vineri, 7 decembrie 2012

Recepția pay-tv fără receivere impuse

Deutsche Telekom, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Europa, a precizat în timpul "Summit-ul Digital TV" a avut loc la 4 și 5 decembrie la Londra ca s-a ajuns la momentul in care la receptia televiziunii digitale ( inclusiv HD ) prin cablu este imperios necesar sa depaseasca limitarea pe care inca o fac multi operatori, aceea de a impune un receptor ( set top box sau receiver ) dedicat pentru receptia programelor tv codate.


Astfel, abonatii sunt obligati sa inchirieze sau sa cumpere acel receptor pe care in unele situatii mai dificile, unii operatori il considera obligatoriu, cartela fiind imperecheata cu receiverul. Aceste masuri de siguranta suplimentare nu pot decat sa frustreze clientul, aparand riscul de a-l pierde.

Deja tehnologia a ajuns la un asemenea nivel incat multe televizoarele au deja receptor digital de cablu sau satelit ( DVB-C sau DVB-S2 ), dar si slot de cititor card, incat nu mai este chiar practic pentru abonat sa obligi sa mai cumpere/ inchirieze / primeasca gratuit in folosinta inca un dispozitiv in plus in casa.

"Ne dorim sa nu mai existe alt echipament în case necesar receptiei si decodarii  în afara televizorului. Întotdeauna in furnizarea de servicii tv platite, receptorul a fost un obstacol și dacă putem câștiga abonați, proprietari de televizoare cu receptor inclus sau care detin un receiver stand-alone compatibil separat, vom avea un model de afaceri sănătos. " a declarat Gerry O'Sullivan reprezentatul firmei.

Acesta a concluzionat spunând că "Dacă vrem să câștigăm clienți, trebuie să ne folosim de toate mijloacele pentru a face acest lucru. "

In Romania situatia este similara, majoritatea operatorilor obligă la necesitatea detinerii de receptor separat ( deseori model propriu ) si aceasta cu siguranta nu se aliniaza in noul trend european si mondial al receptie pay-tv.


5 comentarii despre subiectul „Recepția pay-tv fără receivere impuse”:
Anonim

foarteee sanatos gandit,peste 50 de ani se va inplementa si in romania

Anonim

mai ales cei de la digi nu scot receptoarele nici in vecii vecilor!

Anonim

Foarte tare , in sfarsit fara 2 telecomenzi .

Anonim

La UPC e functional cam+

Anonim

La SKY DE , se ofera MODUL CAM NDS ....

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile