sâmbătă, 6 mai 2023

Nou pe Google Tv: mai multă fluiditate, mai mult spațiu de stocare disponibil

Google a lansat mai multe îmbunătățiri de performanță pentru platforma Google TV, cu scopul de a îmbunătăți experiența utilizatorului. Printre acestea se numără funcții precum "Hibernare aplicație" și "Android App Bundle", care au ca scop reducerea spațiului ocupat de aplicații pe televizoarele și dispozitivele cu Google TV. Actualizările au fost lansate pentru toate dispozitivele cu sistem de operare Google TV, inclusiv Chromecast, stick-uri Google TV și televizoare produse de Philips, Sony, TCL, Hisense și altele.


Privind la tv - imagine decorativă realizată de HD Satelit Romania

Google a implementat diverse îmbunătățiri pentru dispozitivele cu sistem de operare Google TV, chiar și pe hardware mai puțin performant. Astfel, timpul necesar pentru pornirea sau repornirea echipamentelor cu Google TV a fost redus, la fel și timpul de răspuns al televizorului după apăsarea butoanelor de pe telecomandă. Aceste îmbunătățiri sunt deja disponibile pe dispozitivele compatibile și vor permite utilizatorilor să acceseze mai rapid conținutul dorit.

Pentru a elibera spațiu de stocare, Google TV beneficiază acum de funcția "Hibernare aplicație", care setează automat aplicațiile inactive de pe ecranul principal, dacă acestea nu sunt utilizate timp de mai mult de 30 de zile. Această funcție necesită Android 12 pe dispozitivele Google TV. Google menționează că aceste noi funcționalități legate de stocare au fost deja implementate printr-o actualizare la nivel de server pe dispozitivele Google TV compatibile.

În anul trecut, Google a anunțat tranziția de la formatul APK (Android Application Package) la noul format Android App Bundle (AAB), care implică împărțirea aplicațiilor pentru a reduce dimensiunea instalării în funcție de dispozitivul utilizat, fie că este un televizor sau un telefon inteligent, și în funcție de tipul aplicației, cum ar fi un joc sau o aplicație de streaming. Termenul limită pentru ca dezvoltatorii să treacă la formatul AAB este luna curentă (mai 2023). Pachetele de aplicații Android sunt deja disponibile pe Google Play Store pentru Google TV, oferind o reducere de aproximativ 25% a dimensiunii aplicațiilor.

În acest an, mai mulți producători vor începe tranziția de la Android TV la interfața Google TV pe televizoare și pe dispozitivele de streaming.


3 comentarii despre subiectul „Nou pe Google Tv: mai multă fluiditate, mai mult spațiu de stocare disponibil”:
Anonim

In Romania,exista acces la Google Tv,cu meniu in limba romana?O grila a posturilor tv din aceasta aplicatie se poate gasi?

Florin

Anonim, Google TV nu este o aplicație, ci este un sistem de operare, așa cum este Linuxul, Android-ul, iOS -ul sau Windows ul, Tizen-ul de la Samsung etc, in care se pot instala diverse aplicații din magazin. Probabil confuzi cu YouTube Tv. Este cel mai tare sistem de operare pentru tv

Anonim

Cei de la Sony promovează puternic Google TV.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile