duminică, 3 septembrie 2023

VoLTE (Voice over LTE) pe cartela PrePay de la Telekom

Telekom Romania Mobile anunțat printr-un comunicat de presă că a extins beneficiile tehnologiei VoLTE (4G/5G), incluzând și pe cei care utilizează cartelele preplătite ale companiei. Această funcționalitate permite efectuarea de apeluri vocale cu un sunet de înaltă definiție și o conexiune care se stabilește aproape instantaneu, fără a genera costuri suplimentare pentru utilizatori.


Cartelă PrePay de la Telekom - Fotografie realizată de HD Satelit România

Extinderea acestui serviciu pentru utilizatorii de cartele preplătite vine după ce funcționalitatea a fost introdusă pentru abonații cu contract în luna august a anului 2022. Extinderea tehnologiei VoLTE (Voice over LTE) de către Telekom Romania Mobile a fost realizată în colaborare cu partenerul Samsung.

Pentru a putea accesa și utiliza acest serviciu, utilizatorii de cartele preplătite trebuie să îndeplinească mai multe condiții simultan. 

- În primul rând, trebuie să dispună de o cartelă SIM care este compatibilă cu tehnologia 4G.
- În al doilea rând, ei trebuie să se afle într-o zonă care are acoperire 4G sau 5G.
- În al treilea rând, este necesar să utilizeze un telefon mobil care suportă tehnologia VoLTE și pe care este instalată cea mai recentă versiune de software furnizată de producător (Telekom Romania Mobile pune la dispoziție o listă cu terminalele mobile compatibile pe site-ul său oficial, la adresa https://mobile.telekom.ro/VoLTE).

Odată ce serviciul VoLTE este activat, această stare va fi afișată pe ecranul telefonului mobil al utilizatorului.  

Informații suplimentare despre VoLTE la Telekom România


Dacă o persoană părăsește zona de acoperire 4G în timpul unui apel, apelul pe care îl efectuează nu se va întrerupe. În schimb, rețeaua de telefonie mobilă va detecta automat mutarea acesteia într-o altă zonă de acoperire și va continua să mențină apelul activ.

În ceea ce privește utilizarea VoLTE (Voice over LTE) pentru convorbiri cu utilizatori ai altor rețele de comunicații mobile, acest lucru este posibil dacă și interlocutorul beneficiază de tehnologia VoLTE. Convorbirea se va desfășura fără probleme, cu condiția ca ambii participanți să aibă acces la acest serviciu.

Dacă un utilizator folosește VoLTE, dar interlocutorul său nu beneficiază de acest serviciu, convorbirea dintre ei nu se va realiza prin VoLTE. În această situație, conversația va fi redirecționată către rețeaua mobilă tradițională și va continua să funcționeze în modul clasic.

În ceea ce privește consumul de date, apelurile efectuate prin VoLTE nu vor consuma din traficul de date internet al utilizatorului. Ele vor fi tarifate conform planului tarifar pentru apeluri vocale, la fel ca oricare alt apel de voce efectuat în condiții normale.

În final, pentru un client nou care îndeplinește toate condițiile necesare, activarea serviciului VoLTE va fi imediată, odată cu semnarea contractului. Clientul poate verifica dacă are VoLTE activat fie prin consultarea meniului USSD al telefonului mobil, fie accesând contul său personal MyAccount.


Niciun comentariu despre subiectul „VoLTE (Voice over LTE) pe cartela PrePay de la Telekom”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile