sâmbătă, 2 martie 2024

România face un upgrade masiv sistemului informatic al CNAS: adio blocaje carduri de sănătate?

O veste bună pentru toți cei care folosesc sistemul de sănătate din România: lucrurile se schimbă în bine, și asta grație unui upgrade masiv în digitalizare. Să sperăm că vom fi martorii unui pas mare înainte cu noua platformă PIAS a CNAS.

Medic în fața unui laptop - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Pentru început, să vorbim despre bani. CNAS are acum un buget mai mare pentru a grăbi pașii spre redigitalizare. Inițial, era vorba de 70 de milioane de euro, dar bugetul a fost suplimentat cu încă 30 de milioane de euro. Acești bani vor transforma modul în care funcționează sistemul de gestiune a cardurilor de sănătate, promițând să elimine blocările frustrante pe care le-am întâlnit cu toții.

Această investiție majoră va aduce o serie de îmbunătățiri semnificative. Platforma Informatică pentru Asigurările de Sănătate (PIAS) va beneficia de funcționalități noi, va optimiza fluxurile de date și va permite o digitalizare completă a actului medical. În traducere liberă, acest lucru înseamnă că personalul medical și pacienții vor economisi ore întregi care altfel ar fi fost pierdute cu birocrația și cu erorile de conectare.

Cu un termen de implementare stabilit pentru 2025, se așteaptă ca peste 25.000 de furnizori de servicii medicale să fie conectați la noua platformă. Acest lucru va transforma radical modul în care interacționăm cu sistemul de sănătate, facilitând un proces mult mai eficient și mai puțin stresant pentru toți. Schimbarea va fi una treptată, fără a afecta sistemul actual.

Pe lângă simplificarea procedurilor medicale, noua platformă PIAS va fi de asemenea prietenoasă și accesibilă pentru toți utilizatorii, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Aceasta va îmbunătăți conectivitatea și va face sistemul de sănătate mai integrat și mai eficient.

Cu o investiție totală de peste 400 de milioane de euro în digitalizarea sănătății, inclusiv fondurile recent aprobate, suntem pe calea cea bună către un sistem de sănătate complet transformat? Aceste schimbări nu numai că vor îmbunătăți calitatea actului medical, dar vor face și viața mai ușoară pentru toți cei implicați. Este un moment important pentru sistemul de sănătate din România și abia așteptăm să vedem rezultatele acestei transformări digitale.


4 comentarii despre subiectul „România face un upgrade masiv sistemului informatic al CNAS: adio blocaje carduri de sănătate?”:
Anonim

ar fi bine, de multe ori am avut probleme cu cardul, inclusiv la medicul de familie

Gabriel

Bancul zilei. Nu s-a facut treaba asta ani de zile, acum or sa fie alti bani cheltuiți aiurea.

Anonim

Nu s-a facut, dar se face acum. Tehnologia a evoluat foarte mult si este foarte ieftina, incat ei pot sa inlocuiasca hardware si software pe care le folosesc ei in prezent, care sunt depasite moral, cu echipamente si aplicatii care sa fie performante.

Gabriel

Vise, cu toată evoluția tehnologiei, in Romania, nu se poate daca este facut din bani publici. Este o vorbă din Brigada Diverse "alti bani altă distracție"

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile