miercuri, 14 februarie 2024

ING a lansat serviciul de geolocalizare în Home'Bank pentru o securitate sporită

ING Bank anunță lansarea unui serviciu de geolocalizare în Home'Bank, destinat detectării și blocării tranzacțiilor frauduloase și a operațiunilor suspecte. Acest serviciu utilizează coordonatele GPS ale telefonului sau dispozitivului de autentificare, transformând geolocalizarea într-un scut împotriva fraudelor.

GPS pe telefon mobil - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România 

Pentru a beneficia de acest serviciu, clienții ING trebuie să activeze geolocalizarea în Home'Bank și să permită aplicației accesul la locația dispozitivului lor. Odată activată, funcționalitatea geolocalizării permite sistemului să identifice și să blocheze activități neobișnuite, cum ar fi tranzacții efectuate la POS, transferuri bancare, sau tentative de autentificare din locații geografice diferite într-un timp scurt, fără a colecta sau folosi datele de locație în scopuri comerciale.

Geolocalizarea din Home'Bank se dovedește a fi un instrument valoros în prevenirea fraudelor, deoarece poate distinge între activitățile legitime ale utilizatorilor și cele suspecte, oferind o protecție adaptată comportamentului de utilizare al fiecărui client. În cazul în care permisiunea de acces la locație este dezactivată pe dispozitiv, serviciile de geolocalizare nu vor mai putea funcționa, chiar dacă în aplicație serviciul apare ca fiind activ.

Pentru a activa geolocalizarea, pornești aplicația HomeBank, intri în contul tău, apoi alegi opțiunea "Mai multe" din meniul din dreapta jos al aplicației. Accesezi "Securitate și login", de unde vei putea activa geolocalizarea.


Niciun comentariu despre subiectul „ING a lansat serviciul de geolocalizare în Home'Bank pentru o securitate sporită”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile