marți, 25 iulie 2023

Satelitul EUTELSAT 10B de la 10 grade Est a intrat în exploatare comercială

Eutelsat Communications a anunțat intrarea cu succes în exploatare comercială a satelitului de mare capacitate EUTELSAT 10B, cu mai multe misiuni la poziția orbitală 10° Est: asigurarea continuității și consolidarea serviciului pentru clienții video pe EUTELSAT 10A; capacitate incrementală în bandă Ku HTS, care răspunde cererii în plină expansiune în conectivitatea mobilă; resurse inovatoare care completează oferta GEO-LEO.


Sateliți - Imagine decorativă creata de HD Satelit România (nu sunt o reprezentare a sateliților EUTELSAT 10A sau 10B)

EUTELSAT 10B are două capacități de transmisie cu fascicul larg în banda Ku și în banda C, pentru a asigura continuitatea serviciilor video oferite în prezent de satelitul EUTELSAT 10A, a cărui utilizare operațională este programată să se încheie la sfârșitul acestui an. Locația de la 10° Est, pe care o ocupă EUTELSAT 10B, este operată de Eutelsat începând din anul 1987 și oferă o acoperire cu semnal pentru servicii video în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Clienți precum Arqiva și Eurovision vor putea beneficia în continuare la 10° Est de cele mai noi resurse, precum și de servicii îmbunătățite.

Laurence Delpy, director general al departamentul de afaceri video, a precizat: „Cu EUTELSAT 10B, aducem cele mai noi resurse și servicii îmbunătățite la 10° Est, una dintre locațiile orbitale de top ale Eutelsat și o poziție cheie pentru rețelele video profesionale. Satelitul își menține un rol esențial în lanțul de aprovizionare media, în special pentru a sprijini transmiterea în direct a știrilor majore și a evenimentelor sportive. Clienții noștri pot aștepta cu nerăbdare un serviciu din ce în ce mai bun cu acest nou satelit puternic.

Răspunzând la creșterea puternică a cererii de conectivitate mobilă, EUTELSAT 10B are de asemenea două capacitați suplimentare de transmisie în bandă Ku, cu mai multe fascicule High-Throughput (HTS): o capacitate care acoperă coridorul Atlanticului de Nord, Europa, bazinul Mediteranei și Orientul Mijlociu (oferind un transfer de date semnificativ în cele mai aglomerate zone de trafic aerian și maritim) și o capacitate de transmisie cu acoperire peste Oceanul Atlantic și Oceanul Indian.

Contractele de capacitate pe mai mulți ani sunt deja semnate cu mai mulți furnizori de servicii de conectivitate maritimă și conectivitate în zbor, iar alte negocieri sunt deja în etape avansate cu alți potențiali clienți. Acești parteneri, precum Panasonic și Intelsat, se vor baza pe EUTELSAT 10B pentru a oferi companiilor aeriene și maritime servicii de conectivitate mobilă, în aer și pe mare, pentru pasageri și echipaje.

EUTELSAT 10B va furniza de asemenea servicii Eutelsat ADVANCE, o rețea globală de acoperire care oferă conectivitate high-end utilizatorilor, dincolo de gama de rețele terestre, printr-o experiență inovatoare de rețea prin satelit.

Cyril Dujardin, director general pentru al departamentului de afaceri de conectivitate, a precizat: „Satelitul EUTELSAT 10B va dezvolta serviciile noastre globale de conectivitate cu o capacitate de transfer mare, pentru a satisface cererea crescândă de conectivitate aeriană și maritimă. Sarcina utilă în bandă Ku a EUTELSAT 10B va completa banda Ka a satelitului EUTELSAT KONNECT VHTS. În plus, acest satelit aduce noi resurse inovatoare care vor putea completa oferta GEO-LEO a Eutelsat.

EUTELSAT 10B este un satelit complet electric cu un puternic procesor digital din generația a 5-a, oferind flexibilitate de alocare a capacității și o utilizare optimă a spectrului. Construit de Thales Alenia Space și bazat pe platforma Spacebus NEO, satelitul a fost lansat pe 23 noiembrie 2022 de la Cape Canaveral, Florida.


Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul EUTELSAT 10B de la 10 grade Est a intrat în exploatare comercială”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile