marți, 11 iulie 2023

Malmö a fost selectat ca oraș gazdă pentru Eurovision Song Contest 2024

Orașul Malmö, din sudul Suediei, a fost selectat de Host Broadcaster SVT și de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) pentru a găzdui cea de-a 68-a ediție Eurovision Song Contest, în mai 2024. Radiodifuzorul suedez SVT va organiza concursul (împreună cu EBU), datorită victoriei lui Loreen (la Liverpool) în 2023.


Microfon de la eveniment muzical - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Orașul Malmö a fost ales în urma unei proceduri detaliate, prin care au fost examinate facilitățile de la locație, capacitatea de a găzdui mii de delegați, echipe, fani și jurnaliști, dar și pentru infrastructura sa și pe baza altor criterii.

Supraveghetorul executiv al Eurovision Song Contest a explicat: „Noi, cei de la EBU, suntem încântați că Malmö a fost selectat ca oraș gazdă pentru Eurovision Song Contest 2024. Malmö are un loc special în istoria concursului, găzduindu-l cu succes mai întâi în 1992 și apoi în 2013, după ultima victorie a lui Loreen. Suntem bucuroși să revenim în acest oraș vibrant și dinamic, care a demonstrat că are locuri și infrastructură perfecte pentru a organiza cel mai mare eveniment de muzică live din lume. Angajamentul orașului Malmö față de diversitate, incluziune și inovație se aliniază perfect cu spiritul competiției. În plus, forma sa compactă și infrastructura de transport bine dezvoltată oferă celor implicați în concurs, inclusiv delegațiilor, mass-media și fanilor, posibilitatea de a se deplasa cu ușurință, transformând Malmo într-un oraș gazdă ideal pentru cea de-a 68-a ediție Eurovision Song Contest.

Ebba Adielsson, producător executiv pentru SVT, a adăugat: „Când în sfârșit am coroborat toate informațiile detaliate, am făcut o evaluare generală pentru a lua în considerare toți factorii implicați în organizarea acestui eveniment uriaș. În cele din urmă, Malmö a fost ales, deoarece a îndeplinit toate criteriile și oferă locații grozave. Este un oraș în care toți cei care participă la Eurovision Song Contest se pot deplasa cu ușurință. Malmö este, de asemenea, ferm angajat să ofere atât celor care vizitează, cât și celor care locuiesc în oraș, șansa de a participa la festivități.” 

Este a treia oară când Malmö găzduiește Eurovision Song Contest, după edițiile din 1992 și 2013. Este a șaptea oară când Suedia găzduiește Eurovision Song Contest, în 2024, după ce anterior a organizat competiția la Stockholm (în 1975, 2000 și 2016), la Göteborg (în 1985) și edițiile la Malmö.

Suntem mândri și bucuroși să găzduim din nou concursul Eurovision. Malmö va oferi același sentiment uimitor ca în 2013, dar cu noi experiențe din anul 2024. Avem o infrastructură modernă și durabilă, precum și dorința și capacitatea de a organiza un festival adecvat pentru toate vârstele”, a precizat președintele consiliului executiv municipal al orașului.


Niciun comentariu despre subiectul „Malmö a fost selectat ca oraș gazdă pentru Eurovision Song Contest 2024”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile