luni, 29 mai 2023

DIGI, partener media al Special Olympics România la Jocurile Mondiale Berlin 2023

Grupul DIGI, în calitate de partener media, sprijină participarea delegației Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Vară de la Berlin. Acesta este cel mai mare eveniment sportiv incluziv din lume, care se va desfășura în perioada 17-25 iunie 2023. 31 de sportivi români, sub îndrumarea antrenorilor, vor concura la 9 discipline sportive. Scopul acestor jocuri este de a promova recunoașterea și acceptarea persoanelor cu nevoi speciale în societate și de a le oferi încredere și bucurie în viață, anunță Digi printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


Digi - Imagine remisă printr-un comunicat anterior de către RCS RDS pentru uz editorial pe HD Satelit România

Evenimentul va reuni 7000 de participanți din întreaga lume, care vor participa la competiții în 26 de discipline sportive. Prin practicarea sportului, acești sportivi își descoperă abilitățile fizice și sociale, își îmbunătățesc starea de sănătate și devin mai independenți și mai integrați social.

Special Olympics este o mișcare globală fondată în 1968, care utilizează sportul ca instrument pentru a valorifica potențialul uman. Împreună cu programele colaterale, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței.

Grupul DIGI sprijină dezvoltarea prin sport a tinerilor cu nevoi speciale prin parteneriatul cu Special Olympics România. Acești tineri, prin determinare și perseverență, depășesc convențiile și provocările, devenind o sursă reală de inspirație și un factor important de incluziune în comunitate.

Cristian Ispas, Director Național Special Olympics România, a explicat că Jocurile Mondiale Special Olympics, care vor avea loc la Berlin în acest an, vor reuni 190 de delegații din întreaga lume. Prin susținerea oferită de Grupul DIGI, prin Digi FM, Digi Sport 1 și digi24.ro, Special Olympics România va putea demonstra încă o dată mentalitatea de campion, caracterizată prin determinare, toleranță și bucuria de a-ți depăși limitele. Prin expunerea mediatică oferită de Grupul DIGI, se speră că abilitățile sportivilor români vor fi cunoscute de un public mai larg.

La ediția precedentă a Jocurilor Mondiale Special Olympics, care a avut loc în 2019 la Abu Dhabi, echipa României a obținut 56 de medalii (17 de aur, 18 de argint, 21 de bronz) la opt discipline sportive.

Fundația Special Olympics din România, înființată în noiembrie 2003, este o parte integrantă a mișcării sportive internaționale Special Olympics. De-a lungul aproape 20 de ani de activitate, Special Olympics România a avut un impact semnificativ în integrarea socială a peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu nevoi intelectuale speciale. Fundația i-a ajutat să devină membri activi ai familiilor și comunităților din care fac parte.


Niciun comentariu despre subiectul „DIGI, partener media al Special Olympics România la Jocurile Mondiale Berlin 2023”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile