joi, 8 iunie 2023

Viasat Nature marchează "Ziua Internațională a Oceanelor" cu noi serii și documentare

Covorul albastru al oceanului domină majoritatea planetei noastre, dar a fost doar superficial explorat. Deși esențial pentru existența noastră și având o dimensiune covârșitoare, oceanul nu primește suficientă atenție și resurse din partea noastră. Însă tendințele încep să se schimbe și Națiunile Unite au ales ziua de 8 iunie pentru a celebra "Ziua Internațională a Oceanelor", un îndemn pentru a acorda oceanului importanța cuvenită. În acest context, Viasat Nature se alătură inițiativei prin difuzarea unei selecții speciale de programe dedicate oceanelor și ecosistemului acestora, în fiecare duminică a acestei luni, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Ocean - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Astfel, în fiecare duminică, începând cu ora 15:00, va fi transmisă în premieră o serie inedită, "Un an sălbatic în Atlantic". Această serie de patru episoade ne însoțește într-o călătorie prin Oceanul Atlantic, o întindere vastă și sălbatică care ocupă 20% din suprafața Pământului. Se întinde de la Antarctica până în regiunea Arctică și de la Americi până la coastele Africii și Europei. Cu valurile sale puternice care modelează continentul, creaturile care reușesc să supraviețuiască în aceste ape turbulente și pe țărmurile sale trebuie să fie reziliente și puternice. Seria dezvăluie o poveste de viață și moarte, de luptă și supraviețuire, urmărind fiecare anotimp în acest ocean și pe țărmurile sale, prin ochii speciilor care îl populează.

Pe 11 iunie, în cadrul evenimentului "Duminica Oceanelor", va fi lansată noua serie "Planeta Rechinilor", de la ora 15:45. Această serie de trei episoade reunește experții de top în studiul rechinilor pentru a dezvălui misterele celor mai temuți prădători ai Pământului, prezentând specii recent descoperite, habitate extreme și comportamente surprinzătoare. Urmează "Pacificul", o serie ce explorează oceanul care acoperă jumătate din planeta noastră, de la apele puțin adânci până la cel mai mare recif de corali din lume, de la ora 17:40. La 19:30, "Salvatorii din Pacific" ne prezintă un grup de veterani și tehnicieni care își dedică viața salvării mamiferelor marine de pe coasta pitorească a Canadei.

În iunie, celebrăm "Ziua Mondială a Oceanului" cu aceste serii noi și multe altele, în fiecare duminică pe Viasat Nature.

Promoționalul video în limba română poate fi vizionat dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Viasat Nature marchează "Ziua Internațională a Oceanelor" cu noi serii și documentare”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile