sâmbătă, 6 mai 2023

Televiziunea Română transmite Eurovision 2023 atât online pe TVR+, cât și pe TVR 1 și TVR Internațional, pe 9, 11 și 13 mai

Televiziunea Română anunță că ediția de anul acesta a Eurovision Song Contest se va desfășura în Marea Britanie, care va găzdui concursul în numele Ucrainei, din cauza conflictului armat care are loc pe teritoriul acestei țări. Semifinalele și finala vor avea loc la M&S Bank Arena sub sloganul „United by Music” și vor fi transmise în direct și în exclusivitate în zilele de 9, 11 și 13 mai, începând cu ora 22.00, pe canalele TVR 1, TVR Internațional, precum și online pe platforma TVR+.


Microfon - Imagine decorativă creată digital de HD Satelit România

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiție muzicală internațională organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Concursul se desfășoară anual, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive și urmărite programe de televiziune din lume și este transmis atât în Europa, cât și în Australia, Asia și Statele Unite.

Televiziunea Română (TVR) este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană începând din anul 1993. Cele mai bune performanțe ale României la Eurovision au fost obținute de două ori locul al treilea, în 2005 (Luminița Anghel & Sistem - Kiev) și în 2010 (Paula Seling și Ovi - Oslo), precum și locul al patrulea în 2006 (Mihai Trăistariu - Atena).

Semifinalele și finala Eurovision 2023 vor fi transmise în direct și în exclusivitate în zilele de 9, 11 și 13 mai, începând cu ora 22.00, pe canalele TVR 1, TVR Internațional și TVR+.

Publicul din România are posibilitatea de a vota artistul preferat din Semifinala din 11 mai prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro+TVA/SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/SMS trimis).

Românii din țările participante în a doua semifinală a Eurovision 2023 au opțiunea de a vota pentru Theodor Andrei, care interpretează piesa "D.G.T. (Off and on)", pe 11 mai, cu indicativul artistului fiind 3.

Semifinalele și finala, care vor avea loc la M&S Bank Arena, vor fi transmise în direct și în exclusivitate în zilele de 9, 11 și 13 mai, începând cu ora 22.00, pe canalele TVR 1, TVR Internațional și, în sistem de televiziune online, pe TVR+.

În prima semifinală a concursului Eurovision, care va avea loc pe 9 mai, vor concura piese din 15 țări. Cele mai bune zece punctaje obținute exclusiv prin votul publicului vor permite calificarea a 10 țări în finala Eurovision. Votarea va fi efectuată de către telespectatorii din țările participante, precum și din Germania, Franța și Italia, la care se adaugă votul online dat de "Restul Lumii" (Rest of the World). Aceasta este o noutate a regulamentului din acest an, care oferă posibilitatea fanilor din țările care nu participă la Eurovision 2023 să voteze prin intermediul aplicației www.esc.vote.

În a doua semifinală, Theodor Andrei va performa pe scena Eurovision 2023 din Liverpool. Această semifinală va fi transmisă pe 11 mai 2023 pe canalele TVR 1, TVR Internațional și TVR+, începând cu ora 22.00.

Conform regulamentului concursului, românii din țară nu pot vota pentru Theodor Andrei.

Prin urmare, românii din țările care vor participa alături de România în a doua semifinală a Eurovision, respectiv: Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania și Australia, vor avea posibilitatea de a vota pentru interpretul melodiei "D.G.T. (Off and on)" pe 11 mai 2023.

De asemenea, deoarece în cadrul semifinalei Eurovision din 11 mai vor fi difuzate și piesele Spaniei, Marii Britanii și Ucrainei, cei din aceste țări vor avea oportunitatea de a susține și vota pentru reprezentantul României.

Numărul indicativ pentru Theodor Andrei la concursul Eurovision 2023 este 3, ceea ce înseamnă că românii din diaspora pot să îl voteze prin trimiterea acestui număr la numărul de telefon afișat pe ecran în țara din care urmăresc competiția. Tarifele pentru SMS-uri vor fi afișate de televiziunile publice care transmit concursul în fiecare țară.

În ceea ce privește publicul din România, aceștia își pot vota favoriții prin SMS la numărul 1399, la tariful special de 1,00 Euro+TVA/SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/SMS trimis.


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunea Română transmite Eurovision 2023 atât online pe TVR+, cât și pe TVR 1 și TVR Internațional, pe 9, 11 și 13 mai”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile