luni, 9 ianuarie 2023

Orange Studio și OCS, cumpărate de Canal+ (care deține și Focus Sat România)

Grupul Canal+ (care deține și Focus Sat România) și Orange au anunțat astăzi semnarea unui memorandum care anticipează achiziționarea de către Grupul Canal+ a întregului capital deținut de Orange în pachetul OCS TV și în Orange Studio, filiala de coproducție filme și seriale. Grupul Canal+ va deveni acționar unic al OCS și Orange Studio, în urma acestei tranzacții.

Femeie privind la tv - imagine decorativa realizată de HD Satelit România

Calitatea serviciilor și conținutului OCS este recunoscută atât de profesioniștii din industrie, cât și de consumatori. Orange Studio are peste 200 de coproducții, precum și un catalog de aproape 1.800 de creații audiovizuale și cinematografice, inclusiv filme emblematice și premiate cu Oscar, precum The Artist și The Father.

De la înființarea acestora în anul 2007 și, respectiv, 2008, concurența în sectorul audiovizual, în special pentru OCS, a continuat să se intensifice odată cu apariția unor platforme internaționale puternice. În acest context, Orange s-a străduit să asigure dezvoltarea continuă a acestor două filiale, păstrând în același timp locurile de muncă și finanțarea conținutului audiovizual. 

Pentru a asigura aceste obiective, Orange a intrat în discuții cu Grupul Canal+, partenerul său istoric și un jucător european recunoscut în crearea și distribuția de conținut. Canal+ este deja un acționar de 33,34% al OCS din 2012 și este distribuitorul său principal. Cel mai important studio de film și televiziune din Europa, StudioCanal are multe atuuri pentru a promova catalogul Orange Studio.

Achiziția va fi prezentată reprezentanților angajaților și va fi notificată Autorității Franceze pentru Concurență.

Despre Orange

Orange este unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din lume, cu vânzări de 42,5 miliarde de euro în 2021 și 136.500 de angajați la nivel mondial la 30 septembrie 2022, inclusiv 75.000 de angajați în Franța. Grupul are o bază totală de clienți de 286 de milioane de clienți la nivel mondial la 30 septembrie 2022, inclusiv 240 de milioane de clienți de telefonie mobilă și 24 de milioane de clienți la internet fix în bandă largă. Grupul este prezent în 26 de țări. Orange este, de asemenea, un furnizor lider de servicii IT și telecomunicații globale pentru companii multinaționale, sub brandul Orange Business Services. Orange este listată la Euronext Paris (simbol ORA) și la Bursa de Valori din New York (simbol ORAN).

Despre Grupul CANAL+

Grupul CANAL+, o subsidiară a Vivendi, este un jucător major în crearea și distribuția de conținut la nivel mondial, cu aproape 24 de milioane de abonați, o prezență în peste 50 de țări și 7500 de angajați pe fiecare continent. Grupul CANAL+ are aproape 10 milioane de abonați în Franța și aproape 7 milioane în Africa. Este cel mai mare operator de televiziune din Africa francofonă și cel mai mare acționar al MultiChoice, liderul televiziunii cu plată în Africa vorbitoare de engleză și portugheză. Grupul CANAL+ este un jucător important în producția și comercializarea canalelor de televiziune. Cu aproape 3,4 miliarde de euro investiți în conținut în fiecare an, este un jucător cheie în sport (finanțator principal în Franța pentru fotbal și rugby), filme (finanțator principal în Franța și Polonia) și seriale (inclusiv peste 50 de seriale originale pe an). în mai mult de 14 limbi. Cu sprijinul subsidiarei sale Studiocanal, care deține 10 companii de producție în 7 țări europene, CANAL+ Group este principalul producător și distribuitor de lungmetraje și seriale TV din Europa. Deține un catalog de aproape 7000 de titluri din peste 60 de țări.


UDPATE 15 ianuarie 2024: Autoritatea Franceză pentru Concurență a aprobat preluarea OCS și Orange Studio de către Canal+.


Autoritatea Franceză pentru Concurență a aprobat preluarea OCS și Orange Studio de către Canal+, cu anumite condiții pentru a proteja diversitatea cinematografiei franceze și distribuția acesteia.

După un an de la acordul inițial între subsidiara Vivendi și Orange, care a inclus integrarea canalelor OCS (Max, Pulp, Géants) în platforma OTT MyCanal, grupul de televiziune cu plată a acceptat diverse obligații pentru următorii cinci ani, pentru a asigura independența echipelor OCS și diversitatea ofertei lor de filme. 

În cadrul grupului Canal+ OCS, acum unit cu serviciul Ciné+, va păstra o echipă independentă de 70 de persoane și propriul buget pentru negocierile de pre-achiziții cu industria cinematografică. Până la sfârșitul lui 2024, bugetul OCS/Ciné+ a fost de aproximativ 60 de milioane de euro pe trei ani.

Investițiile viitoare vor trebui să reflecte diversitatea producției de filme franceze în termeni de bugete, talente, genuri și regizori. Echipele OCS/Ciné+ vor putea să se implice în aproximativ 25 de proiecte pe parcursul a cinci ani, incluzând un minim de patru filme pe an.

Acordurile de co-producție franceză OCS, semnate înainte de stabilirea acordului cu Canal+, vor avea de asemenea posibilitatea de a fi vândute posturilor de televiziune FTA.


3 comentarii despre subiectul „Orange Studio și OCS, cumpărate de Canal+ (care deține și Focus Sat România)”:
Anonim

Pachetul tv OCS conține canalele OCS Max , OCS, OCS Pulp și OCS Geants.

Cristi

Anonim, e corect ce spui, dar aceasta nu înseamnă că respectivele canale vor fi introduse la Focus Sat sau în România. Cel mai probabil filmele și serialele acestor canale vor fi difuzate la un moment dat pe canalul propriu al Focus Sat.

HD Satelit România

Autoritatea Franceză pentru Concurență a aprobat preluarea OCS și Orange Studio de către Canal+.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile