joi, 21 decembrie 2023

Televiziunea DF1 HD se lansează gratuit din 1 ianuarie 2024

De la începutul anului 2024, telespectatorii (în special cei vorbitori de limba germană, dar nu numai) vor beneficia de transmisiuni de 24 de ore în format HD pe televiziunea DF1.

Este o veste care promite să entuziasmeze în mod special iubitorii de sport. Zvonurile din presa germană ar indica informația că DF1 este rezultatul unei colaborări cu serviciul de streaming DAZN, ceea ce va facilita difuzarea de conținut sportiv prin intermediul acestei televiziuni gratuite. Însă DAZN nu a confirmat în mod oficial această colaborare. 

Canalul DF1 nu se va limita doar la conținut sportiv. Alături de programe de divertisment și știri, va include și formate licențiate de la Servus TV.  Un clip de 30 de secunde de pe site-ul df1.de dezvăluie diversitatea programelor care urmează să fie lansate.

Banda de transmisie prin satelit a televiziuni private austriece Servus TV, ce își va încheia emisia la sfârșitul anului (din cauza dificultăților în a-și consolida prezența în Germania), va fi preluată de noul canal DF1. Transmisia va fi efectuată prin satelitul Astra 1L de la poziția orbitală 19,2 grade Est, frecvența 11302,75, polarizare orizontală, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2 8PSK, cu recepție la liber (necriptată, FTA). Această frecvență se poate recepționa și în România cu antene de satelit de dimensiuni obișnuite.

Recepția DF1 va fi de asemenea disponibilă prin majoritatea rețelelor de cablu tv și platformelor de televiziune prin tehnologie IP din Germania. Postul tv va fi disponibil si pe website-ul oficial al televiziunii (DF1.de), prin streaming tv online.

Cu sediul în Unterföhring, DF1 Medien GmbH este deținută în totalitate de MC Medien GmbH a lui Ludwig Schäffler, companie înființată în octombrie.

În trecut a mai existat în Germania o televiziune cu denumirea de DF1. De fapt, DF1 a marcat istoria televiziunii germane, fiind primul post tv digital din această țară. Lansat pe 28 iulie 1996, postul a funcționat inițial pe baza unei licențe tehnice experimentală. Inițial, televiziunea DF1 a fost accesibilă doar prin satelitul Astra, însă treptat a fost integrată și în rețelele de cablu tv. Vizionarea programelor oferite de DF1 necesita un decodor și un abonament. După ce acționarii Premiere, Bertelsmann (37,5%) și Canal+ (37,5%), și-au vândut majoritatea acțiunilor către Grupul Kirch, la 1 octombrie 1999, DF1 a devenit Premiere World, iar în februarie 2002, sub conducerea directorului general Georg Kofler, denumirea a fost schimbată în Premiere.


3 comentarii despre subiectul „Televiziunea DF1 HD se lansează gratuit din 1 ianuarie 2024”:
Anonim

e un lucru bun ore pe viitor acest post tv ar avea sansesa intre si in romania pe cablutv

Cristian

Foarte mici sanse să intre pe cablu în România mai simplu îți montezi o antenă de satelit de 150 RON la televizor și vezi gratis acest canal. Sau pe online, pe site-ul lor oficial.

Anonim

Kit receptie programe Germania HD satelit fara abonament (335 lei):
https://www.receptoare.ro/kit-receptie-programe-satelit-fara-abonament/
Problema este cu antena de 60 cm nu ai receptie stabila pe vreme rea, recomandat este o antena de 80 cm. Cine are televizor cu tuner de satelt DVB-S2 nu mai are nevoie de receptor si kit-ul este mult mai ieftin (155 lei).

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile