duminică, 30 iulie 2023

Spaniolii vor beneficia de televiziune digitală terestră gratuită în 4K Ultra HD

Nu doar francezii vor progresa în domeniul transmisiilor 4K gratuite în sistem digital terestru, lansând un multiplex terestru dedicat televiziunilor Ultra HD. Și Consiliul de administrație al radiodifuzorului public spaniol RTVE a aprobat în unanimitate o propunere de a începe transmisia terestră la liber în Ultra High Definition 4K, începând cu 15 februarie 2024, a unui canal tv cu program regulat (nu de teste).

Familie privind la tv - imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Din 20 noiembrie 2022, TVE difuzează printr-un multiplex digital terestru, ca teste, meciuri de Cupa Mondială din Qatar, în UHD, cu o calitate HDR și cu sunet Dolby Atmos. Testele RTVE în 4K se pot recepționa în toate capitalele de provincie ale Spaniei și în unele orașe suplimentare, cu o acoperire de cel puțin peste 60% din populație.

Momentan, canalele regulate de televiziune ale RTVE sunt transmise la SD și HD în digital terestru. Dar transmisia în SD va fi oprită cel târziu până la 14 februarie 2024. Această dată coincide cu intenția RTVE să continue difuzarea canalului în teste TVE UHD doar până pe 14 februarie 2024. Din 15 februarie 2024, va începe emisiunile regulate în Ultra HD prin multiplexul RGE2.

UPDATE 10 august 2023: Spaniolii vor lansa și a doua televiziune publică 4K: TVE UHD 2. Mai multe detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Spaniolii vor beneficia de televiziune digitală terestră gratuită în 4K Ultra HD”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile