joi, 21 decembrie 2023

Patru filme din seria Indiana Jones vor fi difuzate la TV1000

Luna decembrie este descrisă ca o perioadă plină de bucurie și relaxare, perfectă pentru vizionarea filmelor alături de cei dragi. În această atmosferă festivă, TV1000 a pregătit o serie specială de filme de acțiune, avându-l în prim-plan pe îndrăznețul Indiana Jones. Telespectatorii sunt invitați să se alăture aventurilor acestui arheolog curajos, cunoscut sub numele de Indy, în perioada 22-25 decembrie, de la ora 22:00, anunță TV1000 printr-un comunicat remis către HD satelit Romania. În aceste seri, vor fi difuzate primele patru filme din aceasta franciză, în care Indy explorează lumea în căutarea misterelor nerezolvate și a comorilor ascunse.

Filmul "Indiana Jones și ultima cruciadă" - Imagine remisă în comunicat de către TV1000 pentru publicare și uz editorial pe HD Satelit România

În ultimii ani ai deceniului 1970, a început realizarea unei saga de aventuri ce avea să devină celebră, avându-i ca inițiatori pe George Lucas și Steven Spielberg. Inspirată de serialele de vânători de comori și filmele de acțiune ale anilor '30 și '40, precum și de seria Agentului 007, aceasta povestește peripețiile unui arheolog îndrăzneț, Indiana Jones, un personaj asemănător cu celebrul agent secret, dar fără utilizarea gadgeturilor sofisticate. Numele personajului principal a fost inspirat de câinele favorit al lui Lucas, iar numele de familie inițial propus, Smith, a fost înlocuit cu Jones, după o sugestie a lui Spielberg.

Rolul lui Indiana Jones a fost inițial oferit lui Tom Selleck, care l-a refuzat din cauza angajamentelor sale în seria „Magnum, detectiv particular”. În cele din urmă, Harrison Ford, care colaborase anterior cu Lucas în „Războiul Stelelor”, a fost ales pentru acest rol. Ford a reușit să se impună în cinematografie prin crearea unei imagini memorabile a arheologului, devenind unul dintre cei mai cunoscuți și mai bine plătiți actori de la Hollywood.

Filmele seriei, în care apare Harrison Ford alături de alte nume mari ale cinematografiei, precum Sean Connery, Kate Capshaw, Ke Huy Quan și John Rhys-Davies, au fost recompensate cu numeroase premii, inclusiv Premii Oscar pentru „Cea mai bună scenografie”, „Cel mai bun sunet” și „Cele mai bune efecte vizuale”. Aceste realizări au contribuit la consolidarea seriei ca un reper important în istoria cinematografiei.

Vineri, 22 decembrie, la ora 22.00, și în reluare sâmbătă, 23 decembrie, la ora 13:25, va fi difuzat filmul "Indiana Jones și căutătorii Arcei pierdute" din 1981. Acesta îl prezintă pe Indiana Jones, un arheolog și aventurier curajos, în anul 1936, când guvernul american îi încredințează o misiune esențială: găsirea Arcei sacre. El descoperă curând că nu este singurul în căutarea ei, ci se confruntă cu inamicii pentru a recupera Chivotul Legământului, un obiect legendar, despre care se crede că ar conferi invincibilitate unei armate. Realizat cu un buget de 18 milioane de dolari, filmul a generat aproape 390 de milioane de dolari în încasări la nivel mondial și a obținut cinci premii Oscar.

Filmul "Indiana Jones și Templul Blestemat" din 1984 va fi difuzat sâmbătă, 23 decembrie, la ora 22:00, urmând să fie redifuzat duminica următoare, 24 decembrie, la ora 13:20. Acțiunea peliculei se desfășoară în anul 1935, cu un an înaintea evenimentelor prezentate în primul film al seriei. Personajul principal, Indiana Jones, interpretat de Harrison Ford, alături de echipa sa, se află în Himalaya, într-un sat indian. Ei sunt forțați să pătrundă în templul unei zeițe și să se confrunte cu un grup feroce de păgâni. Aventura lor include momente pline de suspans și acțiune, precum scenele aeriene deasupra Himalayei, urmăriri intense cu cărucioare de mină și evadări dramatice dintr-o mină-fortăreață din India. Kate Capshaw, în rolul cântăreței Willie Scott, și Short Round, aliatul lui Indy, sunt de asemenea personaje centrale ale filmului. Această continuare a seriei "Indiana Jones" a fost considerată mai spectaculoasă, mai dinamică și mai întunecată decât predecesorul său. Deși acțiunea se desfășoară în India, guvernul indian nu a autorizat filmările pe teritoriul său, astfel încât producția a avut loc în Statele Unite, Anglia, Sri Lanka și China.

Duminică, 24 decembrie, la ora 22.00, urmat de o redifuzare pe 27 decembrie, de la ora 19.25, telespectatorii vor avea ocazia să urmărească filmul "Indiana Jones și ultima cruciadă", realizat în 1989. Acesta este al treilea capitol al cunoscutei serii create de Spielberg și Lucas. Acțiunea filmului se desfășoară în anul 1938 și îi are ca protagoniști pe Indiana Jones Junior, interpretat de Harrison Ford, și Indiana Jones Senior, jucat de Sean Connery. Povestea îi poartă pe aceștia prin America, Europa și Orientul Mijlociu, într-o căutare plină de peripeții a Sfântului Graal, obiect de mare valoare amenințat să cadă în mâinile inamicilor. Indiana este angajat de un om de afaceri influent pentru a-l găsi pe tatăl său dispărut, care era pe urmele Graalului. Căutarea îl duce pe Indiana până la Veneția și apoi în mâinile inamicilor, și ei interesați de același artefact. Acest filmul este adesea considerat preferatul fanilor datorită umorului distinct al lui Ford și Connery. De asemenea, este remarcabil faptul că Steven Spielberg a cunoscut-o pe platourile de filmare pe viitoarea sa soție, Kate Capshaw, cu care a avut o căsnicie de peste trei decenii.

În 2008, a fost lansat filmul "Indiana Jones și regatul craniului de cristal", al patrulea din seria francizei. Acesta va fi difuzat pe 25 decembrie la ora 22.00, cu o reluare programată pentru 28 decembrie, începând cu ora 19:30. Acțiunea filmului are loc în timpul Războiului Rece, la două decenii după ultimele aventuri ale lui Indiana Jones. Personajul principal, interpretat de Harrison Ford, se lansează în căutarea Craniului de Cristal, un obiect misterios cu proprietăți magnetice neobișnuite, care atrage și interesul armatei inamice. Regizorul Steven Spielberg a optat pentru o abordare tradițională în realizarea filmului, preferând tehnici clasice în detrimentul efectelor computerizate moderne. Filmul a fost capturat pe peliculă analogică, nu digital. Costurile de producție s-au ridicat la aproape 185 de milioane de dolari, iar încasările au ajuns la 786,6 milioane de dolari la nivel global. Harrison Ford a primit 65 de milioane de dolari pentru rolul său, având un contract bazat pe un procent din profit.

Singurul film din franciză care nu va fi difuzat în această perioadă de TV1000 este cel lansat anul acesta, "Indiana Jones și cadranul destinului", cel de-al cincilea și ultimul film al seriei. Ford, în vârstă de 79 de ani pe parcursul filmărilor, a efectuat majoritatea scenelor de acțiune. Într-un interviu, actorul a mărturisit dorința sa de a-l prezenta pe Indiana Jones la finalul carierei sale, explorând astfel finalul aventurilor acestuia.


2 comentarii despre subiectul „Patru filme din seria Indiana Jones vor fi difuzate la TV1000”:
Anonim

TV1000 cand trece in format HD? .

Anonim

În România nu există o versiune HD pentru cablu/satelit și nici nu este avansată o dată pentru așa ceva.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile