miercuri, 7 februarie 2024

Filmul "Oppenheimer" va fi disponibil pe platforma de streaming SkyShowtime România

Din 21 martie 2024, filmul "Oppenheimer" va fi disponibil pe platforma de streaming SkyShowtime, aducând această capodoperă cinematografică în casele cinefililor din Romania. Lansarea sa pe SkyShowtime va oferi o oportunitate unică pentru o audiență mai largă de a experimenta viziunea lui Nolan asupra uneia dintre cele mai controversate figuri ale secolului XX, oferind o perspectivă profundă asupra dilemelor etice și a impactului științei asupra societății și istoriei​​.

Telecomanda si tv - Imagine decorativă realizata de HD Satelit România

Filmul "Oppenheimer", regizat de Christopher Nolan, reprezintă o realizare cinematografică remarcabilă, evidențiind viața și epoca fizicianului teoretic J. Robert Oppenheimer, dar și rolul său în Proiectul Manhattan - inițiativa din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Povestea filmului se bazează pe biografia "American Prometheus" de Kai Bird și Martin J. Sherwin, cronologizând cariera lui Oppenheimer, cu un accent deosebit pe studiile sale, conducerea Proiectului Manhattan în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și căderea sa ulterioară în dizgrație datorită audierii de securitate din 1954​​.

Filmul prezintă un distribuție de excepție, cu Cillian Murphy în rolul principal ca J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt interpretând-o pe soția sa, Kitty. Alături de ei, Matt Damon joacă rolul șefului Proiectului Manhattan, Leslie Groves, în timp ce Robert Downey Jr. îl portretizează pe membrul Comisiei de Energie Atomică a Statelor Unite, Lewis Strauss. De asemenea, filmul îi include pe Florence Pugh, Josh Hartnett, Casey Affleck, Rami Malek și Kenneth Branagh în distribuție​​.

"Oppenheimer" a fost lansat în premieră la Paris pe 11 iulie 2023 și a fost distribuit în cinematografele din Statele Unite și Regatul Unit pe 21 iulie 2023 de Universal Pictures. Filmul a fost realizat folosind o combinație de filmare IMAX 65 mm și 65 mm de format mare, inclusiv, pentru prima dată, secvențe în IMAX alb-negru.

De la lansarea sa, "Oppenheimer" a înregistrat încasări de peste 958 milioane de dolari la nivel mondial, devenind cel de-al treilea film cu cele mai mari încasări din 2023, cel mai profitabil film legat de Al Doilea Război Mondial, cel mai profitabil film biografic. A fost bine primit de critici pentru scenariu, coloană sonoră, efecte vizuale și interpretări, cu aprecieri speciale pentru Murphy, Blunt și Downey. 

Filmul a fost catalogat unul dintre cele mai bune zece filme ale anului 2023 de către National Board of Review și American Film Institute și a primit numeroase premii, inclusiv cinci victorii la cea de-a 81-a ediție a Premiilor Globul de Aur, precum și un număr record de 13 nominalizări atât la Premiile BAFTA, cât și la Premiile Academiei​​.

Trailerul filmului poate fi vizionat dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Filmul "Oppenheimer" va fi disponibil pe platforma de streaming SkyShowtime România”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile