sâmbătă, 11 noiembrie 2023

DTH-ul Bulsatcom a fost vândut

United Group, un important operator de telecomunicații și media din Europa de Sud-Est, a făcut publică semnarea unui acord de achiziție a companiei Bulsatcom, un furnizor proeminent de televiziune prin satelit (DTH) din Bulgaria. Această mișcare strategică este o parte esențială a planului United Group de a-și consolida amprenta pe piața bulgară. United Group, care are operațiuni în opt țări din regiune, consideră această achiziție ca fiind un pas crucial în accelerarea dezvoltării sale.

Bulsatcom, înființată în anul 2000, s-a impus pe piața bulgară de televiziune cu plată ca un furnizor de top pentru televiziunea prin satelit direct la domiciliu. Compania deservește în prezent o gamă largă de clienți, inclusiv abonați rezidențiali și de afaceri, oferind servicii de televiziune prin satelit (DTH), televiziune prin protocol IP, precum și servicii de internet în bandă largă. Bulsatcom deține o infrastructura națională de fibră și o rețea de distribuție la nivel de retail.

Finalizarea acestei tranzacții este supusă obținerii tuturor aprobărilor antitrust necesare. Directorul executiv al United Group a subliniat importanța achiziției Bulsatcom ca fiind un pas major în operațiunile grupului în Bulgaria, o piață considerată esențială pentru strategia de dezvoltare a companiei. Compania United Group a reiterat angajamentul de a furniza consumatorilor bulgari servicii și produse de înaltă calitate și a promis continuarea investițiilor în infrastructură, conținut și tehnologie.

Pe de altă parte, directorul executiv al Vivacom a menționat că întrucât Bulsatcom a întâmpinat provocări semnificative în actualul context economic, integrarea în cadrul United Group reprezintă o oportunitate majoră pentru această companie de a-și recupera și accelera dezvoltarea. Astfel, clienții Bulsatcom vor beneficia de o gamă largă de avantaje, inclusiv accesul la produse inovatoare și de calitate superioară, acoperind tehnologiile de internet în bandă largă, DTH și 5G.

Intrarea United Group pe piața bulgară a avut loc în anul 2020, prin achiziția Vivacom. De atunci, compania a realizat progrese semnificative pentru a-și consolida prezența și a stimula inovația pe piață. Printre realizările sale se numără dezvoltarea celei mai mari rețele 5G din țară și lansarea primei rețele de fibră de 10 gigabiți pe secundă. United Group a oferit consumatorilor bulgari primele abonamente nelimitate 5G și acces la platforma tv EON.

Cu sediul central în Olanda, United Group este o companie de top pe piețele de telecomunicații și media din Europa de Sud-Est, având operațiuni în opt țări. Compania deservește peste 15,5 milioane de utilizatori și are aproximativ 15.000 de angajați. Generând venituri anuale de aproape 2,7 miliarde de euro, United Group are o extinsă acoperire în regiune și oferă o selecție atractivă de conținut tv la nivel global. Prin investiții semnificative în infrastructura digitală, conținut și tehnologie, compania asigură produse și servicii de calitate pentru clienții săi. United Group este deținută în majoritate de BC Partners, una dintre cele mai mari companii de investiții globale, începând cu martie 2019.


7 comentarii despre subiectul „DTH-ul Bulsatcom a fost vândut”:
Anonim

Calitatea va fi probabil mai buna, dar mă întreb cum va influența asta piața locală și prețurile abonamentelor din Bulgaria....

Marius

Dezvoltarea rețelei 5G și lansarea rețelei de fibră de 10 gigabiți/s sunt niște progrese tehnologice notabile. Deci sa nu uităm de infrastructura de fibră pe care Bulsatcom o aduce în ecuație. E un atu major pentru United Group în Bulgaria. Combinată cu tehnologia 5G, oferă o gamă largă de posibilități. Totuși, mă gândesc și la provocările pe care le va întâmpina United Group în integrarea Bulsatcom. E o operațiune complexă, nu doar o simplă achiziție.

Anonim

cum vor gestiona clienții existenți ai Bulsatcom și tranziția către serviciile United Group va fi esențial pentru succesul pe termen lung

Marius

Ar trebui să se asigure că tranziția pentru clienții Bulsatcom este cât mai netedă posibil, și nu doar la nivel tehnic, ci și în termeni de servicii și suport client. Fidelizarea clienților Bulsatcom va fi de bază în această tranziție.

Radu

Interesantă evoluția Bulsatcom, începută ca operator DVB-S și extinsă spre internet și servicii mobile.

Marius

Au preluat rețelele a peste 15 operatori regionali până în 2012. Și să nu uităm de lansarea satelitului BulgariaSat-1 în 2017 cu SpaceX. Aceasta a fost o mișcare majoră pentru Bulsatcom, extinzându-și capacitatea de transmisie și acoperirea. Da, și trebuie menționată situația financiară dificilă a Bulsatcom înainte de restructurare. Datoriile semnificative pot fi o povară grea, chiar și pentru un operator major. Dar de obicei, schimbările de proprietate adesea aduc noi viziuni și strategii.

Anonim

cred ca aveau cam peste 600.000 de abonati

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile