miercuri, 21 martie 2012

Update firmware receptor Humax Digi+C HD de la RCS-RDS

După cum bine stiţi, Humax Digi+C HD este un receptor HD de cablu de la RCS-RDS. Acest receptor este prezent la abonaţi cu diverse variante de soft, iar posibilitatea de a face update la ultima variantă de soft nu există, nefiind transmis ( incă ) un astfel de semnal continand software de update, prin reteaua de cablu RCS-RDS. Ar fi insă intersant dacă am putea face update, am inteles ca ultima varianta de soft da posibilitatea redarii de pe stick a fisierelor .mkv. De data aceasta nu vă ofer soluţia de update, aşa cum v-am obişnuit, ci doar supun atenţie dvs. mai multe întrebări. Poate cineva ştie răspunsul şi ne ajută cu vreo metodă de update la ultima variantă legală de soft, de care o parte din abonaţi beneficiază deja.

Dar să incepem cu intrebările, unele simple, altele pentru profesionisti. Din pacate nu am răspuns la nici una dintre ele....

1. Care este ultimul firmware pentru receiver Humax Digi+C HD de la RCS-RDS? Eu am versiune RZCNA 1.00.01 din 13 aprilie 2010 si banuiesc ca nu e cea mai noua.

2. Cum pot actualiza la ultimul firmware ( nu imi gaseste nimic la actualizare automata, probabil nu este transmis nimic pe frecventa selectata pentru update firmware.)

3. Alte metode de update ( prin stick USB, ethernet etc ) sau pe alte frecvente de update mai putin cunoscute publicului ( banuiesc ca tehnicienii de la RCS le cunosc, ar fi frumos sa ni le destanuiasca si nouă, mai ales ca am auzit un zvon ca ultimul firmware permite redare fisiere mkv de pe stick ).

4. Exista un firmware pus la dispoyitie de producatorul receiverului, care sa permita si folosirea portului Ethernet si a USB-ului la capacitate maxima ( redare de filme comprimate in alte codec-uri, browsing internet, Youtube etc), din moment ce vad ca sursele sunt publice? ( http://www.humaxdigital.com/me/opensource.php )

5. Afecteaza un eventual update imperecherea receiver - card ( daca există ) ?

6. Cine are firmware RZCNA 1.00.03 din 20.09.2010 ( si sigur are cineva, cel putin din tehnicul RDS ), nu poate sa il uploadeze undeva sa putem face si noi update la receiver ?

7. Ipotetic vorbind ca va binevoi cineva sa ofere acest update ( RZCNA 1.00.03 din 20.09.2010 este legal si existent in receptoarele multor abonati RDS ), cum îl instalam in receiver ? Care este metoda de update firmware la acest receiver Humax ? Exista software dedicat pentru aceasta operatiune ?

8. Daca nu reusim sa obtinem acest firmware, de unde downloadam de pe pagina producatorului un firmware gata compilat ( acolo sunt doar sursele ) ? Am cautat si nu am gasit un astfel de link si intructiuni de instalare a unui astfel de firmware, dar poate ca nu am cautat eu unde trebuia.

9. Stie cineva sa compileze acele surse ( cred ca teoretic trebuie sa ai cel putin un nivel de pregatire mediu in programare si Linux, din pacate eu neavand aceste abilitati ). Dar va mai functiona decodarea cu un astfel de firmware compilat din surse ?

10. De asemenea, am citit pe internet ca unele receivere Humax care nu au conector RS-232 pot fi updatate cu un firmware si loader mai noi folosind conectorul USB.

De exemplu, la un alt model de receiver Humax era specificata o procedura de genul: se pune in root la USB firmware corespunzator ( .hdf ? ), cu denumirea necesara si obligatorie pentru a fi recunoscuta ca update de receiver si se introduce stickul USB in conectorul USB ( cu receiverul in stand-by), apoi se apasă pe butonul de stand-by de pe receiver circa 30 de secunde. Astfel va aparea ecranul tv un meniul care arata ca firmware-ul este downlodat de pe stick in receiver. Dupa descarcarea de pe stick-ul USB, receiverul il va instala si isi va da shut-down, de obicei automat. Apoi se porneste receiverul din nou din butonul de stand-by si noul firmware este instalat.

Oricum era un exemplu, pentru a exemplifica faptul ca Humax permite la unele receivere update-ul prin USB. Momentan insa nu avem softul 1.03 de la RDS uploadat undeva si nici un software compatibil ( de la Sky Germania de exemplu ) pentru a testa aceasta metoda.

11. Vad ca germanii de la Sky au ajuns la al lor receiver Humax PR-HD2000C ( similar cu Digi+C HD de la RCS ) la firmware PZCNA 1.00.14 din 6 iunie 2011. Pe cand un update si la noi la receiverul RCS-RDS ?


37 de comentarii despre subiectul „Update firmware receptor Humax Digi+C HD de la RCS-RDS”:
Anonim

Foarte interesant articolul si intrebarile. Sper si eu ca cineva sa ne ofere raspunsurile.

Anonim

Eu detin un receptor cu firmware 1.00.03, si l-as pune pe net daca as avea la dispozitie vreo metoda de a face un backup. Nici un soft de la Humax si testat de mine, nu detecteaza receptorul prin conexiune LAN. Asta pentru ca nu este activ.
Si versiunea asta nu citeste .mkv.
Cu tipul asta de video este un pic mai complicat pentru ca necesita posibilitatea decodarii hardware, ceea ce nu stiu daca poate receptorul. Cei care vor sa ma contrazica si sa spuna ca poate fi decodat si software, le cer sa se documenteze ce fel de resurse necesita asta.
Cel mai util pentru mine ar fi activarea portului LAN si functia REC pe USB.

Anonim

sper sa te ajute lucrul asta..l-am luat de pe siteul rds http://www.rcs-rds.ro/asistenta/intrebari-frecvente?t=tvdigital

Alexander

Anonim, acolo pe linkul pe care l-ai amintit pe site-ul RCS scrie cum sa faci update la receivere de satelit, nu de cablu, deci nu îi poti ajuta sa gaseasca raspuns la intrebarea articolului. Aici e vorba de receiverul HD de cablu, cu totul altceva.

Totusi, felicitari pentru intentia de a ajuta,ceva mai rar la românii din ziua de astazi.

Anonim

Daca a intrat cineva pe linkul de la producator, in dreptul produsului sunt mai multe fisiere pentru download. Pe care sa-l aleg? Ma poate ajuta cineva? A descarcat cineva?

Anonim

Pai nu ai ce face cu ele, alea sunt sursele... Si oricum nu se stie nici cum se face update. oricum cu sursele oficiale nu ai ce face, nu sunt bune pt update, se compileaza in linux si apoi ce faci cu ele ? :) sa ne explice rds cum facem update.

Anonim

Oricum, chiar daca RCS ar oferi frecventa de update, probabil noua variant nu ar adduce imbunatatiri, ci minusuri.
De exemplu, la Digi+C HD 2 au anulat optiunea de mediaplayer, chiar daca receiverul e model mai nou.

In concluzie, daca va exista update, va exista doar ca sa anuleze anumite functii noi, nu sa ofere ceva in plus.

RCS considera acest receiver doar util pentru functiile de recptie al programelor tv si nu are interes in functia de medieplayer avi/ts/mpeg/mkv etc. Plus ca o functie noua le-ar da batai de cap la asistenta telefonica, unii intreband de ce nu merg e nu stiu ce film de pe stickul usb cu subtitrare si alte situatii asemanatoare.

Anonim

Off, ce fac cu update-uri ... am facut un update la software sau ii zice si de atunci nu mai pot sa-mi aranjez dupa dorinta canalele(Programele).... si cate ori pornesc Digi+c im cauta canalele si apoi vad imaginea. Please help me!

Anonim

A aparut update la Humax C+ ?!!! Sau cum ai facut update ?

Anonim

Humax Digi+C Cablu sau Digi+C Satelit ?

Anonim

Al meu Humax Digi+C Cablu, are urmatorul firmware: RMCNA 1.00.13 din data de 10.Iul.2011.

Anonim

Ultima versiune disponibila trebuie sa fie RMCNA 1.00.21 / 25 oct 2012

Anonim

1. Ce aduce nou update-ul 1.00.21 / 25 oct 2012 ?

2. Cum facem update la 1.00.21 / 25 oct 2012 ? Ca din meniul de update nu gaseste nimic.

Anonim

nu fa update k nu mai poti edita posturi dupa bunul tau plac, eu pe canalul HBO eram si m-a intrebat de update, am dat acolo si acuma regret, tot caut cum sa fac downgrade

Anonim

Pentru DIGI+C HD2 este deja disponibil update-ul de firmware online, in cateva localitati: Iasi, Craiova, Cluj si poate si in alte localtitati... versiunea curenta: ROCNAA 1.00.12 (activeaza portul USB + functia de inregistrare)!

Anonim

si cum se procedeaza???

Cristi

Nu ai ce face decât astepti sa iti apara update pe ecran sau dai cautare dupa update din meniu. Dar aceasta doar in conditiile in care in zona ta se transmite noul update. In majoritatea zonelor din Romania update-urile nu sunt oferite.

Adrian Tudor

Intrebare...
De doua zile DIGI+C-ul meu (fara HD) si-a facut update singur. M-am trezit ca il pornesc si rescaneaza canalele. Ulterior am vazut ca si-a facut si update. Problema este ca in noul update nu mai am posibilitatea de a sorta canalele sau a sterge din ele.
Exista posibilitatea sa facu un downgrade? Sau macar sa-mi pot sorta si sterge anumite canale?

Multam fain!

Anonim

Nu se poate face downgrade.

Incearca pentru sortare sa debifezi numerotarea automata, daca exista aceasta posibilitate ( nu detin respectivul receiver, dar e o metoda care functioneaza in general la diverse dispozitive, in astfel de situatii ).

Adrian Tudor

Nu am aceasta posibilitate. In plus am vazut ca nu-mi functioneaza nici lista de canale favorite in sensul ca pot creea lista de canale favorite dar ulterior nu o pot selecta cumva sa merg cu CH+ si CH- doar pe ea. Pot face setarile dar pur si simplu nu functioneaza. Mda, m-a apucat deja lehamitea de acest decodor. Nu pot sa scot canalele care nu ma intereseaza, nu pot sa-mi fac lista de preferinte... Discovery nu mai am... Cred ca se cere o schimbare de furnizor...

Anonim

Noul firmware nu este bun. Oamenii astia parca ar lucra impotriva abonatilor, nu ptr abonati. In urma updateului in decodor este o bulibaseala. Desii incerc sa sortez posturile dupa preferintele mele, acestea nu se renumeroteaza dupa cum vreau eu, in concluzie trebuie sa tin minte noua pozitie ptr fiecare post. Daca vorbesti prin telefon la tehnic sunt niste operatori la care nu gasesti solutia. Abea astept sa vina DVB-T-ul sa scap de monopolul asta. Sa auzim numai de bine fiindca de rele sintem satui !!!

Administrator

Adrian Tudor si Anonim, incercati metoda pentru Humax Digi+C de la sfarsitul articolului de aici si veti putea schimba canalele cu CH+ /CH - :

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/digic-humax-update-firmware-rmcna-10021.html

Anonim

Singurul lucru care-l poti face e sa stergi canalele care nu te intereseaza. Poti sa rearanjezi canalele cum doresti, in ordine alfabetica sau numerica. E o prostie noua varianta de RMCNA 1.00.21

Laurentiu

Nu este adevarat anonim, se pot aranja canalele cum vrei, uite metoda aici si vei putea schimba canalele cu CH+ /CH - :

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/digic-humax-update-firmware-rmcna-10021.html

Prin aceasta metoda lista de favorite devine lista principala si se pastreaza si dupa repornirea receiverului.

Anonim

Buna
Cine ma ajuta cu manual pentru decodor HUMAX DIGI+C HD2

Laurentiu

Nu cred ca iti va trimite nimeni manualul propriu, dar te pot ajuta eu daca ai intrebari legate de functionalitatea HUMAX DIGI+C HD2, daca nu de descurci.

detrax

Poate vrea sa spuna manual digital. Oricum nu exista in limba romana un manual digital oferit de RCS-RDS pentru receiverele de cablu digital. Uite ai aici un manual pentru un receiver Humax HD de cablu oarecum similar, dar este in limba germana:

http://www.humaxunddu.de/tl_files/receiver/user_manuals/pr_hd2000c.pdf

Delsat

Super Romanian Dreambox Info, chiar sunt curios daca aduce ceva nou. Multumesc !

Anonim

Ce aduce noua versiune la receiverul HD?

Administrator

Aveti detalii aici despre noua versiune de firmware ( ROCNAA 1.00.20 ):

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/12/update-10020-receiver-digic-hd2.html

Anonim

De astazi pe receptorul HD la Digi mi se solicita acceptul pentru a trece de la versiunea RZCNA 1.00.01 la RZCNA 1.00.09. A instalat-o cineva ? Este la fel de restrictiva ca la receptorul de SD ?

Anonim

Citeste in linkul de deasupra comentariului tau, scrie si despre 1.00.09.

Anonim

Mulţumesc. Am văzut că nu face nimic util, dar elimină posibilitatea de a aranja programele la numerele pe care le doreşti. Treaba cu „Favoritele” e praf în ochi. La decodorul SD, la care m-am fraierit şi am dat drumul la actualizare, am creat două „Favorite”, dar cum opresc decodorul sau se ia curentul la pornire reactualizează lista de canale şi tot ce am pus în cele două favorite dispare. Singura soluţie, atunci când ştii că se opreşte, e să scoţi cablul de antenă de la decodor.
Revenind la HD, îţi trebuie nervi de oţel ca să le rezişti celor de la Digi, deoarece la fiecare schimbare de canal apare fereastra cu „actualizarea softului” cu cele două butoane [Da] şi [Nu], iar bineînţeles [Da] este implicit, aşa că dacă nu eşti atent să treci pe [Nu] după un timp porneşte automat actualizarea.
M-am gândit să schimb distribuitorul, dar se pare că nici ceilalţi nu sunt mai breji.

Anonim

traiasca it-ul de rcs de tot rasul si batjocora pt client

Anonim

Nu se gaseste un baiat destept sa faca o modare a respectivului firmware? O mare porcarie asta cu listele de programe. Ce bun era cand puteai sterge si aranja grila asa cum doreai....

Anonim

a aparut OTA update din 03.12.2013!!!!

Anonim

http://www.humaxdigital.com/me/opensource.php

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile