duminică, 2 iulie 2023

Drepturi de televizare pentru Campionatul Mondial de Fotbal Feminin 2023 în rețeaua de televiziuni membre EBU

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) și FIFA au convenit să-și extindă parteneriatul existent pentru drepturi media, asigurându-se că viitorul Campionat Mondial de Fotbal Feminin FIFA Australia și Noua Zeelandă 2023 va putea fi difuzat în rețeaua de televiziuni liniare gratuite care sunt membre ale EBU, în 34 de teritorii europene.


Fotbal la tv - Imagine realizată de HD Satelit România

Cele două părți semnatare și-au luat de asemenea angajamentul suplimentar pentru transmisii substanțiale ale conținutului de fotbal feminin, chiar și după finalizarea campionatului.

Potrivit EBU, memorandumul de înțelegere urmează discuțiilor inițiale purtate la sediul FIFA luna trecută, care au implicat pe președintele FIFA (Gianni Infantino), directorul de afaceri al FIFA (Romy Gai) și reprezentanți ai EBU.

Drepturile includ difuzarea prin intermediul televiziunii clasice, dar și în mediu digital și la radio, într-un nou acord care va asigura, mai mult decât oricând înainte, promovarea fotbalului feminin.

În octombrie 2022, cele două părți au anunțat un acord inițial care confirmă difuzarea Campionatului Mondial de Fotbal Feminin 2023 în mod gratuit în 28 de teritorii europene. Dar în acest acord revizuit s-au adăugat și alte piețe europene de difuzare majore, inclusiv Ucraina.

Anterior, drepturile pentru competiția feminină erau incluse în drepturile pentru competiția masculină. Cu toate acestea, dornici să valorifice popularitatea tot mai mare a fotbalului feminin, drepturile au fost separate. Decizia a determinat însă oferte mai mici decât se așteptaseră de la radiodifuzorii europeni în cauză.

Comentând acordul revizuit, Gianni Infantino a spus: „FIFA este încântată să extindă acordul cu Uniunea Europeană de Radio și Televiziune pentru transmiterea viitoarei Cupe Mondiale Feminine FIFA, asigurând astfel expunerea maximă pentru turneu. Ca parte a acestui acord, EBU s-a angajat să colaboreze pentru difuzarea a cel puțin o oră de conținut săptămânal dedicat fotbalului feminin pe propria platformă digitală și rețea de radiodifuzori tv. Aceasta va oferi o oportunitate uriașă de promovare și expunere pentru fotbalul feminin, care este o prioritate de top pentru noi, în conformitate cu angajamentul FIFA de dezvoltare pe termen lung a sportului”.

Noel Curran a adăugat: „Suntem încântați că am putut să ne bazăm pe relația noastră pe termen lung și de succes cu FIFA pentru a ne asigura drepturile în numele celor mai mari radiodifuzori din Europa. Cupa Mondială Feminină FIFA este unul dintre evenimentele sportive cele mai interesante și cu cea mai rapidă creștere. De aceea, ne angajăm să colaboram îndeaproape cu FIFA pentru a ne asigura că meciurile de fotbal feminin pot fi vizionate de cât mai multe persoane de pe întreg continentul. Considerăm fotbalul feminin ca fiind esențial pentru strategia noastră de conținut și una dintre pietrele de temelie ale noii platforme digitale, pe care sperăm să o lansăm anul viitor.

Membrii importanți ai EBU , inclusiv ARD/ZDF (Germania), BBC/ITV (Marea Britanie), France Télévisions, RAI (Italia) și RTVE (Spania), se vor angaja de asemenea să ajute la comercializarea turneului pe toate canalele lor, ca parte a programului de durata mai lungă al EBU. Este o strategie pe termen lung pentru promovarea fotbalului feminin în Europa și nu numai.


2 comentarii despre subiectul „Drepturi de televizare pentru Campionatul Mondial de Fotbal Feminin 2023 în rețeaua de televiziuni membre EBU”:
Anonim

vedem si noi acesta competitie la vreun post tv

Anonim

Probabil la TVR, ei sunt membri EBU.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile