luni, 24 iulie 2023

Francezii vor lansa un multiplex digital terestru cu televiziuni Ultra HD

Guvernul francez a contactat autoritatea de reglementare ARCOM din Franța pentru a acorda radiodifuzorului public France Télévisions spectru de frecvență pentru difuzarea televiziunilor France 2 și France 3 în rezoluție Ultra HD, pe o mare parte a Franței continentale și în nouă teritorii internaționale, începând cu anul 2024.

Privind la tv - Imagine decorativă realizată de HD Satelit Romania

Și alți radiodifuzori și-au exprimat de asemenea interesul de a oferi astfel de televiziuni în rezoluție Ultra HD pe multiplexul respectiv.

Pentru a satisface aceste solicitări, trebuie implementat un nou multiplex digital terestru, folosind noi standarde. ARCOM a inițiat deja mai multe proiecte tehnice conexe și a lansat o consultare publică care vizează determinarea capacității acestui multiplex și în special a numărului de televiziuni în ultra-înaltă definiție pe care le va transmite.

Răspunsurile la consultarea publică sunt așteptate până cel mai târziu pe 13 septembrie 2023 și vor contribui la determinarea cadrului legal pe baza căruia vor fi gestionate solicitările de redifuzare terestră, în rezoluție Ultra HD, a televiziunilor solicitante.


7 comentarii despre subiectul „Francezii vor lansa un multiplex digital terestru cu televiziuni Ultra HD”:
Anonim

E bine că francezii vor face asta, vor fi exemplu și pentru alte țări, probabil vestice inițial. Și spaniolii au anunțat că vor face un canal in Ultra HD pe terestru in curând. Oricum, Franța cred ca e prima țară din lume care implementează un mux terestru doar cu canale 4K.

Anonim

In 20 de ani vor fi toate canalele 4K sau 8K, va fi ceva normal nu doar in Franța, ci oriunde in lumea civilizată.

Costin Tv

Trebuie să luăm în considerare și unele provocări pe care le-ar putea implica lansarea unui multiplex TV digital terestru exclusiv Ultra HD. În primul rând, accesibilitatea la conținut ar putea fi afectată pentru cei care nu dețin încă televizoare compatibile cu tehnologia 4K. Aceasta ar putea duce la o împărțire digitală între cei care au acces la conținut de calitate superioară și cei care nu pot beneficia de acest lucru.

Anonim

Chiar crezi că nu au francezii bani de tv 4K?

Anonim

Costin, acolo e multiplex terestru și HD, se vor uita la cel HD cei care nu au tv 4K.

Costin Tv

Ai dreptate. Însă cu o creștere semnificativă a cererii pentru televizoare Ultra HD și prețurile mai accesibile ale acestora, lansarea unui multiplex TV digital terestru cu canale exclusiv Ultra HD ar putea stimula și mai mult adoptarea acestei tehnologii. Astfel, producătorii și furnizorii de conținut vor fi motivați să dezvolte și să ofere conținut de înaltă calitate, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra întregului ecosistem media.

Anonim

In privința asta nu te contrazic. Mulți dorim canale 4K pe digital terestru, măcar unul. Cu siguranță francezii se vor bucura.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile