miercuri, 25 octombrie 2023

Xiaomi: Adio MIUI, bun venit HyperOS

Pe 17 octombrie 2023,  Lei Jun, Director General la Mi.com, a anunțat că va lansa un nou sistem de operare, denumit Xiaomi HyperOS.

Telefon Xiaomi Redmi 9S - Imagine decorativă fotografiată de HD Satelit Romania

"În urmă cu peste treisprezece ani, pe 16 august 2010, a luat naștere oficial primul produs MIUI al Xiaomi. În 13 ani, a crescut de la câțiva ingineri la o echipă software de aproximativ 5000 de oameni. De la 100 de sponsori inițiali am ajuns la 1,175 miliarde de utilizatori în întreaga lume. A crea cea mai prietenoasă experiență de utilizare pentru un sistem de operare a fost întotdeauna o cercetare constantă pentru MIUI. Xiaomi nu are doar smartphone-uri, ci are și un ecosistem smart uriaș care cuprinde peste 200 de categorii de produse. În era Internet of Everything, complexitatea și numărul de ramuri ale sistemului de operare implicat în diverse dispozitive, precum și problemele de interconectare cauzate de diferite sisteme și protocoale, pot depăși imaginația multor oameni. Acum este timpul să facem saltul: ecosistemul nostru pentru oameni, mașini și case este pe cale să devină complet", a spus miliardarul chinez.

"Proiectul Xiaomi ThePaper OS a luat ființă de mult timp. În 2014, când afacerea IoT a început să prindă contur, am început cercetarea. În 2017 a fost lansată oficial dezvoltarea unui nou sistem, pentru a susține toate dispozitivele și aplicațiile din ecosistem. Astăzi, am făcut un pas ferm: ThePaper OS de la Xiaomi a luat naștere oficial, punând oamenii în centru, pentru a crea un sistem de operare pentru oameni, mașini și familii. Se bazează pe integrarea Android-ului profund evoluat și a sistemului IoT Vela dezvoltat de noi, prin rescrierea completă a arhitecturii de bază pentru zeci de miliarde de dispozitive și conexiuni. Aceasta este o evoluție tehnică uriașă, așa că inginerii noștri au redenumit noul sistem de operare ca Xiaomi HyperOS. Primul dispozitiv echipat cu Xiaomi ThePaper OS va fi Xiaomi 14, care va aduce un upgrade semnificativ. Începând de astăzi, ne vom lua treptat rămas bun de la MIUI. Mulțumesc tuturor prietenilor care au susținut MIUI. MIUI va rămâne în amintirile noastre pentru totdeauna!", a încheiat miliardarul de la Xiaomi.


11 comentarii despre subiectul „Xiaomi: Adio MIUI, bun venit HyperOS”:
Anonim

MIUI era destul de bun, chiar imi placea. HyperOS suna futurist, dar sper ca nu va fi complicat. Mie imi plac lucrurile simple, usor de folosit.

Costinel

Exact, Anonim! Important e sa fie user-friendly, ca nu suntem toti ingineri in IT. Oricum, e clar ca tehnologia avanseaza, si firmele trebuie sa tina pasul.

Anonim

O fi fost el MIUI bun, dar este plin de bloatware, funcții care le dublează pe cele din Android în mod inutil. Ba te mai trezești și cu surprize neplăcute, cum am pățit eu că nu mai pot da share direct în Gmail și nimeni nu știe de ce.
Sensul evoluției ne îndreptățește să ne așteptăm la un HyperOS hiper-neplăcut.

Dan p

Nu e plin de bloatware, are doar câteva aplicații care mie mi se par utile și care se pot dezinstala direct din meniul telefonului, nu ca la alții, unde poți dezinstala din meniu doar updateurile aplicațiilor. Sunt telefoane performante și ieftine , la care plătești aceeași performanta de la alții, dar la preț de numai jumătate. Am 5 telefoane de la ei, diverse modele din diverse generații , și nu am probleme.

Nu ai cum sa stii cum va fi noul sistem, daca nu l-ai testat.

Anonim

Ideea e că Xiaomi vrea să creeze un ecosistem în care toate produsele lor să comunice între ele fără probleme. Eu vreau să văd dacă cu Vela ăsta bateria o să țină mai mult.

Cristi

Anonim, Vela e bazat pe NuttX. Kernel-ul e ca inima sistemului de operare. E piesa centrală care leagă hardware-ul de software. Schimbând sau modificând kernel-ul, pot obține performanțe mai bune sau funcționalități noi.

Anonim

NuttX e un OS destul de compact, specializat pentru sisteme embedded. Mă gândesc că e potrivit pentru dispozitive IoT unde resursele sunt limitate. Asa ca pe un telefon cu resurse mari, cred ca va fi racheta efectiv...

Anonim

Xiaomi Vela are trei componente principale: nucleul NuttX, un set de instrumente pentru dezvoltatori și un framework de aplicație. Pare destul de modular, ceea ce îl face adaptabil pentru diverse scenarii. Insa sper doar să nu se ajungă ca orice priză sau bec din casă să fie smart și să trebuiască actualizări constante. E obositor uneori cu atâtea device-uri conectate.

Dana

te-ai gândit vreodată că frigiderul tău ar putea să îți trimită notificări că trebuie să cumperi lapte sau ca are usa deschisa??

Anonim

Frigiderul meu face asta cu usa deschisa, trimite notificari ca am uitat-o deschisa.

Anonim

Cred că scopul HyperOS e să facă lucrurile mai accesibile pentru dezvoltatori, oferind un cadru bine structurat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile