sâmbătă, 6 mai 2023

La Liga și-a extins acordul cu MEDIAPRO din Spania până în 2029

La Liga (cea mai importantă competiție profesionistă de fotbal spaniolă și una dintre cele mai valoroase ligi din lume) și-a extins acordul cu MEDIAPRO din Spania până în 2029, pentru a-și exploata drepturile de televizare internațională în toate teritoriile, cu excepția celor din MENA și America de Nord. În plus, ambii parteneri vor înființa o nouă societate mixtă sub numele de Peak, condusă de Simon Denyer, fostul CEO al DAZN, pentru a dezvolta în comun strategia audiovizuală a La Liga.

Mingi de fotbal - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită. Presa spaniolă estimează că valoarea din ultimul contract era de aproximativ 100 de milioane de euro pe an.

La Liga a raportat că în 2021-2022 și-a crescut veniturile cu 1,2%, până la 1,94 miliarde de euro.

Într-o declarație de presă, Mediapro a precizat: „Colaborarea strânsă dintre La Liga și grupul MEDIAPRO, ca agenție internațională, a făcut posibilă îmbunătățirea poziționării brandului și a potențialului său de creștere media. Datorită acestei linii de acțiune, La Liga a devenit una dintre cele mai importante competiții internaționale, prezentă la toți marii operatori mondiali.

Mediaproducción, S.L.U. cunoscută ca Mediapro, este un grup de comunicații multimedia din Spania, fondat în aprilie 1994 la Barcelona. Compania este foarte implicată în producția de filme și televiziune. GRUP MEDIAPRO este un jucător proeminent pe scena globală în managementul drepturilor sportive și în comercializarea internațională a competițiilor precum LaLiga, liga belgiană, liga chineză și Cupa Mondială FIFA 2022 pentru Spania, Euro Hockey League, campionatele europene de hochei pe teren, liga spaniolă de handbal ASOBAL, Liga Spaniolă de Futsal sau liga cubaneză de baseball.


Niciun comentariu despre subiectul „La Liga și-a extins acordul cu MEDIAPRO din Spania până în 2029”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile