miercuri, 26 aprilie 2023

Orange, la 31 martie 2023: 1,3 milioane de clienți la tv cablu și satelit, 1,2 milioane la internet fix și 9,9 milioane la servicii mobile

Grupul Orange a remis astăzi către HD Satelit România rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului, date disponibile pentru 31 martie 2023.


Telefon mobil - imagine realizată de HD Satelit România

În intervalul ianuarie – martie, Grupul Orange România a înregistrat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 383 de milioane de euro (perimetrul de consolidare al grupului de companii conține Orange România, Orange Romania Communications și Orange Money), înregistrând o scădere de 0,7% față de T1 2022. Rezultatele trimestrului reflectă o creștere a vânzărilor de echipamente și a serviciilor de fibră optică, dar și o diminuare a veniturilor ca urmare a reducerii ratelor de terminație și a declinului structural al unor servicii care nu mai răspund nevoilor pieței.

La 31 martie 2023, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 9,9 milioane de clienți (clienții sunt considerați RGU – unități generatoare de venituri, iar baza de clienți este consolidată), internet fix în bandă largă către 1,2 milioane de clienți, și servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,3 milioane de clienți.

Grupul Orange România este cunoscut pentru serviciile de conectivitate și oferă clienților săi experiențe de internet fix și mobil de înaltă calitate, ce au fost confirmate și de rezultatele testelor independente realizate de utilizatorii Netograf.ro și analizate de ANCOM. Aceste teste au evidențiat că utilizatorii Orange se bucură de servicii de internet fix și mobil la cele mai bune viteze medii din România.

În primele 3 luni ale anului, Orange România a continuat să facă eforturi semnificative pentru extinderea acoperirii rețelelor sale mobile și fixe. Astfel, acoperirea 4G a atins 98,71% din populație, în timp ce acoperirea 4G+ a ajuns la 80,87% din populație, prin extinderea serviciilor în 143 de noi localități, atât urbane, cât și rurale. De asemenea, în ceea ce privește rețeaua 5G, în acest trimestru, Arad și Sibiu au atins o acoperire de 100%, iar numărul total al orașelor cu conectivitate 5G a crescut la 28.

De asemenea, Orange România a continuat să ofere acces la cele mai performante servicii de internet de mare viteză și TV prin fibră optică, cu 218 noi localități care au primit aceste servicii în acest trimestru. Astfel, Orange România își extinde constant infrastructura și serviciile oferite, pentru a asigura o experiență de conectivitate de calitate pentru clienții săi din diverse regiuni ale țării.

În luna martie, Orange a deschis în Iași, în colaborare cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și Continental România, al doilea laborator 5G din România, un centru tehnologic dedicat în special sectorului automotive. Acest laborator oferă un mediu propice inovației și testării soluțiilor bazate pe tehnologia 5G pentru mediul academic, startup-uri și companii din regiunea Moldovei. Tehnologia 5G este o prioritate și pentru programul de accelerare Orange Fab, care în primul trimestru al anului 2023 a ajuns la un total de 44 de startup-uri înscrise și a lansat un apel dedicat pentru proiecte 5G. Astfel, Orange România își manifestă angajamentul de a promova dezvoltarea tehnologică și inovarea în industria telecomunicațiilor, cu accent pe tehnologia 5G și potențialul său de transformare digitală în diverse sectoare economice, precum cel automotive.

Apetența tot mai mare a clienților pentru serviciile digitale a generat o creștere accelerată a numărului de abonați YOXO, cu 70% în primul trimestru al anului 2023 față de aceeași perioadă a anului 2022. Abonamentul YOXO a devenit alegerea preferată a utilizatorilor datorită experienței digitale oferite prin intermediul unei aplicații mobile prietenoase și ușor de utilizat, precum și datorită ofertei atractive potrivite pentru orice tip de consumator și flexibilității în configurarea resurselor dorite.

Crescerea interesului clienților pentru serviciile digitale s-a reflectat și în creșterea cu 40% a numărului de interacțiuni de suport oferite de Orange prin intermediul canalelor digitale. În primul trimestru, canalul Djingo, care folosește chatbot-uri, a înregistrat peste 200.000 de conversații cu clienții, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce canalul Djia, care folosește voicebot-uri, a înregistrat aproximativ 40% mai multe conversații finalizate în comparație cu T1 2022. Aceste date evidențiază cererea tot mai mare a clienților pentru soluții digitale rapide și eficiente în interacțiunea cu Orange România.

În primul trimestru al anului 2023, obiectele conectate au continuat să stârnească interesul clienților, zona de produse smart home (senzori, camere de supraveghere, aspiratoare și purificatoare) și produsele gaming (console, controllere și jocuri) din magazinul online Orange înregistrând o creștere de vânzări cu 45% față de primul trimestru al anului 2022.

În ceea ce privește Orange Money, aplicația de servicii financiare digitale, primul trimestru al anului 2023 a însemnat un total de 1,6 milioane de tranzacții, confirmând profilul digital al clienților. Atât tranzacțiile online, cât și cele efectuate cu dispozitive mobile au înregistrat o creștere de aproape 30% față de aceeași perioadă a anului 2022. Aceste date evidențiază interesul crescut al clienților pentru soluții digitale de gestionare a finanțelor personale și pentru produsele și serviciile oferite de Orange în acest domeniu.

Obiectivele de business din strategia #OrangeForward sunt ghidate de o politică ambițioasă de responsabilitate socială și de mediu. Orange România a continuat să desfășoare campanii pentru a promova utilizarea eficientă a tehnologiei și siguranța pe internet, și să reducă amprenta de carbon, prin programul său de economie circulară numit "Re".

Prin programul "Re" - Recumpărare (Buy-Back), Reciclare, Reparare și Recondiționare, Orange a colectat aproximativ 50.000 de telefoane în acest trimestru, care vor fi reintroduse în circulație. Efortul a fost susținut de voluntari Orange, care au plantat Pădurea "Re" cu 5000 de copaci, pe o suprafață de 1 ha. De asemenea, prin programul "Re", aproximativ 15.000 de telefoane au fost recondiționate în Centrele de Îngrijire Orange.

În ceea ce privește siguranța pe internet, Orange a lansat campania "Mai mult loc pentru încredere", care a evidențiat pericolele online și a oferit soluții de protecție clienților. Orange a creat Safe Zone, un spațiu de suport în Roblox și Fortnite pentru a proteja împotriva cyberbullyingului, iar aproximativ 7000 de tineri, inclusiv 5000 de elevi din școlile Digitaliada, au participat la webinare despre cyberbullying. Prin aceste inițiative, Orange continuă să promoveze o utilizare responsabilă și sigură a tehnologiei în rândul clienților săi și să contribuie la protejarea mediului și reducerea impactului asupra acestuia.

CEO-ul Liudmila Climoc a mulțumit întregii echipe Orange pentru eforturile depuse, evidențiind că în primul trimestru al anului 2023, Orange România a înregistrat o performanță remarcabilă datorită focusului investițiilor pe rețea, inovație și digitalizare, concentrându-se în special pe extinderea rețelei de internet de mare viteză și TV prin fibră optică. În pofida unui context economic global dificil, care a afectat și comportamentul de consum al clienților, compania a reușit să ofere servicii de calitate pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor din ecosistemul Orange. În continuare, Orange își va menține angajamentul de a sprijini dezvoltarea digitală a României, care este un obiectiv prioritar, și va contribui la crearea unei societăți digitale durabile și incluzive, esențiale nu doar pentru prezent, ci și pentru viitoarele generații.

Versiunea video a acestei știri poate fi vizionată mai jos sau pe canalul de Youtube al HD Satelit.


3 comentarii despre subiectul „Orange, la 31 martie 2023: 1,3 milioane de clienți la tv cablu și satelit, 1,2 milioane la internet fix și 9,9 milioane la servicii mobile”:
Anonim

Mi-aș dori ca Orange să vină cu niște oferte care să reducă decalajul față de actualul lider. Câștigător ar fi abonatul. Dar poate ?

Anonim

Pe partea de servicii fixe, oferta este foarte buna cu mult peste"actualul lider", in combinatie cu telefonia mobila este bomba si daca esti si client vechi chiar primesti si beneficii din plin.Daca facem comparatie doar la mobile clar ca preturile sunt mai mari insa daca esti in continua miscare si ai nevoie de conexiune si sa vorbesti la telefon clar din nou portocala este in frunte. Daca telefonul este doar asa "hai sa am si eu"si nu depinde businessul tau de comunicare , si ma duc la munca si acasa si atunci telefonul sta in buzunar (adica doar de stricta necesitate) atunci merge si la actualul lider.

Anonim

ORANGE TV HD si-a revizuit grila de programe tv prin fibra optica lasind programele HD si scotindule pe cele SD !!.Succes ORANGE!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile