duminică, 15 octombrie 2023

Starlink are deja peste 2 milioane de clienți activi

Serviciul de internet prin satelit Starlink al SpaceX a anunțat că are acum (în peste 60 de țări) peste 2 milioane de clienți activi (dublu față de acum nouă luni) și numărul lor este în continuă creștere. Cifra de peste 2 milioane de clienți activi depășește pe cea a concurenței, furnizori consacrați de internet prin satelit precum Viasat, HughesNet și jucători regionali cum ar fi BigBlu și YahSat / Thuraya.


Șir de sateliți (nu reprezintă sateliți Starlink) - Imagine decorativă realizată de HD Satelit Romania

Starlink depășește și așteptările pieței: specialiștii prognozau 2,2 milioane de clienți de abia la sfârșitul anului 2023. Declarația anterioară privind numărul de clienți a făcută în luna mai, când Starlink a menționat că avea aproximativ 1,5 milioane clienți. Adăugarea a mai mult de jumătate de milion de noi clienți în cele patru luni pare a fi o performanță solidă.

Între timp, SpaceX și-a continuat ritmul rapid de lansări. A lansat un alt lot de 22 de sateliți pe 23 septembrie, din Florida. Lansarea a folosit o rachetă Falcon 9 pentru a 17-a oară. O altă lansare cu 21 de sateliți a fost programată pentru 25 septembrie de la Baza Forțelor Spațiale Vandenberg din California.

Starlink a adăugat și Costa Rica în portofoliul său de piețe disponibile, iar presa din Turcia afirmă că Starlink a solicitat o licență de operare și în aceasta țară.


8 comentarii despre subiectul „Starlink are deja peste 2 milioane de clienți activi”:
Anonim

Am citit recent despre Starlink și mă bucur să văd că se extind atât de rapid. Este clar că sunt pe drumul cel bun. Dar întrebarea mea este: cât de stabil și rapid este acest serviciu față de alți furnizori tradiționali de internet?

Sorin

Cred ca sunt stabile conexiunile, dar e scump.

Anonim

E impresionant că au reușit să dubleze numărul de clienți în doar nouă luni. Totuși, mă gândesc la poluarea spațială cu atâția sateliți în orbită. Și nu doar poluarea, ci și riscul de coliziuni în spațiu. Oricum, e uimitor să vezi cât de rapid avansează tehnologia. Înainte eram limitați la conexiuni terestre și acum, boom, internet din spațiu.

Anonim

Eu sunt un pic sceptic. Vreau să văd cum se comportă pe termen lung și cum gestionează eventualele plângeri sau probleme tehnice. Dar nu putem nega că această tehnologie are un potențial imens, mai ales în zonele izolate. in fine, ideea e că continuă în acest ritm, concurența de internet prin satelit va avea mult de lucru să țină pasul.

Anonim

E cel mai sigur si bun internet prin Satelit fara cabluri insitate pe toti stilpi si cind bate vintul mai tare se intrerupe.Pentru Romania se acorda o banda de 200Mega care poti face intr-o comunitate lejer 20 persoane.Bine inteles se imparte si abonamentul !

Cristi

Anonim, daca împărți la 20 persoane , ce faci cu banda de 10 MB de persoana, adică 1,25 MB reali??? :)))

Anonim

@Cristi, e mica probabilitatea sa stea toti conectati in acelasi timp si toti sa traga torrente.

Cristi

Chiar și așa, daca intra numai 4 simultan pe net, e extrem de putin ca viteza. Și cum tragi sute de metri de cablu între 20 de case? Prin pământ? Pui proprii stâlpi in curți? Și asta în fericitul caz că toți cei 20 vecini sunt de acord cu investiția și au nevoie de internet și vor internet... Că altfel trebuie sa tragi cabluri prin tot satul sau să cumperi și montezi antene de emisie și recepție wifi pe distante lungi.. îți garantez că nu merge pe distante lungi cu wifi extendere obișnuite, nici măcar în serie, de la unul la altul...Deci, utopie... Starlink e destinat pentru un singur utilizator sau maxim 2-3 vecinii directi... Prea scump în acest caz pentru România.... Sau pentru o clădire cu zeci de apartamente, caz aproape imposibil, deoarece astfel de clădiri nu sunt izolate prin munți, ci sunt in zone urbane, unde există deja cel puțin un provideri de internet cu prețuri modice și viteze mari. Poate la vreo cabana sau hotel prin vârful munților...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile