sâmbătă, 28 octombrie 2023

Satelitul Türksat 6A este pregătit pentru lansarea la 42 grade Est în 2024

Primul satelit autohton de comunicații al Turciei, Türksat 6A, a trecut cu succes toate testele efectuate și este programat să fie lansat în iunie 2024 (nr: daca lansarea nu va fi amânată) cu ajutorul unul vehicul de lansare Space X.


Sateliți pe orbită (nu reprezintă sateliți Turksat) - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii din Turcia a afirmat că noul lor satelit, Türksat 6A, va fi lansat în iunie 2024. El a adăugat că turcii sunt hotărâți să își continue eforturile pentru a avea o prezență importantă în spațiu.

Ministrul turc a reamintit că dezvoltarea industriei prin satelit a acestei țări a început cu Türksat 1B. Între timp, Turcia a făcut progrese semnificative în acest domeniu și este pregătită să aibă primul său satelit de comunicații autohton, Türksat 6A: "Satelitul de comunicații Türksat 6A va transforma țara noastră într-una dintre primele 11 țări din lume capabile să producă sateliți de comunicații", a spus ministrul.

De asemenea, s-a menționat că Türksat 6A va oferi servicii la longitudinea de 42 grade Est (o pozitie bine-cunoscuta de pasionații recepției prin satelit din România), fiind situat într-o orbită geostaționară la distanța de 35.786 de kilometri de Pământ.

Acest saatelit de comunicații autohton și național, având o putere de 7,5 kilowați, va fi echipat cu 20 de transpondere. Acesta va oferi servicii în banda Ku și va asigura, de asemenea, semnal în regiuni precum Asia de Sud-Est, unde sateliții anteriori nu puteau ajunge.

Asamblarea, integrarea și testarea satelitului Türksat 6A s-a desfășurat prin cooperarea dintre Türksat, Președinția Industriilor de Apărare (SSB) și Industriile Aerospatiale Turce (TAI). De asemenea, au fost finalizate testele funcționale inițiale la nivel de sistem, testele în vid, termice, de vibrații, acustice și de compatibilitate electromagnetică. 


7 comentarii despre subiectul „Satelitul Türksat 6A este pregătit pentru lansarea la 42 grade Est în 2024”:
AndreiSat

Mă miră să văd cât de mult a evoluat Turcia în domeniul tehnologiei spațiale. De la Türksat 1B până la acest satelit autohton... e impresionant!

Anonim

Să știi că e o realizare semnificativă să produci propriul satelit de comunicații. Nu multe țări pot spune asta. Eu n-aș avea răbdare să stau să aștept un an până la lansare. După ce l-ai construit, să aștepți să vezi dacă funcționează sau nu în spațiu..

Dorin

Chiar, mă gândesc... oare România ar putea să producă un satelit ? avem oameni pasionați și resurse, deci de ce nu? Dar trebuie să vrem cu adevărat...

Anonim

E interesant că transponderele Ku-band de pe Türksat 6A vor avea o acoperire atât de vastă, de la Insulele Britanice până la China.

Florin S

Mie mi se pare că e doar o chestie de laudă. "Uite ce satelit mare și tare am noi!" Nu știu...

Anonim

Cred că va deschide uși pentru colaborări între Turcia și țările acoperite.

Anonim

Revin. E interesant să văd că Türksat 6A are trei zone de acoperire. Îmi întreb cum va afecta acest lucru acoperirea în România. Se pare că în descrierea oficiala nu menționează România. Poate ne aflăm într-o zonă gri între aceste acoperiri? Dar având în vedere relativă proximitate a României de Turcia, aș presupune că acoperirea cu semnal ar trebui să fie destul de bună, cel puțin în partea de sud a țării. Ceilalți sateliți de la 42 est au semnal bunicel in România.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile