sâmbătă, 14 aprilie 2012

Va fi lansată platforma TVR Plus

TVR dezvoltă în prezent TVR+, o platformă online pe care publicul va putea urmări gratuit, timp de 4-6 săptămâni, emisiunile difuzate pe canalele televiziunii publice. Anunţul a fost făcut de Alexandru Lăzescu, Preşedintele - Director General al TVR, în cadrul conferinţei Internaţional Digital Forum, desfăşurată în 4-5 octombrie la Bucureşti.

În prima fază, cei interesaţi vor putea urmări pe Internet programele proprii ale TVR. Ulterior, în a doua etapă de dezvoltare a site-ului, TVR va pune online atât programe achiziţionate - filme, seriale, documentare - cât şi materiale din arhiva televiziunii publice, grupate în proiecte multimedia. "Din perspectiva asta, suntem cei mai mari producători de conţinut de televiziune din ţară. Încercăm să facem acest conţinut disponibil online şi vom avea câteva etape de dezvoltare", a explicat Lăzescu.

Directorul Tehnico-Administrativ al TVR, Horia Cazan, a declarat pentru Hotnews, în contextul conferinţei, că TVR a realizat acest proiect în parteneriat cu firma MediaDirect, care este singurul furnizor CDN (Content Delivery Network) din România. „În lipsa unui CDN, dacă TVR difuzează un meci pe internet la care se uită 200.000 de utilizatori, toţi s-ar lega la serverul TVR. Ori nu există un server care să poată suporta, dintr-o singură conexiune la internet, atâţia utilizatori simultan. Aici intervine CDN-ul, care duplică conţinutul audio-video şi-l aduce aproape de utilizatori", a explicat Cazan.

Prin TVR+, televiziunea publică "vine în întâmpinarea unui public ale cărui obiceiuri de consum se schimbă accelerat", spune Mona Dîrţu, directorul TVR Interactiv, departamentul care dezvoltă proiectul. România are circa 8 milioane de utilizatori de Internet şi, deşi penetrarea e inferioară mediei UE, în privinţa calitaţii conexiunilor suntem în top 10 mondial, potrivit unui studiu realizat în 2010 de Saïd Business School (Oxford University), la comanda Cisco. „Iar televiziunea publică are cu adevărat ce oferi celor 8 milioane de utilizatori de Internet", spune Mona Dîrţu. "Chiar dacă nu luăm în calcul arhiva, nici un post comercial din România nu poate concura cu TVR în termeni de diversitate a conţinutului video ori de volum al producţiei."

TVR Interactiv a fost înfiinţat în urma reorganizării TVR din noiembrie 2010.

A doua ediţie a International Digital Forum 2011 s-a desfăşurat în perioada 4-5 octombrie, la Bucureşti şi a fost organizat de Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale (ACD), în cooperare cu Grayling, companie de consultanţă în comunicare la nivel global. International Digital Forum reuneşte oficiali europeni şi români, autorităţi de reglementare, televiziuni şi producători de echipamente, retaileri, precum şi reprezentanţi ai consumatorilor, pentru o incursiune în industria televiziunii digitale, cu o atenţie deosebită asupra viitorului multiplatformă al acestei tehnologii.

MediaDirect este o platformă de distribuţie de conţinut video de înaltă calitate pentru servicii de Entertainment on Demand difuzate prin internet. MediaDirect foloseşte cea mai nouă tehnologie Adobe Flash ce asigură experienţa vizionarii High Definition (HD) cu minimum de resurse de bandă internet, ceea ce îi asigură accesul oriunde în România. MediaDirect Technologies oferă navigatorilor pe internet dotaţi cu o conexiune broadband posibilitatea de a viziona filme, emisiuni tv, videoclipuri, spectacole, live sau înregistrate, inclusiv la rezoluţie HD.


2 comentarii despre subiectul „Va fi lansată platforma TVR Plus”:
Anonim

Un link catre TVR+?

Anonim

Nu e lansat inca, e proiect se lucreaza....

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile