți pentru a primi un nou SIM fizic.

Deci cel puțin teoretic, conform specificațiilor tehnice, următoarele dispozitive mobile de la Apple și Samsung ar fi compatibile cu eSIM: Apple iPhone (XS, XS Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, SE (2020), 12 Mini, 12, 12 Pro, 12 Pro Max, 13 Mini, 13, 13 Pro, 13 Pro Max, SE (2022), 14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max), Samsung Galaxy (Z Flip, Z Flip 5G, Z Flip 3 5G, Z Flip4, Fold, Z Fold2 5G, Z Fold3 5G, Z Fold4, S21, S21+ 5G, S21 Ultra 5G, S22, S22+, S22 Ultra, Note 20 Ultra 5G, Note 20), Pixel 7, Huawei P40 Pro, precum și alte modele, inclusiv unele de alți producători de telefoane.

Cum se activează serviciul eSIM la Digi Mobil?

Operatorul recomandă ca pașii de activare eSIM sa fie făcuți de pe alt dispozitiv (nu pe cel pe care urmează sa fie configurat serviciul, deoarece pe acesta va fi necesar sa scaneze un cod QR pentru finalizarea procesului). De asemenea, dispozitivul pe care urmează sa fie configurat serviciul trebuie să fie conectat la WIFI.

1. Utilizatorul accesează Contul meu Digi, apoi intra în Serviciile mele, apoi in secțiunea Mobil, de unde alege "Schimba în eSIM".

2. Se citesc si aplică recomandările operatorului, apoi se apasă "Continuă".

3. Operatorul va începe procesul de schimbare, iar utilizatorul va primi un cod de confirmare prin SMS.

4. Utilizatorul, daca e sigur ca dorește sa continue procesul de schimbare, va introduce codul primit prin SMS pe numărul de telefon pe care urmează sa configureze eSIM-ul. ATENTIE, după ce codul este introdus, cartela fizica nu se mai poate conecta la rețea (nu mai are semnal).

5. Se scanează codul QR primit, utilizând camera dispozitivului mobil pe care utilizatorul dorește să activeze eSIM (în caz că este afișată o eroare, așteptați 10 minute, apoi accesați din nou contul Digi, iar la Administrare eSIM veți găsi codul QR).

6. După scanare, eSIM-ul se activează, cartela fizică fiind dezactivată. Operatorul recomandă scoaterea vechiului SIM fizic din dispozitivul mobil. Trebuie apoi verificat daca setările pentru serviciul de date și VoLTE sunt active pe noul profil eSIM.

Operatorul recomandă de asemenea ca după ce finalizează activarea noului eSIM, utilizatorul să nu șteargă profilul eSIM din dispozitiv. Acesta poate fi activat o singură dată pe un singur terminal. De asemenea, noul profil eSIM nu se poate transfera de pe dispozitivul curent pe altul. Daca dispozitivul mobil este pierdut, furat sau defect, utilizatorul poate solicita un nou eSIM în punctele de prezență DIGI.

Vom reveni cu detalii atunci când compania va remite un comunicat oficial privind lansarea eSIM la Digi Mobil. Și alte companii de telefonie din România furnizează serviciul eSIM.


UPDATE 22 decembrie 2022: Digi Romania a remis către HD Satelit un comunicat oficial, pe care îl regăsiți mai jos.


În prag de sărbători, DIGI lansează tehnologia eSIM, un SIM virtual care înlocuiește SIM-ul fizic

- Începând de astăzi, 22 decembrie, DIGI pune la dispoziția clienților noi și existenți tehnologia eSIM, disponibilă pentru pachetele de telefonie mobilă;

- Toți clienții care doresc să beneficieze de această tehnologie trebuie să dețină un telefon mobil compatibil cu funcția eSIM;

- Activarea cartelei digitale se poate efectua din contul de client DIGI.ro.


La sfârșitul acestui an, DIGI își surprinde, din nou, clienții și anunță lansarea tehnologiei eSIM (SIM integrat) pentru pachetele de telefonie mobilă.

Astfel, începând de astăzi, 22 decembrie, abonații care dețin dispozitive mobile compatibile se vor putea conecta la rețeaua mobilă DIGI, cu ajutorul tehnologiei eSIM, fără a mai avea nevoie de cartela clasică (fizică) SIM. Tehnologia eSIM permite instalarea mai multor numere de telefon pe un singur telefon mobil (în cazul anumitor modele mai noi), oferindu-le clienților posibilitatea utilizării alternative, în funcție de nevoi și preferințe.

Clienții care doresc să beneficieze de această tehnologie inovatoare pot obține cartela digitală eSIM direct de la reprezentanții companiei, din rețeaua de magazine DIGI sau o pot activa oricând online, dacă dețin un echipament compatibil cu funcția eSIM și efectuează activarea prin intermediul unei conexiuni wi-fi. Utilizatorii care optează pentru eSIM vor primi un cod QR, respectiv instrucțiunile de creare și activare a profilului în telefon. După încheierea procesului de activare a cartelei digitale, utilizatorii trebuie să se asigure că setările pentru serviciile de date VoLTE și VoWiFi sunt active pe noul profil eSIM.

La contractarea serviciului de telefonie mobilă DIGI, clienții vor putea alege între cartela SIM, în format fizic, și eSIM, putând, ulterior, să înlocuiască SIM-ul cu eSIM, în funcție de preferințe. Primul eSIM este oferit gratuit, iar înlocuirea acestuia cu o altă cartelă digitală implică o taxă în valoare de 5 lei (TVA inclus).

Conform ultimului raport publicat de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, DIGI a devenit operatorul cu acoperirea numărul 1 de voce mobilă din țară: 98,8% din populația României, datorită investițiilor majore în infrastructurile de fibră optică și mobilă.

Compania își menține poziția de lider al portabilității, fiind operatorul de telecomunicații care atrage în rețeaua 4G și 5G, prin portare, cei mai mulți utilizatori la nivel național, deservind, în prezent, peste 4,715 milioane de conexiuni mobile (date disponibile la 30.09.2022).


8 comentarii despre subiectul „eSIM, disponibil la Digi Mobil România”:
Anonim

Galaxy S20 FE este compatibil cu e-sim ?

Anonim

Pe GSMarena Galaxy S20 FE apare că NU ar avea.
Și eu am același telefon, și chiar mă ajută să activez eSim, dar întrebarea mea e dacă merge activat și în străinătate... ?!

Anonim

Din ce am ctiti despre Galaxy S20 FE rezultă că ar avea compatibilitate cu e-sim dar numai din momentul în care Samsung ar decide printr-un update să activeze această funcție. Altfel...nu e compatibil.

Anonim

Tocmai am trecut prin asta și am stricat cardul sim încercând sa activez e-sim pe un S 20 FE 5G. M-am dus la Digi și mi-au dat un card nou gratuit (am consolarea că pe noul sim scrie 5G în timp ce pe vechiul sim scria 4G). De asemenea mi-au transmis că în curând vot publica pe site o listă completă a telefoanelor compatibile. Deci nu trebuie să pierdeți timpul cu acest model telefon, nu e compatibil cu e-sim.

Anonim

Pe un Samsung A10 merge?

Anonim

Scuze S10

Anonim

Probabil că nu merge pe S10. Am un S10 plus și nu merge.

Anonim

am pus pe Huawei P40 Pro si a functionat, si-a copiat profilul cartelei....

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile