vineri, 15 septembrie 2023

Sateliții HOTBIRD 13F și HOTBIRD 13G au intrat oficial în serviciu comercial complet la 13 grade Est

Chiar dacă HOTBIRD 13F și HOTBIRD 13G emit de mai mult timp, Eutelsat a anunțat doar de câteva zile intrarea oficială în serviciu comercial complet a acestor doi sateliți de mare putere.

Sateliți pe orbita terestră - Imagine decorativă realizata de HD Satelit România (nu este o reprezentare grafică a sateliților Eutelsat)

Situați în poziția orbitală emblematică al Eutelsat, la 13° Est, acești sateliți transmit aproximativ 900 de canale de televiziune, cu o acoperire pentru peste 160 de milioane de locuințe din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Acești noi sateliți de ultimă generație oferă de asemenea noi funcții avansate la 13° Est, precum capacitatea suplimentară față de strictul necesar sau protecția semnalului din legătura ascendentă (uplink).

Poziția orbitală HOTBIRD găzduiește 7 platforme tv premium (DTH), peste 600 televiziuni cu plată și 300 de canale gratuite. Din totalul televiziunilor transmise de cei doi sateliți, 500 de canale sunt HD. Sunt furnizate și televiziuni Ultra HD. 

Cu acoperirea sa paneuropeană, HOTBIRD acoperă cu semnal 130 milioane de locuințe din Europa. Acești sateliți asigură de asemenea distribuția de canale tv către 90% dintre operatorii de cablu și prin protocol IP din Europa și din regiunea MENA, transformând 13° Est în pozitia orbitală lider în furnizarea de semnal tv prin satelit către companii DTH, de cablu, digital terestru și prin protocol IP din regiune. Prin intrarea oficială în serviciu comercial complet, sateliții HOTBIRD 13F și HOTBIRD 13G înlocuiesc cei trei sateliți aflați anterior la 13° Est, care vor fi utilizați în alte proiecte ale Eutelsat.

Fabricați de Airbus Defence and Space, cei doi sateliți se bazează pe platforma de telecomunicații din noua generație Eurostar Neo, dezvoltată în cadrul unui parteneriat al ESA cu Airbus, menit să stimuleze inovația și competitivitatea în industria spațială europeană.

HOTBIRD 13G găzduiește sarcina utilă EGNOS GEO-4, ce aparține Agenției Uniunii Europene pentru Programul Spațial (EUSPA). Complet operațională începând din luna iunie, sarcina utilă permite EUSPA să furnizeze servicii fiabile și sigure, dar oferă și capacități suplimentare pentru augmentare prin satelit (SBAS - capacitați complementare de îmbunătățire a performanțele sistemelor de navigație prin satelit existente) în interiorul și în afara Uniunii Europene, susținând un număr tot mai mare de utilizatori.

Laurence Delpy, director general al departamentului de afaceri video al Eutelsat, a precizat: „Suntem încântați că EUTELSAT HOTBIRD 13F și HOTBIRD 13G sunt acum în funcțiune. 13° Est este una dintre locațiile orbit ale de top ale Eutelsat și a stimulat creșterea audienței pentru radiodifuzorii noștri începând din anul 1983 (nr: lansat în 1983 la 13° Est, satelitul Eutelsat I F-1 a avut 12 transpondere in banda Ku). Sateliții au în continuare un rol esențial în lanțul de aprovizionare media, în special pentru a sprijini transmiterea în direct a știrilor majore și a evenimentelor sportive.

Eva Berneke, Director Executiv al Eutelsat, a adăugat: „Operarea resurselor orbitale de mare putere ce oferă servicii video cât mai multor oameni este unul dintre pilonii afacerii noastre. Intrarea în serviciu comercial a acestor doi noi sateliți într-o poziție istorică pentru Eutelsat și o poziție de top pentru Europa, Africa de Nord și regiunea MENA, asigură operațiuni neîntrerupte pentru clienții noștri. În plus, prin cele două capacitați utile EGNOS găzduite acum pe orbită, Eutelsat este bucuros să completeze rețeaua GNSS a Uniunii Europene și să fie parte integrantă a capacității UE de a furniza servicii spațiale fiabile și sigure”.


15 comentarii despre subiectul „Sateliții HOTBIRD 13F și HOTBIRD 13G au intrat oficial în serviciu comercial complet la 13 grade Est”:
Bogdan

Am o intrebare, pentru cine se pricepe. Daca mi-as lua o parabola de maxim 1 metru in diametrul si as ruga pe cineva să-mi seteze parabola pe acei sateliti la 13 grade cate posturi la liber as prinde la liber daca TVul meu are si tunner DVBS2 incorporat.????

DTH Fan

In mod gratuit le vei recepționa pe Hotbird cele din lista din adresa de mai jos:

https://en.kingofsat.net/tv.php?&pos=13E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Daca insa iti vei monta la antena un LNB monobloc Astra - Hot Bird (sau 2 LNB-uri single in suport dedicat) vei recepționa si canalele de pe satelitii Astra de la 19,2 grade Est, fara sa rotesti si fara sa reorientezi antena. Efectiv va parea ca recepționezi un singur satelit, dar cu canalele tv de la doua pozitiii orbitale. Acestea sunt canalele tv suplimentare pe care le vei receptiona de pe SES Astra 19,2 Est:

https://en.kingofsat.net/tv.php?&pos=19.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Anonim

De intrat a intrat ambii sateliți în funcțiune da-r aria de acoperire diferă față de cei doi sateliți anterior retrași din serviciu comercial de exemplu pentru cei care stă în Constanța Năvodari le va trebui antene de 70cm în loc de 60cm

Bogdan

Mersi mult DTH Fan. Vreau sa prind posturi la liber pe satelit si cine o sa vina să-mi monteze antena o sa-l rog să-mi instaleze si LNB monobloc. Sunt zile in care cu peste 200 de programe pe cablu chiar nu am ce sa vad la TV si ma gandeam de ce sa stea aiurea tunerul de satelit din TV.

Anonim

Corect.

Cristian

Bogdan, nu te aștepta că pe canalele TV la liber străine de pe satelit să vezi super filme sau seriale foarte noi - desigur, mai exista și mici excepții, diverse canale tv arabe cu sunet in engleză, dar de pe poziții orbitale mai exotice. Însă cu siguranță vei vedea ALTCEVA decât vezi pe canalele TV românești, care sunt plina de politică și non-valori. Vei vedea lumea prin alți ochi, din surse media internaționale. Eu am motor HH și văd toți sateliții receptionabili in România, dar e mai dificil. Însă vezi câteva mii de canale gratuite in total

Anonim

Bogdan, daca vrei canale in limba engleza recomand o antena de minim 1 metru recomandat 1.2 metri sau mai mare si sa fie pe satelitul Badr 26 Est. Acolo sunt cateva canale in limba engleza de la MBC 2, MBC 4, MBC Action, MBC MAX pe Transponderul 11270 MHz , Polarizare: Verticala, SR: 27500. 11270/V/27500. Atentie la reglare ca poti sa prinzi satelitul Astra 28.2 Est care este foarte aproape. Pe Badr 26 Est trebuie sa ai doar canale din tarile arabe.

Eu recomand o antena de minim 1 metru si un motor H-H USALS ca sa poti receptiona sateliti incepand de la Hispasat 30 West pana la Intelsat 68.5 Est. Din pacate majoritatea televizoarelor nu recunosc motoarele H-H, nu au functia doar cele de la LG au aceasta functie, unele de exemplu Philips nu recunoaste nici macar DiseqC Switch cu 8 sau 16 intrari doar cele cu 4 intrari, si trebuie obligatoriu un receptor de satelit ca sa poti folosi motor H-H si Diseqc Switch. Daca iti este suficient 2-4 satelit atunci orice TV cu tuner de satelit DVB-S2 este suficient

Daca intelegi limba Germana recomand satelitul Astra 19.2 Est, sunt aproape 400 de canale la liber din care 200 sunt in germana, mai ai si canale in limba franceza si spaniola. Este suficient o antena de 80 cm,recomand un LNB Monoblock ca sa poti receptiona 2 sateliti Astra 19.2 Est si HotBird 13 Est. Ai mei inteleg limba germana si spun ca pe canalele ARD, ZDF, 3 Sat, RBB, Arte sunt filme seriale si documentare interesante, majoritatea sunt productii propri. Mai sunt si canale cu muzica buna gen MTV, Deluxe Music, Flashback, Rock, Rap, Dance.

Pentru canale TV Italia recomand HotBird 13 Est dar cele transmise la liber nu au continut interesant doar daca ai cartela TivuSat activa si poti sa vezi majoritatea canalelor italiene. Antena de 80 cm. LNB Monoblock este perfect.

Pentru Muzica si stiri recomand sateliti Astra 28.2 Est, Astra 19.2 Est si HotBird 13 Est, Recomand o antena de 1 metru cu suport pentru 3 LNB. Antena orinetata pe Astra 19.2 Est si poti receptiona si ceilalti sateliti HotBird 13 Est si Astra 28.2 Est si un DiseqC Switch.

Mai sunt unii care stiu limba turca sau vor sa invete turca iar aici recomand satelitul Turksat 42 Est, acest satelit este bun daca vrei sa vezi meciurile UEFA in Full HD sau 4K de pe canalele TRT. Din pacate canalul TRT 4K se poate receptiona doar in Balcani si Orientul Mijlociu.

Anonim

Pentru anonimul despre aria de acoperire în tradevar este mai restrânsă pe partea sudică față de sateliți anteriori scoși din uz.

Anonim

Eu am o toroidala cu diseq 16X1 SI 2 lnb Unicable. In total receptionez peste 18 sateliti de la 4 WEST PANA LA 45 EST cu o singura antena toroidala fara motor HH si timp de asteptare intre sateliti.

Anonim

Un motor H-H tot este necesar, chiar daca ai antena toridala. Poate este un satelit care vrei sa il receptionezi si nu ai LNB-ul pozitionat pe acel satelit sau semnalul este mai slab si trebuie o antena de 1 metru sau mai mare.

Anonim

Am antena toroidala cu 18 suporți și 18 lnb-uri domnule toate fixate pe fiecare satelit diseq de 16 lnb-uri cu 1 ieșire plus Thor 1w și helas 39est pe cele 2 lnb-uri unicable2.Singurul satelit pe care nu-l prind este cel spaniolo/portughez de la 30w îmi trebuie o a doua antena pentru asta.De ce as avea nevoie de HH când comutarea între cei 18 sateliți se face in maxim 1-2secunda.La motor HH aștepți și 10secunde plus că nici o lista totala de programe nu poți selecta.

Anonim

Pentru ca vrei sa receptionezi satelitul Hispasat 30 West, chiar daca nu vrei antena cu motor H-H, iti trebuie o a doua antena. Nu strica daca ai o antena cu motor. Si eu am antena toroidala si receptionez satelitii de la Amos 4 West pana la Turksat 42 Est. Dar nu am LNB pe Badr 26 Est (plus receptia nu este asa de buna) in acest caz folosesc antena de 1 metru cu motor H-H si este pozitionata tot timpul. Ocazional o mai orientez la 52 Est si trebuie sa astepti cateva secunde dar cum am spus este pozitionata mai mult la 26 Est. Mai mult folosesc antena toroidala. Este bine si antena toroidala si antena cu motor H-H.

Satelitonline

BOGDAN, dacă ești din zona Cluj, te pot ajuta cu tot ce e necesar, începând de la antenă, până la reglaje.

Anonim

Am testat o antena de camping (40 cm) cu LNB Inverto si LNB AMIKO, receptor AMIKO MIRA, am reglato cu AMIKO TSC1270 locatie Cluj Napoca. Foarte putine transpondere se pot receptiona, inainte intrau majoritatea in special canalele din Italia si Polonia. Dar restul satelitilor Thor 1 West, Astra 19.2 Est, Astra 23.2 Est si Astra 28.2 Est receptionez fara probleme. HotBird se poate receptiona doar cu antena de minim 60cm.

Interesant, cu antena de 80 cm si LNB AMIKO QUAD ECO L-408 calitatea semnalului este foarte buna. Pe AMIKO MIRA semnalul este intre 78 - 90% (in functie de transponder) mult mai bun decat inainte. De exemplu BBC News inainte era 65% acuma este 78%, EuroNews English de la 70% a crescut la 83%; STARS.TV si NUTA GOLD de la 82 la 90%. La antena de 80 cm se observa o imbunatatire dar la antena de 40 cm din canalele mentionate pot receptiona doar STARS.TV cu 66% semnal.

O cunostinta din Constanta spune ca la el nu mai poti receptiona cu antena de 60 cm la fel de bine noii satetiti, ai nevoie de o antena de 80 cm. Pe unele forumuri am citit ca cei care locuiesc in tari ca Bulgaria, Turcia, Belarus, Ucraina (partea de Est) au nevoie de o antena de dimensiuni mai mari de exemplu 1.2 metri inloc de 1 metru poate si mai mare.

Anonim

În tadevăr confirm aria de acoperire diferă la cei doi sateliți pentru cei care locuiesc în Constanța Năvodari necesită antenă de 80cm în loc de 60cm.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile