joi, 8 iunie 2023

Fuziunea Viasat - Inmarsat a fost finalizată

După o serie îndelungată de investigații asupra fuziunii, în privința respectării legislației concurențiale, Viasat a finalizat în sfârșit fuziunea planificată cu Inmarsat. Acordul reprezintă cea mai mare consolidare a industriei sateliților de când SES a achiziționat GE Americom în noiembrie 2001, care costa compania SES suma 5 miliarde de dolari la acea vreme.


Sateliți - Imagine decorativă creată în mod digital de HD Satelit România

Această afacere Viasat este mai complexă, având în vedere că impactul său va fi resimțit în rândul unor segmente importante și în dezvoltare ale industriei sateliților.


Evaluarea tranzacției (din noiembrie 2021) de 7,3 miliarde de dolari (815 milioane de dolari în numerar, 3,1 miliarde de dolari în acțiuni Viasat și asumarea de către Viasat a datoriei Inmarstat de 3,4 miliarde de dolari) a trebuit să fie modificată, iar factura finală a avut o valoare mai redusă, după ce a contabilizat scăderea cu 31,6% a valorii acțiunilor Viasat și aspecte precum fluctuațiile dolarului american și ale lirei sterline.

Finalizarea achiziției Inmarsat le permite companiilor să reunească activele de spectru, sateliți și terestre, inclusiv 19 sateliți în spațiul care acoperă benzile Ka, L și S. Se așteaptă ca respectivele active să ofere conectivitate și servicii cheie de siguranță pe piețele maritime, aviatice, guvernamentale și de consum, având în vedere fiabilitatea conexiunii.

Acordul reunește doi jucători puternici din lumea sateliților geostaționari. Prin această fuziune, Viasat deține acum o parte semnificativă a comunicațiilor aeriene ale lumii și un control aproape total al necesităților de comunicații prin satelit ale flotelor maritime la nivel mondial. Cu toate acestea, se prefigurează concurența din partea unui număr tot mai mare de jucători care oferă servicii de comunicații în banda largă prin satelit de pe orbita joasă, cum ar fi Starlink, O3b, OneWeb și altele, plus cele din China si alte state.

Viasat a confirmat că noua sa afacere internațională va avea sediul la Londra, în timp ce sediul central al companiei va rămâne în Carlsbad, California. Cei mai importanți directori ai Inmarsat se vor alătura consiliului de administrație al Viasat.

Ministrul Marii Britanii al Științei, Inovării și Tehnologiei, George Freeman, a precizat: „Comunicațiile prin satelit reprezintă o piață globală semnificativă și strategică pentru sectorul spațial din Marea Britanie, pregătită acum pentru o următoare etapă interesantă. Fuziunea dintre Viasat și Inmarsat dă naștere un lider global în comunicațiile prin satelit: va atrage investiții semnificative și va oferi sute de noi locuri de muncă cu înaltă calificare; va servi drept catalizator pentru o creștere economică substanțială. După ce am cunoscut echipele de conducere ale ambelor companii, aștept cu nerăbdare să lucrez cu acestea. Regatul Unit sprijină tehnologiile avansate care stimulează productivitatea, profitabilitatea și sustenabilitatea economiei spațiale.”


Niciun comentariu despre subiectul „Fuziunea Viasat - Inmarsat a fost finalizată”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile