joi, 8 iunie 2023

Peste 1000 de companii implicate activ în industria spațială sau conexă

Un raport al directorului general al Observatorului Eurospace arată că în prezent există, la nivel mondial, peste 1000 de companii implicate activ în industria spațială sau conexă. Mai mult, datele arată că fondurile recente totale acumulate de acești peste 1000 jucători din industria spațială depășesc 44,5 miliarde de euro.

Lansare racheta - Imagine decorativă creată digital de HD Satelit România

Datele dezvăluie că, exceptand companiile conexe, în SUA și Canada există 404 întreprinderi implicate direct în industria spațială, cu finanțare de 32,7 miliarde de dolari. În industria spațială europeană sunt implicate în mod direct 372 de companii cu finanțare de 9,5 miliarde de dolari. 

Numărul total de angajați in industria spațială este de aproximativ 52.000. 

Ritmul de înființare a companiilor din industria spațială a încetinit foarte mult din 2018 (an în care a fost creat un număr mai mare de companii din acest domeniu), mai ales din cauză că unele segmente prezintă un risc mai mare, fie din cauza supraaglomerării, fie din cauza subfinanțării.

Despre Eurospace

Eurospace este asociația comercială a industriei spațiale europene. Este o organizație europeană non-profit creată în anul 1961. Companiile membre ale Eurospace cumulează în prezent 90% din cifra de afaceri totală a industriei spațiale europene. Eurospace încurajează dezvoltarea activităților spațiale în Europa și promovează o mai bună înțelegere a industriei spațiale.


Niciun comentariu despre subiectul „Peste 1000 de companii implicate activ în industria spațială sau conexă”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile