duminică, 29 octombrie 2023

O rețea mobilă 5G a utilizat conexiunea furnizată de constelația de sateliți LEO a Eutelsat

Eutelsat OneWeb, parte a Grupului Eutelsat, compania de comunicații prin satelit, a anunțat că o rețea mobilă 5G a fost conectată cu succes la constelația lor de sateliți din orbita joasă a Pământului (LEO), în conformitate cu cerințele 5G QoS (Quality of Service). Acest pas aduce conectivitatea super rapidă pentru telefoane mobile mai aproape de zonele rurale și îndepărtate.


Telefon 5G - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Reușita testelor 5G are la bază programul Sunrise, un parteneriat susținut de Agenția Spațială Europeană. În cadrul testelor, Universitatea din Surrey a utilizat o rețea mobilă 5G, pe care a conectat-o prin constelația LEO, care este formată din peste 600 de sateliți aflați în orbită, fiind a doua cea mai mare constelație la nivel global.

Folosind conexiunea furnizată de constelație, cercetătorii au testat apeluri de videoconferință, streaming video, jocuri, conținut de realitate virtuală și augmentată și navigare pe web. Prin această constelație LEO, serviciul poate oferi o conectivitate cu latență redusă și viteze mari, iar testele au evidențiat și o comutare fără întreruperi între rețeaua LEO și rețelele terestre, oferind utilizatorilor o experiență de conectivitate 5G fluidă.

Barry Evans, profesor de comunicații prin satelit la Centrul de inovație 6G/5G de la Universitatea din Surrey, a precizat: "Nu s-a manifestat nicio degradare a conexiunii atunci când am utilizat constelația LEO. Este un pas important pentru a oferi acces la internet pentru mai mulți oameni din întreaga lume, un privilegiu pe care mulți dintre noi îl consideră de la sine înțeles".

Harshbir Sangha, director la Agenția Spațială din Marea Britanie, a spus: "Este minunat să vedem rețeaua LEO conectându-se cu succes la o rețea mobilă 5G. Această realizare demonstrează potențialul imens al tehnologiei acestei constelații de sateliți de a îmbunătăți conectivitatea și implicit calitatea vieților oamenilor, fie că înseamnă servicii de internet mai bune în locuri îndepărtate, fie capacitatea de a răspunde mai eficient situațiilor de urgență."

Eutelsat OneWeb, parte a Grupului Eutelsat, a semnat recent un acord cu Telstra în Australia pentru a susține rețelele lor 4G și 5G.


9 comentarii despre subiectul „O rețea mobilă 5G a utilizat conexiunea furnizată de constelația de sateliți LEO a Eutelsat”:
Dana

Cred că cel mai mult o sa se bucure copii din școlile din zonele rurale. Copiii vor avea acces la resurse educaționale de calitate. Nu vreau să fiu sceptică, dar sper doar că această tehnologie 5G prin satelit va fi accesibilă și nu extrem de costisitoare pentru majoritatea.

Anonim

Dana, e un pic mai complicat. Semnalul asta de la sateliți Eutelsat va fi folosit ca sursa de internet pentru antenele de emisie din zone inaccesibile altfel cu semnal terestru. Nu cred ca va fi folosita conexiunea la satelit de scoală in cauza din nu stiu ce tara, ce un furnizor de servicii mobile, cum ar fi Orange, Vodafone sau altul, va monta o antena de satelit ca sa preia semnalul de la satelitii astia si apoi sa il distribuie prin 5G terestru.

Dark M

E un pas înainte. Sper doar să nu ne trezim cu 'Îmi pare rău, sunteți pe roaming spațial'. :)))

Dark M

Anyway, cine nu visează la o conexiune super rapidă în orice colț al lumii? Deci voi putea fi și în vârful muntelui si să am semnal 5G daca monteaza o antena conectat ala satelitii astia, să joc Counterstrike 2 fără lag în mijlocul pădurii?

Dana

Mulțumesc anonim pentur explicatie. Dark M, referitor la comentariul tau, mă gândesc că sunt și părți negative. Oricine va putea fi online oriunde și oricând. Unde rămâne deconectarea de la tehnologie și conectarea cu natura?

Dark M

Dana - decizia de a fi constant conectat cu tehnologia sau cu natura e a noastră, a fiecăruia dintre noi. Tehnologia doar ne oferă posibilitatea. Eu prefer sa fiu conectat cu ambele.

Dark M

E ca și cum ai avea un Ferrari. Doar pentru că poți să mergi cu 300 km/h, nu înseamnă că trebuie.

Anonim

Era firesc ca se va ajunge si la asta, adica antenele de emisie 5G sa primeasca si sa comunice cu internetul de la sateliti.

Bogdan

Pentru @anonim, pot avea școlile internet daca o sa fie la fel ca la satelitii Starlink a lui Elon Musk, in care primesti acasa un echipament format din o antena si un router wi-fi. Echipamentul costa in jur de 3000 de lei si abonamentul parca e 200 de lei.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile